poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 455 .



Laura Medeea Andreica: ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”
articol [ ]
Laura Medeea Andreica, o carte înspre mai bine și progres, știința vieții

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [poema ]

2023-11-29  |     | 



Nume de carte: ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, Laura Medeea Andreica
Autor: Laura Medeea Andreica, 2023
Număr de pagini: 328
Număr capitole: 94
Format pagini: A5 (clasic)
Editor: Editura PIM, Iași
Anul apariției: 2023
Stadiu proiect: în curs... (noiembrie, decembrie, 2023)
Tip carte: învățătură și psihologia mistică a succesului (psihologie aplicată)
Ghid de îndrumare secund...

”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, Ghid de îndrumare secund

Este, de fapt, a doua mea carte de psihologie, gândită diferit, proiectată pe alte sensuri. Această carte este, de fapt, ca un cadou, sieși și celorlalți. Este un mod prin care înțelegi mai mult, parcă, este un mod de pricepere a sensului vieții, în profunzimile lui, conținând și o ”familie de sfaturi”. Vârsta de ”douăzeci de ani” este o etapă, de fapt, care se parcurge cu multă transformare, de sine, atât teoretică (pentru că, nu-i așa, totul se învață, în viață) dar, mai ales, este vorba, tocmai mult, și de practică. Vârsta de douăzeci de ani este o binecuvântare, pentru orice tânăr, dar și o parte a maturizării continue a individului.

Am descoperit că e bine să știu ce e cu mine, să am un fel de ordine în minte și în viață, să știu când să am concediu pasiv și să mă relaxez, cum să îmbin aceasta cu munca. Cum pot să fiu de 10, în viață, și să mă distrez, pe parcurs… Nu să trag, ca prostul.

Dar, acestea sunt numai superficialități. A știi ce să faci, de fapt, este mare lucru… Vindecătorul caută căi complexe și bune, care să îi fie benefice, el caută bunăstare. El caută succesul. El caută împlinirea. Înțelepciunile domeniilor vieții. În tot acest timp, el are grijă de sine și se vindecă, dacă este cazul.

Albina îl învață să culeagă mierea bunăstării iar fluturele ”să se vindece”, din câmpie, și cum să purceadă mai departe, cum să își petreacă viața bucurându-se, oricât de mult ar trebui să facă, pe parcurs, să îi fie mereu bine și senin, fără nicio pricină de pe nicăieri, pentru că acest vindecător pe toate le cunoaște și pentru toate este pregătit. El este tatăl meu și sunt eu, el este fratele meu, din mine. El este știința despre toate, și despre a învăța, încă… Este știința despre cum a învăța cu temeinicie, încă, dar mai ales cu precădere la ceea ce nu este surplus și este cu adevărat necesar. Nu balasturi.

Vindecătorul și vraciul eram eu, parcă, și mă vindecam pe mine însămi, ca pe o plantă care la început nu conștientizam, nu știam ce e cu mine. Însă mă deprindeam și mă învățam pe mine, din sine. Apoi, știam, în mod subit, ce aveam de făcut, pentru că, în mintea mea, era acum ordine, toate îmi erau în ordine.

Succesul profund este mierea omului. Vreau să mănânc pâine, cu miere și puțin unt, dar nu am miere, în casă. Caut soluții, caut mierea personală și a succesului. Îmi dau mie mierea, de pe pâine, sunt fericit. Dar am grijă și de stup. Învăț cum să am grijă de un stup. Citesc, pentru aceasta, o carte, dacă constat că aceasta îmi este benefic. Dar, la final, mănânc mierea bunăstării și îmi pare bună, am miere, cu siguranță, în dreapta mâinilor mele.

”Vraciul femeiesc, cu privire la viața cea simplă și complicată a tinerilor și a persoanelor mai înțelepte”, cartea ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, este, de fapt, cea de-a doua carte personală, de psihologie aplicată. Aceasta este, de fapt, cum spuneam, a doua carte a mea, de psihologie, după varianta mai simplă, din tot acest an, cu un alt titlu și puțin mai scurtă. Cu altă metodă de abordare. Cartea este o refacere mult îmbogățită și suplimentată, cu un alt titlu și conținut mult îmbogățit, a cărții din anul 2023, ”Cum să reușești în viață la vârsta de douăzeci de ani și peste…: Carte de psihologie aplicată și ghid de îndrumare, pentru tineri” (Refăcută, amplu, și regândită, în mod compus, cu suplimentări de conținut și conceptologice).

Vindecătorul este un om cu învățătura, după el, desprinsă din anii din luptă cu succesul și cu sine, cu vindecarea și augmentarea vieții proprii, este un manual de creștere și de vindecare, de progres și de garanție a succesului personal, prin progresul individual, care se poate extinde în mod teoretic oricât, ”infinit”, individual și conex. Prin conștientizare și mentalizare inițială.

