Comentariile membrilor:

+ de luat în seamă!
Monica Mihaela Pop
[12.Mar.04 12:30]
Salut inițiativa și, mai ales, atrag atenția asupra ei. Cred cu sufletul că merită asta!

+ Merita
Adina Ungur
[12.Mar.04 14:24]
O buna initiativa!
Sunt "pentru concursuri" de acest tip, evident ele sunt un cert stimulent intru creatie si asta nu poate decat sa ne bucure, inclusiv cel de epigrama, ghicitori si mai putin sau deloc, sau mai precis, total impotriva (incurajarii) celor cu parodiile!
In plus, aceste concursuri mi se par o metoda cat de cat mai obiectiva de a incerca sa clasifici valoric un text.

Felicitari organizatorilor pentru interes, rabdare si initiativa! Si zic si eu ca si Monica: merita!

 =  Primăvară, primăvară/ Vii cu un concurs în țară
Andu Moldovean
[24.Jun.04 14:24]
Premiu-ntâi cu coroniță
O să-l dea-n contumacie
Ghiocel lui Calimero
Că-i ghicește... ce-o să scrie!

 =  Impotriva!
Gabriel Nita
[12.Mar.04 15:57]
Ma declar impotriva acestei initiative.

Un astfel de concurs nu face decat sa ofere o idee gresita despre ce inseamna valoarea unei poezii si cum poate fi ea masurata "obiectiv".

Rolul unui concurs ar trebui sa fie acela de a oferi un pretext (o tema comuna, o forma fixa... ) creatiei, nu de a impune un standard. A iti propune sa alegi "cea mai buna poezie" mi se pare o greseala majora. Un fel de a nu recunoaste ca o poezie poate sa fie la fel de frumoasa, la fel de sugestiva, la fel de puternica cu o alta... ca un juriu finit nu poate fi suveran, ca stelutele oferite pe site nu sunt un sistem de punctare, ci ca mai importante decat ele sunt comentariile primite de la toti cititorii, felul in care acestia iti recepteaza si inteleg sau nu versurile.

Nu va lasati pacaliti! Nu transformati intr-un joc de orgolii ceea ce ar trebui sa fie placerea de a scrie si de a citi.

PS: Iar poezia scurta nu poate candida la locul de "cea mai frumoasa poezie"? De ce?

 =  părere
Paul Bogdan
[12.Mar.04 16:41]
Na că încă nu a început concursul și cârcotașii tradiționali și-au făcut apariția... stai să vezi când or veni și alții antrenați de val.
Eu vă stau la dispoziție și aștept instrucțiuni pe mail. După părerea mea orice inițiativă care încurajează un autor să scrie este binevenită.

 =  Lui Gabi Nita, raspuns la obiectii
Laurențiu Orășanu
[12.Mar.04 16:44]
Gabi,
Ai avut toate astea in vedere cand ai organizat concursul de haiku ?
De exemplu, ce ai scris:
"Un astfel de concurs nu face decat sa ofere o idee gresita despre ce inseamna valoarea unei poezii si cum poate fi ea masurata "obiectiv"."

"A iti propune sa alegi "cea mai buna poezie" mi se pare o greseala majora. "

Ce zici ?

Cand te inscrii (aici impersonal) la concursuri, sa zicem ale Uniunii Scriitorilor, ai in vedere:

"A iti propune sa alegi "cea mai buna poezie" mi se pare o greseala majora. ". A alege cel mai bun volum, la cele concursuri, e o "greseala majora" ?

E dreptul tau sa fii de alta parere (aici, din pacate, neconstructiva, faultatoare si inconsecevnta cu concursul organizat de tine) dar te rog nu introduce sofisme. Arata-mi mie unde am zis ca " poezia scurta nu poate candida la locul de "cea mai frumoasa poezie"? " Am scris eu asa ceva ?

Scrie clar ca aceste genuri au fost excluse din concurs pentru ca au facut obicetul unor concursuri anterioare.

