poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8558 .



Definiții pentru dragoste și poezie, la Casa Diamant
comunităţi [ Chişinău ]
22 aprilie, cu Veveriță și cu Vameșu...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sirena ]

2005-04-28  |     | 



22 aprilie, ora 17.40. Sunt încă in studio. La 18.00 trebuie să fiu - după cum am promis, fără întârziere - la Casa Diamant: anunțasem pe site întrunirea "poezistilor" chișinauieni cu ocazia aflării în oraș a Dianei (Veveriță) și a lui Florin (Vameșu) Hălălău.

- Cu ocazia asta, fumăm?, mă întreabă Natalia. Știind ca răspunsul meu va fi afirmativ, până la urmă (nu fumăm în studio: mare interdicție :D ), scoate din poșetă țigările noastre preferate, dansează, foarte zâmbitoare, în ritmurile nu mai știu cărei melodii, spunându-mi "pune melodia aceea, specială!". Am eu o melodie care mă tulbură :D deosebit și Natalia, șireata de ea!, m-a însușit bine!

Fumăm. Câteva țigări, la rând.
În sfârșit, sărim: întârziem!

Eu "zbor" pe trepte - ultima. Mașina - arhiplină. Așa, pur și simplu. Nu pentru Casa Diamant. Dar Stela încă nu e. Ne caută. Ne găsim. La intersecție - multă poliție. "Lumea" râde de mine: "Maman crede că cenaclurile sale ar avea priză la telespectatori!". Mă apăr: "Nu râdeți: nici azi nu e vorba de un cenaclu TV, azi filmăm doar pentru un reportaj, doar pentru că e Veveriță și Vameșu...".

Veveriță și Vameșu sunt veniți. Și Victor Neaga (Hose Pablo). Gazdele cam derutate. Ca și cum sunase cineva, anunțase că noi nu mai venim. Hmmm... Sala "noastră" e cam ocupată.

Punem lucrurile la punct. O întreagă "echipă de fotbaliști" ne intră în situație. Români "de-ai noștri". Unul dintre ei se tot străduie să îmi facă poze în telefonul său mobil. (mai târziu, când va fi și mai beat, îmi va dărui și o floare. Și o frunză. Exotice :D ). La o masă rămâne o pereche de îndrăgostiți (să admitem!) rusofoni.

În sfârșit ne așezăm. Între timp aparuseră Andrei Gamarț și Radmila Popovici. Chelnerii termină de numărat plăcintele, niște prăjituri, află cine și ce mai dorește. Comand pește prăjit și mămăligă. "Cu mujdei?", se interesează chelnerul. Fac ochii mari-mari: de mult nu am mai mâncat așa ceva! "Da!". Face ochii mari-mari și "lumea". M-au filmat în "stop-cadru" cum mănânc: flagrant delict! (ahaaa! "cea" care ține cure de slabire, ca și cum!:D ). Natalia îmi face cu ochiul. Fumăm. Ion Diviza nu e.

Îi prezint tinerilor pe Diana și pe Florin, o ridic în slăvi pe Diana și pentru talentul său declamativ, o rog să ne recite ceva, să "spargem gheața". Florin o ajută. Citesc, pe rând, ambii, poezia Dianei "Gaudeamus 2004". Rușii, care nu se auzeau până în acel moment, îi bruiază, din celălalt colț de sală. Îi rog frumos. Îi fac atenți că se filmează, că nu i-am deranjat, deși am fi putut. Rezultatele sunt așa și așa. Mai forțează și Diana vocea. "Am prins un cititor la un colț de stradă". Ascult. Mă trec fiori. Aplaudăm. Perechea de ruși se retrage in sala de la intrare. Chelnerii le ajută, închid ușa, rămânem în intimitate, în sfârșit. După ce îi mai ascultăm, îi lăsăm pe Diana și pe Florin să își vadă de înghețată (cu umbreluță și fără :D), de ce mai au ei pe acolo, exceptând înghețata și îi ascultăm pe Victor, pe Andrei, pe Radmila. Eu desigur, nu citesc nimic. Pentru ca nu am la mine nici un text de al meu. Mănânc :D. Și aud totul. Și, spun ce cred :D.

Ne trezim fără echipă de filmare (eu, deci și fără de mașină). Fără Natalie cu țigări. Îi ajung în ușă: "Ați uitat să ne faceți vreo poză, tuturor, împreună, să avem o amintire!".

Apar Ion Diviza și Mihai Cucereavîi. De la evenimentul unei personalități basarabene, eveniment desfășurat cum se cuvine: cu multă lume bună, cu tot tacâmul etc., unde nu se putea să nu fie si Ion Diviza. (Stelei îi "scăpase" respectivul subiect demn de un reportaj frumos cu octogenarul Gromov: cică nu ne-a venit știrea de la agenție.)
Deci: apar Ion Diviza și Mihai Cucereavîi. Bine "aghezmuiți". Frumușei. Fluturând un koniak și o șampanie. Eu insist să nu desfacă și koniakul. Ei mai aduc o șampanie. Se declanșează dezbateri. De tot ordinul.În a celași timp, ca și cum "oamenii aceia de afacere", din celălalt salon, "își dau seama" că au nevoie de TV. Vine un sol. Mă cheamă. Întrevederea nu are cum să dureze.
Revenind - cu o floare și cu o frunză :D -, sunt întrebată de Ion Diviza: "Care e definiția dragostei?". Dumnezeule! "Poezia și dragostea nu suportă definiții", zic.
Se fac auzite definiții.
Ion aruncă mingea în teren: ceva despre dragoste virtuală și despre mine. Am impresia că nu l-am lăsat fără de replică. Nu cred să nu :D

Se bea șampanie. Florin, lângă Mihai Cucereavîi, se distrează "copios" (vorba cuiva consacrat pe site! :D). Radmila militează pentru poezia civică. Ion Diviza îi promite câte ceva. Eu încerc niște mici fiori de opoziție, dar, din anumite considerente, cedez Andrei și cu Victor? Nu știu. Erau cei mai cuminți. Știu că au citit poezii interesante. În rest...

Dacă cineva își mai amintește ceva... Mai spuneți și voi.






















.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!