poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6814 .



Cronica primei întruniri a chișinăuienilor de pe www.poezie.ro
comunităţi [ Chişinău ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sirena ]

2005-02-19  |     | 





…George Potyng nu a venit, nici Iulian Proca, pe care sunt acum suparată de două ori :), pentru că a promis să realizeze un reportaj de la această întrunire, pentru "Bună dimineața Chișinău!", TVC 21. Eu înțeleg că e foarte ocupat în legatură cu alegerile - în general :) - și totuși...Așa că...am fost nevoită să salvez :), eu, cumva, situația…De fapt, avem noi și două fete în studiou, însă una dintre ele – care are nume românesc :), Stela – era plecată la tară, iar cealaltă nu a vrut sa vină pentru că o cheamă Natașa :) și a citit poezia lui Radu Herinean :D, “Chișinew – ziua 2”.

M-am bucurat sa îi cunosc pe Mihai Cucereavii și pe Dumitru Sârcov, care - la fel ca și ceilalti basarabeni-membri ai siteului - au găsit www.poezie.ro, în primul rând, ca pe o oaza a limbii române. Dumnealor au venit, îndeosebi, să îl cunoască pe creatorul acestui site.

Ion Diviza ne-a citit o epigramă nepublicată încă pe poezie.ro, în spiritul său, Radmila a citit o poezie în care evocă spiritul mioritic al moldovenilor, Radu a citit ““Chișinew – ziua 2” și “Keiko și muzică un pic clasică”…Nu îmi amintesc dacă au citit ceva Victor – care, îsi publica pe site poeziile cu numele Oleg, iar acum apare cu numele…“ds” (cred că temporar, întelegem: vârsta! :D) și, nu îmi amintesc bine dacă a citit vreo poezie Andrei Gamart, sunt sigură însă că ne-a prezentat cartea sa, “Măsura aproapelui”, a cărei lansare se preconizează săptamana viitoare. Pentru că…asta sunt eu: zăpacită...instalam microfonul ba pe un capăt de masă, ba pe altul, când cineva nu era încă gata să îsi spună poezia…și, nu mai știu...Dar, ne mai vedem, ținem legatura!

Să nu uit: Andrei și Victor nu cred că sunt doar niște speranțe poetice ale Chișinaului, cred că sunt, în general, niște tineri agreabili asa că…fetelor de peste Prut, încercați să veniți la cenaclurile noastre pe viitor, sa îi cunoașteti :), ! Desigur, deocamdată, despre Andrei, care se afirmă și în domeniul artei plastice, se poate spune mai multe, am văzut însă și în Victor o fire artistică de la care asteptăm surprize frumoase.

Apropo: Radu Herinean nu preferă mămăliga! Jur că nu am știut!:D Eu pot să spun cum e mămăliga cu tocăniță în mai multe restaurante din Chișinău (acum știu și cum e la Casa Diamant), precum, la fel, îmi rămane în memorie unde a fost cea mai bună - sau nu - ciorbă de burtă în România (pentru că aici nu e de găsit)…La Casa Diamant nu am mai intrat de câțiva ani, din lipsă de timp, știind însă că are ușile deschise cu o prietenie aparte pentru mine (Veronica, Galina, dacă cititi aceste gânduri, vă mulțumesc: ați fost draguțe, “m-ați salvat” :).

Încă ceva: eu comandasem doar suc și apă minerală, dar invitatii au venit cu șampanie, koniak și mai nu știu ce...oricum, a cam...rămas prin sticle :)

S-au făcut și poze...Ce să mai zic? Mai spuneți și voi ceva, dacă mai e ceva de spus…Eu…sunt…superstițioasă, în ultimul timp, când e vorba de promisiuni :D. Vom trăi și vom vedea, vorba moldoveanului!

19.02.05


Mihai Cucereavii, Radu Herinean, Radmila Paraschiv





Victor (ds, ex-Oleg Neaga)


Andrei Gamarț




Eu, Ion Diviza, Victor, Dumitru Sârcov

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!