Scrii: "ca un juriu finit nu poate fi suveran," - pai el da premiul juriului, atat; si e introdus din motive tehnice, de pre-selectie, daca sunt mai multe texte; publicul (exact ceeea ce spui tu, aprecierea cititorilor de pe site conteaza) e cel care da premiul publicului si deci le avem pe amandoua.

Imi pare rau ca nu vezi in aceasta un prilej de concertare pe site. Valoare absoluta, greu, imposibil in evaluarea poeziei, asta o recunoaste toata lumea. Dar spiritul intrecerii exista, ca e concurs, ca sunt stelute, ca sunt aprecierile cititorilor, cum bine zici.

Uite, eu anticipez (cu mare, mare risc), ca nu va fi nici-un motiv de nemultumire in ceea ce priveste organizarea. Eu unul voi face tot posibilul sa iasa bine.

Cred ca ti-am raspuns la toate obiectiile. Daca vrem sa nu facem ceva, gasim intotdeauna motive. Arata-mi te rog ca nu ai vrut sa faultezi ideea.

Ghiocel =  zic si io
Romeo Rostas
[12.Mar.04 17:00]
Io zic asa: domnilor, (si ma refer aici la Gabriel Nita, cu tot respectul, si fara a avea nici un fel de resentimente, ca nu am de ce, nu ne-am intersectat niciodata), zic suntem sau nu majori si vaccinati? Da? Atunci sa judecam la rece. Ce ma intereseaza pe mine ca am o steluta sau zece la un text al meu care e scris asa cum cred eu ca trebuie sa fie scris, cand ma duc cu el in alta parte si mi-l atesta sau mi-l tranteste de pamant alte jurii, cu oaresice prestanta si cuvand de spus in ale literaturii. Cand postez aici, testez. Unde testez? Pe un site cu preocupari literare, cu membri de toate felurile si din toate categoriile sociale, nu un site de profesionisti, literati. E limpede, nu?
A juriza poezie, e poate unul din lucrurile cele mai dificile. Intervine problema gustului si nu numai, ci si cea a starii in care esti in momentul in care citesti poezia si asta e ceva atat de subiectiv, incat nici nu mai incape vorba.
Hai sa nu ne facem reguli si sa nu incercam sa definim sau sa redefinim poezia! Poate ca cel mai tare ma enerveaza versurile care se cred atat de intelepte incat incearca sa defineasca sau sa redefineasca lucruri deja trecute si cunoscute de milenii incoace, acele "asta e asa si cealalta e altfel." Ma mai enerveaza multe procedee stilistice tocite, ultrafolosite, lipsite de sclipirea sponatneitatii trairii.
Nu ai cum sa verifici gradul de cultura/lectura al nimanui. Nu poti pretinde unui copil sa-l placa pe Hegel si nici unui filosof sa aplaude la "Catelus cu paru' cret", exemple destul de prost alese la ora asta, da' intelegeti ce vreau sa spun, votarea poeziei e o chestiune atat de subiectiva, incat nu mai merita nici un fel de comentariu. Stelutele? Aprecierile? Daca eu de ex. sa zicem ca scriam pentru cineva sau ceva anume. Daca nu am o apreciere dinspre cineva sau ceva anume, pot sa am o suta de stelute si aprecieri pe text, ca pentru mine nu are valoare! Clar. il sterg, il dau dracului, daca am oferit ceva si nu a fost primit cu draga inima, asa cum il ofer, duca-se... pentru mine n-are valoare! Valoarea pentru mine inseamna a te regasi in text, a trai la unison cu ceea ce gasesti in textul respectiv, sau a regasi niste bazdaci pe creier, care sa te stimuleze putin la meditatiuni, ori la "ca bine zici". Hai sa nu ne mai cramponam de stelute, ca nu alea aduc valoarea textului si nici de votari, jurizari, ca la o adica pot sa vin si sa descalific texte instelate, cu argumente clare si valabile (din punctul meu de vedere, ceea ce poate a nu fi valabil pentru altii). Dar nu ma intereseaza asta, nu-mi pierd timpul cu asa ceva, sa traiasca fericiti si sa face cine ce stie si e in stare. Valoarea, dragii mei, se cerne ea din balast, e atestata in timp, uneori mai devreme, adica atata timp cat esti in viata, alteori mai tarziu, postum, important este sa te scrii pe tine, sa fii demn si sa poti sa-ti dai cu caramida in piept, domnule uite asta e un text scris de mine, sunt eu acolo, respir prin versurile alea, miros versurile alea, a mine, faceti ce vreti, eu sunt ala si nimeni altu'. Cam asa vad eu problema.
Concursurile acestea sunt simbolice, ce castigam si ce pierdem? Castigam poate, o poezie in plus. Nu avem cum sa controlam noi gusturile cititorilor, sa facem o clasificare a lor, uite tipul asta de oameni ma place pe mine ca scriitor, aialalti il plac pe ala, etc. Hai sa fim seriosi, ne place ca ne place, scurt, nu ne place ca stim noi de ce, avem motivele noastre. Dar atata timp cat nu se scrie autorul textului pe care il votezi, ai doar poezia in fata, mi se pare totusi o solutie cat de cat mai corecta de a incerca sa te testezi ca "trecere" prin randul membrilor site-ului, care nu sunt un juriu de mii de autori profesori universitari de socio-umane, filologi, redactori, etc., hai ca intelegeti ce vreau sa spun, sunt oameni din toate categoriile sociale, cum ziceam mai sus, suntem intruniti aici din intamplare, atat de multi avand aceeasi pasiune: literatura.
Credeti ca e mai usor sa spunem sau sa precizam: iata, concursul acesta e castigat de membri cutare de pe site-ul acesta, votati de membri cutare tot de pe site-ul acesta, in urma judecatii proprii, membrul cutare are studii de... scrie de atatia ani sau luni, a publicat sau nu, acolo si pe dincolo, etc. membrul celalalt, dimpotriva, nu are studii de... ca are studii de altceva si este asa si pe dincolo. Putem sa facem si asta, dar la ce ne-ar folosi? Sunt chestiuni care se subinteleg. Totul e o conventie, trebuie sa intelegem asta si sa nu ne raportam cu totul aici, pe acest site, pe care il indragim, de altfel, sa avem capacitatea de a discerne si de a ne purta cat mai corect si onest cu putinta.
Acestea fiind zise, votez pentru concurs, ca modalitate de stimulare a creatiei! Pentru! Si hai sa nu mai lungim vorba.
Cu respect, fara a avea nici un fel de legaturi sau ce stiu eu ce altceva, al vostru, dati-mi voie,

