poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4457 .



între vizionarism și intuiție.
eseu [ ]
2000 ani, uriasa punte istorica a Daciei.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2010-10-27  |     | 



Privind istoria Daciei pina in zilele noastre este o succesiune de sacrificii si sacrificati, martiri, eroi, iobagi, sclavi, sarmani, infometati.
uriasa punte a suferintelor oglindeste istoria romanilor si azi.

Pe calea Soarelui urmând cursul ascendent al umanismului și gingășiilor, prin exemple vizibile grăitoare descoperite și în regnuri de pilda în roadele gustoase, generoase, verticale ale arborilor.
Numai drumul speranțelor atinge destinații precise și răspântiile nu vor părea necunoscute ci numai provocări pentru inteligența de supraviețuitor.
cel mei aprig luptător este acela care nu are nimic de pierdut in afara de iubirea din el.
meditația cu sinele înseamnă introspecția în adâncul sentimentelor și caracterului apoi urmează ,cugetările adânc responsabile, să transformi totul în aspirație, in certitudine sacră, modificarea tuturor acelor energii negative, discordiale, colerice, cinice dizgratioase lui Dumnezeu.
pe Calea soarelui lupta cu sinele este cea mai grea.
este tot mai greu sa duci in spate un mecanism al iubirii necondiționate de interesele capitalist existențialiste, ca pe un rucsac plin de bunatati si delicii sufletești, acea hrana care este vitala pentru toti si pe care trebuie sa o împarți cu toți din grupul ales, ori cu care cu care ești menit să pleci cu prinos de umanism la drumul vietii.
Nici un om nu poate avea control perfect si precis asupra spațiului și timpului, dar renuntarea inseamna milioane de rezonante cu sublimul pierdute.
este vital sa fii un om bun, pantru ca sa nu te respinga societatea in mahalalele salbaticiunilor, unde nici animalele domestice nu sunt fericite, ci resimt biciuielile zi de zi.
toti marii parinti ai crestinismului au marturisit fiecare in modul unic divergentele, poverile pe care le-au simtit in lucrul cu sinele.un european care trudeste zi de zi din greu pentrua cistiga confortul va spune instantaneu ca Yoghinul este nlenes daca nu chiar nebun stind ore in sir in stare de mediatatie in straie ca de cersetor. el nu se insinueaza un reper pentru ca face acest lucru in in centrulle de mare fluctuatie umana si foarte rar izplat in sinul naturii.

? Adam si Eva s-au îndepărtat de Dumnezeu pentru sentimentul de rusine că au muscat din fructul oprit ori pentru că erau prea "goi" si se desfatau in dragoste indecenta pe toate drumurile, stiind ca dumnezeu ii vede necontenit.Dumnezeu experimenta cu pomii cu plantele zonele de adaptabilitate si dezvoltare, dar cel mai greu de lucru a fost să controleze nesupunerea lor si mai apoi procesul de adaptabilități astfel narațiunea mitologica a căpătat conotatii eronate, aberante.
tot ce îndepărtează omul de Dumnezeu este intii rusinea, apoi frica, apoi sentimentul de vinovăție care generează dupa sine alte greșeli capitale. în final omul cazut spune, nu mai am ce sa pierd am pacatuit prea mult pe acest drum si nu mai este cale de intoarcere, adevarul este partial incontestabil insa faptul ca si-au ars toate retelele de iluminare reprezintă fatalitatea existențială. acest gen de oameni sunt creaturi brute , cu nimic mai presus de fiarele junglei.

între intuiție și vizionarism( clarviziune) sunt cele sapte stadii prin care omul este ajutat sa-l cunoasca pe Dumnezeu.
Dumneata zeu, a fost un apelativ familial al civilizatiei Carpathos intre spatiile marii Adriatice, marea Egee si marea Neagra .

majoritatea politicienilor nostri lucreaza intuitiv pe nivelele 1 a (alfa) sau 2 b( beta). le e teama sa piarda capitaluri dar nu le e teama ca intra totalmente in dizgratia lui Dumnezeu manevrind aprig si ascuns masele mari de oameni prin reprezentantii sindicali cu care au plecat la drum mai acum bine de douazeci de ani.
in zile de azi o majoritate politichie si nauca cer rastignirea arderea, disparitia cu orice chip a actualilor guvernatori pe rincipiul rastignirii lui Hristos in acest spatiu carpato dunarean fost spatiul pontic.
Pilat din Pont l-a rastignit pe Hristos pentru ca le era potrivnic lor romanilor si religiei grecesti cu care pastrau o rivalitate razboinica. numele real al lui Cristos a fost Sotirios Crotos, un medic care a venit in acest spatiu al miracolelor sa mai invete de la religia hiperionica iluminarea si salvarea cit mai multor oameni bolnavi, mutilati, inspaimintati de razboaie si de foamete. am mai spus, atit vechiul cit si noul testament sunt masluirile bisericii crestin ortodoxe, pe alocuri cu interventia bisericii romane catolice facute cu sute de ani de la eveniment.
Pilat din Pont nu a fost niciodata guvernatorul Israelului, nici a Nazaretului, nici in Galileia, nici Arimateei nici a iudeilor din Capodoccia sau din Palestina, acea zona era tarimul de raspintie pentru trei puteri, imperiul turc, imperiul grec si cel roman.
Sotirios Crotos in anul 33 era noastra la 33 de ani in luna 6 a fost ucis pentru ca descoperise tratamentul mai multor boli, si devenise incomod medicilor celor trei imperii.a fost primul om de stiinta sacrificat inca de la inceputul erei noastre.