Iar dacă tu ești mai bine, cu tine, în viața ta, ești mai sus, atunci și căile de acces sunt marcate mai bine.

Ce se poate spune, de fapt, despre unele cărți, ținute în dreapta și foarte utile… Această carte este, și ea, un scump manual, o carte foarte folositoare de dezvoltare personală, de psihologia vieții și ghid de îndrumare pentru cei tineri. Veți învăța mult, veți redescoperi… Inclusiv, partea de slăbit are o pondere deosebită, ca informație, garantând în mod temeinic, rezultate foarte mari și tehnici de reducerea poftei de mâncare, ca rețetă îmbogățită. Cartea este, desigur, ca un bun general și foarte folositor posesorului ei, uneori ea îl ține ocupat, alteori el nu mai vrea să se despartă de manual. Aceasta ești tu, ești și normarea a ceea ce ai ales să fii și să devii, tu ești tot. Pentru că numai tu contezi, succesul polivalent. Ea îți va fi de folos în viață, vei fi surprins. Este, desigur, o carte de ținut tot timpul la tine sau poți chiar și să o memorezi, să o aprofundezi și să o asimilezi, pentru că ea conține sfaturi foarte utile și care îți pot fi de folos, acum, sau mai târziu…

Această ocupație parcă de o viață, Literatura și cărțile, progresul meu literar, nu m-au făcut să uit, însă, Psihologia, pe care am iubit-o, și față de care mă răscumpăr, că nu am finalizat-o, în studiu, dar finalizasem A.S.E., totuși, Relații Economice Internaționale, anterior, ca Facultate, recuperând ceea ce pierdusem, însă, prin această Carte-cumulus, a tot ceea ce am eu mai bun, în materie de învățătură de dezvoltare personală și de principii utile, pentru o existență model, armonioasă și de succes. Așa cum o văd eu sau cum am învățat, din experiența persoanelor, care au mers în paralel cu mine, și de la care am dedus învățătură. Cu timpul, s-a adunat foarte multă, pe care am notat-o, aici și pe care am augmentat-o.

Cartea conține și o rețetă pentru alimentație, care să confere un corp de invidiat, chiar și la patruzeci de ani. Te va ajuta să slăbești, mult, dacă vrei. Mult succes, în descoperirea sinelui! Și determinare… Atât pe drumul literaturii, cât și al omului, care stă, drept, în tine, ești tu, în timp ce citești sau scrii, literar, cum eu…

Capitolele (cele 94), din carte, sunt profund gândite, după experiența mea de viață, de până acum, pe dezvoltarea responsabilă și proprie, pe studiu și fiind întemeiate pe ce am văzut în jur, cunoștința mea generală pe subiect, în psihologie, pe care eu însămi am vrut să o deduc, ca să cresc, apoi este vorba de familie, observație multă, de peste tot, prieteni, cunoscuți, experiențe, testare proprie, cunoștințele mele aprofundate de psihologie și psihologie aplicată și știința vieții, intens studiate, ca materie foarte necesară pentru augmentare calitate de viață proprie.

De-a lungul anilor, mărturisesc, am urmărit îndeaproape Psihologia și domeniile de dezvoltare personală, pentru că mi-am dorit să am succes pe toate planurile, sau măcar pe majoritatea lor, mai ales în acela de a deveni un om adevărat și de succes, în domeniul meu, dar și în mod social și practic, în stil foarte concret… Un om, care este multiplu a sieși, pe toate planurile, nu numai pe acela de Scriitoare, pentru a fi apreciată și considerată o persoană de mare calitate umană și ființială, numai un om bun… Dar, care mai ales, un om care cunoaște din toate, viața, fațetele ei, pe feluritele ei paliere… A fost, un fel de râvnă, și în mine, de care nu mă pot dezice, azi sau niciodată, un fel de dorință înspre a crește, mereu, ca scop și conduită.

Ca fostă studentă, mai demult, la Psihologie, care m-a atras, dar și ca studentă și absolventă la A.S.E., lucrând economic, știința economiei și a învățării generale economice și relațional faptice, bagajul meu de creștere, cu tot ceea ce sunt eu, mi-am dorit, totuși, foarte mult să scriu această carte de psihologie aplicată, toate studiile mele din acest domeniu sunt, de fapt, rezultatul intereselor mele pentru domeniile de dezvoltare personală, pe care am vrut să le cunosc și să le aplic, eu, însămi, pentru o viață mai îmbelșugată. Am studiat, însă, până la această vârstă, foarte multă psihologie, interesându-mă imens domeniul și făcând în viața mea pașii necesari înspre succesul meu, notamente și ca scriitoare, fiind, însă, admisă și la o Facultate de Psihologie, cea mai bună din țară, cea de la Cluj Napoca, Babeș Bolyai în anul 2002. Fapt care m-a pus să și studiez, psihologie, în mod suplimentar, de mai bine de douăzeci de ani, îmbogățindu-mă autodidact, cu timpul, vrând eu însămi să cresc, să mă dezvolt cât de mult, să mă autocunosc, psihologic, și iată-mă, să ajung să pot emite această carte foarte practică, chiar dacă m-am reorientat foarte serios către literatură, după studii, scriind, până azi, nu mai puțin de peste 34 de cărți și obținând succes, pentru fiecare, și fiind adnotate literar.