Romeo Rostas

(S-ar putea sa am greseli, nu mai verific ca nu am timp, treceti-le cu vederea, daca sunt!)

 =  Da...
Florin Andor
[12.Mar.04 17:00]
... agreez inițiativa și condițiile, la urma urmelor e doar un concurs, o provocare ... la bună citire :)

 =  Pentru Ghiocel
Gabriel Nita
[12.Mar.04 18:44]
Hai sa fim seriosi, ar fi o prostie sa presupun ca acest concurs nu se va mai tine pentru ca imi manifest eu dezacordul fata de el. Oamenii vor concursuri, am observat deja acest lucru. Sunt convins ca din punct de vedere al participarii, acest concurs va fi o reusita. Din punct de vedere organizatoric... la fel.

Nu incerc sa faultez pe nimeni, ci protestez doar fata de ideea concursului (cea mai buna poezie, punct).

Acest protest ar fi ramas acelasi indiferent cine ar fi fost organizatorul si indiferent care ar fi fost mediul lui de desfasurare.

In ceea ce priveste inconsecventa, reciteste te rog raspunsurile pe care ti le-am dat la concursul de haiku. Ai sa vezi ca e doar aparenta.

Riscul in cazul de fata e acela de a indemna la a scrie "poezie frumoasa". Si de a oferi o ierarhie inselatoare, in acelasi spirit.

 =  expirati adanc
Laurențiu Orășanu
[12.Mar.04 19:02]
OK, Gabi.