Daca Hristos ar fi fost iudeu- credinta noua impusa ar fi fost cu totul alta.
ei divinau in credinta Cabala si Tora, nicidecum nu numeau Divinitatea lor Dumnezeu.
cel mai puternic argument pe care il aduc in favoarea acestui principiu este faptul ca poetul latin Ovidius Naso, a fost exilat la inceputul erei noastre in cea mai indepartata extrema de Roma, capitala imperiului roman.
Publicații ale exilului său în spațiul Pontului Euxin sunt grăitoare, despre maiestria getodacilor de a vindeca orice boala, de a se armoniza perfect cu anotimpurile si spatiile intro lucrare divina perfecta lasata mostenire de la civilizatia Hiperionica.
metamorfozele sunt de asemeni graitoare. in acea vreme vreme iudeii inca se inchinau la zeita Isis, numita si zeita fertilizarii si a renasterii.cultul ei a fost adus de imperiul persan cu sute de ani inainte si a ramas in spatiul israelitilor.
Cultul Isis de romani a fost preluat ca fiind asociata cu zeita iubirii astfel ritualurile au fost preluate si la Roma. specific ce insemna o parte di ritualuri:
in luna Martie de pilda toate femeile infertile, toate femeile casatorite cu barbati inferitili, toate femeile neemaritate dornice sa fie iubite ieseau noaptea in piata centrala si acoperite total pe cap se lasau iubite de unii barbati interesati de acest ritual.
Poetul Publius Ovidius Naso tocmai pentru ca a participat impreuna cu amicul ce sa dovedit tradatorul. astfel urmare actului "necugetat" a fost pirit cezarului , a fost considerat un gest de inalta tradare si apoi a fost exilat.
un mare semn de întrebare este acela ca nici astăzi poporul evreu nu îl recunoaște pe Isus decât ca fiind oarecare mag, profet, însa folosesc toate locurile sfințite de alte martirii, ca loc de pelerinaj si care aduce evident profituri enorme în fiecare an.
dacă este să fie privilegiat poporul evreu aste pentru numărul mare de afaceriști ultra bogați pe care l-a avut de la începutul creerii sale.
aproape fiecare evreu este afacerist si sunt printre cei mai bogati Oameni din lume, joaca pe degete destinele multor tari.
în afirmațiile mele doar istoricii pasionați de istoria antica și neozoică mai pot interveni, făcând minuțioase cercetări asupra tuturor textelor încadrate în regimul biblic, dar și asupra textelor străvechi ale poporului iudeu. în chintesenta sunt un popor care au migrat în zone unde puteau dezvolta afaceri, dorința lor primordiala este să fie stăpâni și nu să fie stăpâniți.

toate drumurile carpato dunarene au fost marcate cu hristosi rastigniti intrucit in fiecare fiinta Dumnezeu a creat un electron( hiperion)
este energia iluminista care poate trece de nivelul 1 al bataliilor, de nivelul 2
al viciilor, de nivelul trei introvertirea, ( descoperirea linistii si confortului in sine), de nivelul 4 al tolerantei si al iertării, pentru a ajunge la nivelul 5 un bun început de vizionar respectind semenii in lucrul vast de creativitate cu Divinitatea in toate domeniile ; mestesug, arta, cultura, stiinta. trecind apoi la nivelul 6 unde spiritul afla toate raspunsurile, descopera toate semnele cautarilor prin vizionarismul total în care se unifica toate serviciile de iubire neconditionata de nevoile biologice, compasiune si devotament planetar, universal.
doar cinci oameni au atins nivelul 7 spre a cunoaște Divinitatea, sunt cei cinci arhangheli, care administrează /guvernează polii planetari astfel;
- la est arhanghelul Mihail.
- la nord arhanghelul Ariel
- la sud arhanghelul Gabriel( Gavril)
- la vest arhanghelul Rafael.
- metatronul planetei pământ este guvernat de Hiperion numit si Salvator, în greaca latina Cristos înseamnă mântuitor.

dupa cum spune marele Iluminat Deepak Chopra poate vem nevoie de sapte nivele ale miracolelor;
- nivelul 1, o mama care intra in foc sa-si salveze copii, ignorind raspunsul lupta sau fugi.
- nivelul 2, reactii de lupta prin arte martiale, prin cultura, prin arta prin stiinta, cresterea unor copii minune la stiinte precum medicina, matematica fizica cuantica, muzica, sculptura, literatura etc.
- nivel 3 miracolele implica sincronicitate cu maestri care ne conduc la simtirea ingerilor si a divinitatii.
- nivel 4.
miracolele care combat intuitia si demonstreaza capacitati de telepatie de comunicare la sferele cele mai inalte, cu cei mai puternici oameni ai lumii si spirite ale universului Solar.
- nivelul cinci societatea sa creasca geniile stiintific si artistice, nu sa le ingradeasca.
-nivelul 6- miracolele reprezentind tamaduirea majoritara.
7. miracolul reprezint iluminarea deplina precum cei mai mari invtati ai lumii., Hiperion, Solomon, hristosii, Lao Tzi, Budha, maharishi Mahes Yoghi etc.








.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!