Sunt cuprinse, de fapt, toate părerile mele pe aceste domenii, încercând să le cuprind foarte bine pe fiecare, în parte. Ca să le fi aplicat, eu însămi, multele, ”mutând muntele” și învingând, în multele provocări ale vieții. Cartea are 94 de Capitole, multe fiind suplimentare, față de prima formă a conținutului de psihologie, cu un alt nume și alt format… (În număr subiecte abordate, s-a depășit cu mult în volum de informație) fiind, în plus, față de prima carte de îndrumare, ca sursă, cu un număr însă mai substanțial de bagaj informațional și tematic și cu o abordare, în formatare, nouă, alegând și un titlu nou, conceptologic și o augmentare. Orice persoană, foarte conștientă de sine însăși, trebuie să realizeze că orice schimbare se produce, numai și numai prin sine, iar viața este atunci, cu mult mai înainte, de fapt, numai ca o continuă provocare, ea poate deveni, așadar, provocarea schimbării și a îmbunătățirii capacităților individuale, prin ”secretul progresului” și numai prin învățare… În această carte, voi vorbi, așadar, mult, despre secretul progresului, care este unul singur și pe care îl voi dezvolta, foarte mult, aici. Este progresul, de fapt, pe care îl descriu și ”îl fac să se arate” în/prin (și) această carte. Sperând ca această carte să îmbunătățească, în mod real, viața oricărui tânăr sau om în floarea vârstei, care o cumpără, care vrea să se dezvolte în continuare, și poate care nu este atât de documentat. La fel cum realitatea vieții m-a îmbogățit, și pe mine, prin experiența mea de viață, proprie, pe care o las să transpară, ”imens”, ”în mod mare”, și prin această carte, de profund ajutor și una a împărtășirii rețetei progresului individual și al creșterii individuale, aceasta însemnând, simplu, valoare și succes…

Avertisment: Această carte conține căi de creștere și de augmentare a calității vieții, este, în mod cert, foarte real… Este o idee, progresul se poate planifica și conștientiza, el este un rezultat al unei mentalizări și al unei internalizări inițiale.

Deprinsă și prin exemplele de viață, ale celorlalți și prin anumite concluzii. ”Prin studiul Psihologiei și prin propria agendă roșie, spiralată și cu coperți ademenitoare…” Un sfat pentru a vă nota toate lucrurile care contează, în viață, astfel încât nimic să nu fie sau vină (tocmai) la întâmplare, sau haotic, inopinat. Cartea vine ca o metodică foarte bună, fiind structurată în 328 de pagini și 94 de mini-capitole esențiale, conținând păreri, pe tematică specifică și sfaturi folositoare, tematic. Cartea, sper, va fi disponibilă spre vânzare și pe site-ul personal. Sunt sfaturile mele de viață, cu amprentă personală, păreri pe diferite arii ale vieții și ale experienței simple sau profund umane.

Așadar, nu ezita să te îmbarci, în viață, cu această carte în mână, ea îți va furniza știință chiar dacă ești la început, la cei douăzeci de ani ai tăi, sau chiar și la patruzeci, dacă vrei să te dezvolți, mai mult. Ea este utilă și adultului, chiar și părintelui tânăr, care nu știe ce să facă, poate, într-o anume situație… Așadar, ai încredere în această achiziție și mai ales recomandăm să te folosești de ceea ce conține, unde crezi tu de cuviință, lărgindu-se bagajul de știință și de cunoștință. P.S.: Mult succes, în acest demers, al creșterii personale. Este rodic și poate fi concret, palpabil. El poate fi vizibil. Această carte este, de fapt, o nouă formă, de îndrumare, față de cartea ”Cum să reușești în viață la vârsta de douăzeci de ani și peste…”, care este, de fapt, prima mea carte de psihologie, fiind un ”pachet psihologic” intersant.

Laura Medeea Andreica, ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, carte de dezvoltare personală complexă, cu o viziune terapeutică a vieții și de misticism (al creșterii individuale), un fel de taină, despre cum poți să crești. E un fel de sens peste tot, care este foarte vizibil.

Citiți, documentați-vă, și voi, pentru că merită...


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www-responsive/tmp) in Unknown on line 0