Concurenti, ascutiti penele, creioanele, pixurile BIC, claviatura (aceea din ghicitoare!), ademeniti muzele, ochii pe gaze, fluturi, flori sau ninsoare (dupa zona geografica), expirati mult ca sa aveti mai apoi inspiratie multa, si...

....va asteptam.

Ghiocel

 =  O.K. Am zis că nu mă mai bag în controverse
Virgil Titarenco
[12.Mar.04 19:49]
O.K. Am zis că nu mă mai bag în controverse da’ uite că iar mă prinde ispita. Vreau să spun că „emapatizez” într-o oarecare măsură cu Gabriel Niță. Și că încerc să îi înțeleg rezervele. Dar în același timp cred că trebuie să fim și realiști nu doar idealiști. Acum,... sînt convins că fiecare poet(ă) din această comunitate poate face și chiar face următoarele trei lucruri: Spune „Uite aceste trei poezii sînt, după părerea mea, cele mai reușite poezii ale mele. Acestea Xsprezece sînt relativ bune. Și restul sînt mediocre sau mai am de lucrat la ele, sînt „atelier”. Sînt gata să cred că și domul Gabriel Niță poate face asta cu versurile domniei sale. Ceea ce propune acest „concurs”, din cîte pot pricepe eu, este doar o schimbare de perspectivă, o extrapolare. Nu mai sînt eu cel care evaluează ci alții. Ceea ce probabil deranjează, și nu fără o anumită justificare, este pericolul trivializării actului poetic (într-un fel de concurs de pescuit pe lacul Snagov) precum și gustul puțin sălciu al cuantificării. Bineînțeles că prin tact și maniere se poate evita primul aspect. Cel de-al doilea nu este foarte ușor de evitat. Dar să nu uităm că, începînd cu premiile de revistă și terminînd cu Pulitzer și Nobel pentru literatură, „cuantificarea” rămîne un rău necesar. Iar aprecierea rămîne și ea o chestiune relativă. Realist vorbind, mă gîndesc că „avantajele” unui astfel de concurs (din perspectiva comunității) sînt mai multe decît „dezavantajele”. Dar probabil că voi fi acuzat de pragmatism anglo-saxon pentru afirmația asta.
Poate că, dacă ar fi fost să organizez eu, aș fi restrîns ambitusul doar la poezie „albă”, sau poezie cu rimă clasică, sau poezia de dragoste, sau „antipoezie” sau etc, etc. Mi se pare un risc enorm și un chin enorm pentru juriu să primească și să evalueze poezii de o asemenea varietate. Sincer nu îmi pot imagina cum poți să fii „obiectiv” (dacă există așa ceva în poezie sau critică poetică) în a departaja o poezie foarte frumoasă de dragoste de o mediatație religioasă clasică sau un pamflet politic „dark”, etc. Dar, probabil că se poate...

 =  POEZIA
Anton Potche
[13.Mar.04 14:46]
Cel mai mare concurs de poezie din lume este organizat de Dún Laoghaire-Rathdown County Council Public Library Service din capitala Irlandei Dublin.
La ultima ediție (a 15-a) a concursului de creație lirică FÉILE FILİOCHTA INTERNATIONAL POETRY COMPETITION au participat 4936 de autori din întreaga lume.
Majoritatea participanților la concurs au aflat de desfășurarea acestuia prin intermediul Internetului, cum informează organizatorii.
Fuseseră cerute contribuții pentru concursul de poezie în următoarele limbi: engleză, franceză, germană, irlandeză, italiană, scoțiană-galică, spaniolă, suedeză și waleză (welsh).

Câștigătorii concursului sunt deja cunoscuți și premiile vor fi decernate în data de 26 martie 2004.

Cea mai de seamă câștigătoare a concursului rămâne însă fără îndoială POEZIA.

Poate că un concurs (reușit) pe site-ul poezie.ro ar putea să-i determine pe organizatorii irlandez să ceară într-una din competițiile viitoare și contribuții în limba română.

Propun: - 1.) Anunțul concursului să rămână postat pe prima pagină a site-ului poezie.ro până la terminarea concursului.
2.) Anunțul să fie tradus în limba engleză și postat pentru perioada concursului pe prima pagină a versiunii engleze a site-ului agonia.net.

Notație marginală: Bineînțeles că și evaluările juriului internațional a concursului de poezie FÉILE FILİOCHTA au fost subiective.


 =  mica mentiune
Radu Herinean
[13.Mar.04 18:44]
in afara de finalizarea sistemelor care vor face mai facile etapele de inscriere si votare, voi contribui si eu cu o incercare de a obtine si niste premii non-virtuale de la unul dintre noii parteneri ai site-ului (pe care ii voi anunta probabil in curand).

 =  !!!! Cititi-Recititi Regulamentul modificat
Laurențiu Orășanu
[13.Mar.04 19:07]
Regulamentul concursului a fost modificat pentru a tine seama de facilitatile noi pe care le va introduce Radu.

In esenta, schimbarile operate in regulament sunt:

- textele inscrise in concurs vor fi postate pe site, la acest anunt, si nu trimise prin email organizatorului. Identitatea autorilor va fi ascunsa vederii.

- votarea se va face tot pe site, atat de catre juriu, cat si de catre public (votari separate)

- durata etapelor a fost modificata, si pentru a nu interfera cu Concursul de Epigrame, si pentru a da timp pentru testarea noilor facilitati de votare pe care le va implementa Radu.

Multumesc pentru intelegere si va asteptam la Concurs.

Ghiocel

 =  sa vina poezia
Lucian Preda
[13.Mar.04 20:14]
Salut aceasta initiativa de a premia o poezie a siteului

Astept revista "Poezie.ro" ( apropo nu s-a mai vorbit despre ea nimic)

 =  intrebare despre (in)vizibilitate
ina sitar
[13.Mar.04 22:02]
am si eu o marunta intrebare : numele autorilor nu vor fi vizibile pentru cititorii de rand, dar vor fi accesibile cenzorilor?
daca lucrurile stau asa(adica la vedere totusi pentru unii)asta relativizeaza ideea de anonimat si se diminueaza tocmai ceea ce mi se pare pretios la acest concurs -faptul ca se vor evidentia texte nu prin sistemul stelute (si mai nou,prin simplul statut de cenzor)foarte controversat-pe motiv de prietesug, gashca etc.

 =  propuneri
Frentiu Toma Adrian
[13.Mar.04 20:58]
Deci activarea/postarea/începerea concursului se va face de ziua…. 1 aprilie
Propun să se cânte natura.Epigrama nu este natură.Haiku nu este natură.Tanka-nu este natură
Propun să se cânte frumusetea primăverii în-Pastel,Sonet,Rondel,etc
Propun să se pună acent foarte mare pe deschierea naturii
Propun nu o poezie pe concurent ci până la 3 POEZII
Principalul nu este cine este primul ci zic eu primele zece poezii
Păi se mărește primăvara de ce atunci să nu se acorde premii asfel:
1.Coronita de ghiocei 2.de lacrimioare 3.liliac 4.Iasomie 5.toporaș, etc…

 =  adaugire
Frentiu Toma Adrian
[13.Mar.04 21:12]
Propun daca cineva vrea sa participe cu epigrama la concurs sa fie posibil
Fiind poezie satirica premiul să fie diferit de cei ce descriu natura-propun coroniță-
“Frunzulița de urzică”

 =  raspuns pentru FTA si multumiri
Laurențiu Orășanu
[13.Mar.04 21:20]
Domnului Frentiu,

1 aprilie e doar o coincidenta, nu e o pacaleala.
Genurile mentinate de dvs (haiku, etc) nu ca n-ar fi in ton cu natura care se desteapta, au fost excluse pentru ca au mai avut concurs.

Tematica e libera, lira poate canta orice, pentru ca e un concurs Open. Poate altele vor avea tema, acesta nu are. Din dorinta de a nu restriciona prea mult inscrierile.

Cred ca fiecare isi poate selectiona poezia favorita. Tehnicitatea (cat de multe poezii poate citi un votant sau juriul fara sa oboseasca) ne impune aceasta restrictie (o poezie pe autor).

Oricum, chiar daca e un singur castigator (sau doi, public/juriu), se va afisa lista primilor 5. Poate 10. Poate toata lista. Asta la votul public.

Juriul a optat pentru afisarea primilor 5.

La urma, in vine sa zambesc, unul din membrii Juriului a sugerat insotirea Trofeului de o coronita de flori, din flori de sezon. Zambesc la telepatia ghioceilor propusi si de dvs,. si de acel membru al juriului.

Multumesc celor care au comentat aici, comentarii foarte pertinente privind rostul concursurilor in general si utilitatea acestuia in particular.

Si lui Radu pentru promovarea concursului pe prima pagina. Si gandul privind premierea.

Si tuturor care il vor sprijini prin participare cu texte, vot, etc.

 =  Ina Star
Paul Bogdan
[14.Mar.04 07:19]
Nici cenzorii nu vor avea acces la identitatea autorilor, mai ales că doi dintre ei se află în juriu. Dar, dacă am să găsesc un tertip mizer cu care am să pot favoriza pe unul sau altul ca să-mi lărgesc baierele găștii, am să o fac. Așa că doamnă Ina Star, concurați cu încredere, aveți toate șansele să vă prieteșugiți cu gășcarii poeziști.
Măi, tată mai... dar susceptibil mai e omul

 =  Tuturor - va pregatiti poezia pentru concurs ?
Laurențiu Orășanu
[18.Mar.04 19:09]
Va reamintesc de Concursul de Poezie Primavara, astfel ca sa nu uitati sa pregatiti textele. Pentru a le posta dupa 1 aprilie.

Nu e pacaleala, cititi conditiile de concurs mai sus.

Ghiocel

 =  Este o idee super.
mihai raluca stefania
[25.Mar.04 20:24]
Ati avut o initiativa foarte buna. Sunt de parere ca era nevoie de asa ceva. Este o buna ocazie de afirmare.

 =  vine, vine Primăvara !
Laurențiu Orășanu
[30.Mar.04 14:04]
Nu uitați vă rog că de la 1 aprilie începe postarea poeziilor pentru concursul poezie.ro Primăvara.

Numai cine nu se înscrie nu poate câștiga (bang !)

Ghiocel

 =  inscrierea va fi disponibila in cursul acestei nopti
Radu Herinean
[01.Apr.04 00:23]
Activarea inscrierilor pentru concurs se va face in aceasta noapte. In momentul pornirii inscrierilor, pagina principala poezie.ro va contine pe coloana 4 un anunt vizibil.
Va rog sa folositi formularul de inscriere care va fi disponibil SEPARAT de acest sir de comentarii, la finalul paginii mari.
Textele care vor aparea sub forma de comentarii in acest sir de discutie vor fi descalificate si nu vor mai putea fi inscrise in concurs, asa ca, va rog, MARE atentie unde postati textele care participa la concurs.
Pentru siguranta, in momentul pornirii concursului voi inchide acest sir de comentarii ca sa fie mai evident care e formularul de inscriere, si il voi redeschide in cursul zilei de maine.

 =  Despre regulament
costel
[01.Apr.04 01:47]
Eu sunt pentru concursuri desi n-am prea participat. Imi place mai mult postura de jurist.
Insa ma amuza regulamentul. Sa nu vorbesti in chat. Adica ce, o sa stea cineva sa citeasca toate privatele de pe chat?
Dar telefoanele si e-mail-urile? Dar messenger-urile? Eu am 100 de membri de pe poezie.ro pe lista mea. Cine ma opreste sa le spun, vezi ca aia e poezia mea, data viitoare te votez eu. E meschin ce spun, dar posibil.
Si inca ceva. Si va parea ca ma laud. Dar pot depista cateva zeci de autori de pe acest site, din felul in care scriu, fara sa se oboseasca sa-si treaca numele. Pentru ca scrisul, in sine, e o semnatura.

 =  despre regulament.
Radu Herinean
[01.Apr.04 01:55]
faptul ca ii depistezi inseamna ca ii citesti si cel mai probabil, iti plac, asa ca votul va fi la fel de subiectiv ca o apreciere obiectiva.

cat despre mijloacele de comunicare pentru a-ti anunta prietenii sa te voteze, regulamentul se refera la anunturi PUBLICE. oricum, metoda de votare va descuraja pe majoritatea celor care voteaza doar pentru prieteni.

pe langa asta, organizatorul, cu sustinerea juriului, va descalifica IN INTREGIME toate voturile dubioase din partea membrilor, fara ca respectivul sa fie anuntat despre acest lucru, pentru a evita discutii interminabile si INUTILE.
in cazul unui concurs de acest gen, organizatorul are rol de arbitru, membrii juriului sunt arbitri secunzi.

discutiile pe tema modului de organizare a concursurilor sunt si vor ramane in continuare deschise, iar intentia este de a imbunatati acest sistem prin luarea in calcul a tuturor observatiilor constructive si aplicarea lor pentru evenimentele urmatoare.

 =  Stil
DoDu
[01.Apr.04 02:06]
Costel nu are dreptate. Ca pe mine nu ma depisteaza nimeni. ca eu pot sa scriu poezii felurite. Ca de exemplu:

Care aseara mie mi-a cazut in cap o floare
cam usoara
n-ar fi trebuit sa doara
capul meu putea sa moara
totdeauna si pe veci
se cheama ca mi-a cazut un ghiveci

Si toata lumea o sa se intrebe, cine o fi scris poezia asta ca nu seamana cu poezile lui DoDu

 =  despre concurs si tehnicalitatea lui
Laurențiu Orășanu
[01.Apr.04 04:38]
Mai intai ii multumim lui Radu ca a facut posibil, tehnic, intr-un timp scurt, desfasurarea concursului in conditii de "invizibilitate". Nu insist asupra avantajelor, voi spune doar ca si la concursurile oficiale textele sunt supuse evaluarii juriului sub "anonimat".

Si pentru ca l-a popularizat trebuie sa-i multumim.

Cate ceva despre tehnicalitate, pe langa cele spuse de Radu.

Textele introduse de concurenti in concurs vor fi invizibile (pentru TOTI) pana la terminarea perioadei de inscriere. Se va afisa numai numarul de texte introduse pana la acel moment.

DUPA terminarea perioadei de inscriere poeziile vor fi expuse votului separat si in paralel al publicului si juriului. Rezultatele votului nu vor fi afisate pe parcurs. Votarea se va face deci avand in fata toate textele, intr-o sigura trecere (logare). Un creion la indemana va va permite sa va notati "notele" pe care le veti acorda textelor, astfel ca in momentul votarii sa puteti aprecia (prin note) TOATE txtele. Numai astfel votul va va fi acceptat.

Concurentii ar da dovada de fair-play daca ar vota toti, bineinteles nu pentru textul propriu.

UN SINGUR TEXT. Altfel, descalificare.

Despre votare vom mai da amanunte.

Rugam corectitudine, aveti grija, asa cum a spus Radu, sa introduceti textele dand click pe linkul "Aici puteti inscrie textele pentru concurs" (NUMAI ACOLO), dati "copy and paste" ca sa micsorati riscul de a va expira sesiunea.

Textele vor aparea probabil in ordinea introducerii.

Juriul este rugat sa se odihneasca deocamdata, va avea mult de lucru dupa aceea. Rog sa fiu anuntat din timp daca este cineva dintre membrii juriului indisponibil in perioada votarii.

Succes si cel mai bun sa invinga !

 =  precizare
Laurențiu Orășanu
[01.Apr.04 06:33]
Scuze, se va citi in casuta de SUBlinkul
"Aici poți să înscrii un text la acest concurs!".

Acolo se vor inscrie textele pentru concurs. Asa ca aveti grija sa mergeti in jos-josul paginii, nu va opriti la prima casuta, aceea e pentru comentariile normale.


 =  coronite, fara html si fara imagini
Laurențiu Orășanu
[01.Apr.04 15:04]
Textele inscrise in concurs nu vor fi editate in html si nu vor include imagini si nici elemente care il pot face identificabil pe autor.

Va asteapta coronitele pregatite.

 =  Concursul va asteapta, pana pe 9 aprilie
Laurențiu Orășanu
[02.Apr.04 15:01]
Pentru aspecte legate de textele introduse, va rugam sa il instiintati prin email pe Radu. Sunt sigur ca le va gasi rezolvare si daca e cazul voi fi si eu, si juriul, instiintati. Evitati va rog ORICE REFERIRE la inscrierea voastra in concurs, risca sa va descalifice textul.

Pana pe 9 aprilie cand se incheie perioada de trimitere a texteleor mai e timp sa veniti cu pooezia care va va aduce laurii.

Inainte de a trimite, poate mai verificati o data daca textul se inscrie in conditiile enuntate de regulamant.

Va asteptam.

Ghiocel

 =  diacritice.
Paiu Constantin
[03.Apr.04 00:07]
campul de editare a textului trebuia sa fie prevazut si cu butoanele pentru diacritice. la fel si pagina normala in care fiecare autor isi reediteaza textele.

 =  Toamnă
Ova Vintern
[03.Apr.04 05:56]

Ascult tăcerea din amurg,
Din toamnă tot mai rece,
Din frunzele care se scurg,
Din timpul care trece.


 =  Ova Vintern
Radu Herinean
[03.Apr.04 16:41]
bine ai venit pe poezie.ro draga Ova, insa din pacate nu ai urmarit deloc instructiunile si informatiile pentru participarea la concurs, si, de aceea, acest text al tau nu poate participa la concurs, daca asta era intentia ta, fiindca l-ai inscris gresit.

O sa te invit sa compui un text nou pentru concurs si sa il postezi folosind formularul potrivit, care este mai jos pe pagina care incadreaza aceasta fereastra si pe care scrie destul de vizibil ca acela este formularul pentru concurs.

succes tuturor

 =  ceasul ticaie
Calimero
[05.Apr.04 17:50]
Nu uitati, ceasul ticaie. Mai sunt insa patru zile in care timp puteti posta textul poeziei pentru concurs.

Ghiocel

 =  din noua, au mai ramas trei
Laurențiu Orășanu
[06.Apr.04 19:49]
Au mai ramas ceva mai mult de trei zile din perioada de inscriere.

Concursul va asteapta.

Ghiocel

 =  Scoateți butonul de înscriere la suprafață!
gabriela florina david
[07.Apr.04 03:09]
Ideea e grozavă. E bine sau mi-e bine să descopăr că sunt și alți "frământați" pe lumea asta și pot să măconfrunt cu ei, dacă vreau. Butonul însă, butonul de înscriere e aproape invizibil. E doar pentru inițiați?

 =  >> gabriela
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
Gabriela, vezi jos de tot in pagina, nu in casuta asta de comentarii.Misca de mouse pana jos de tot.

Aici poți să înscrii un text la acest concurs!
Numărul de texte înregistrate până acum: 26

--------------------------------------------------------------------------------
Trebuie să scrii în Română
--------------------------------------------------------------------------------
Ești recunoscut ca: Tosa Claudiu

 =  Gabiela Florina David - cu butonul si bontonul
Laurențiu Orășanu
[07.Apr.04 03:23]
Gabriela, botonul e destul de vizibil. Scrie ALBASTRU pe vernil:

Aici poți să înscrii un text la acest concurs!

Și încă e scris cu bolduri.

Nu uita ca, asa cum a spus Radu, e prima data cand experimentam aceasta facilitate, datorita eforturilor sale. Sugestia ta va conduce poate la imbunatatiri ulterioare.

Asa ca, vedeti sau nu butonul, veniti la concurs. Mai sunt trei zile.

Ghiocel

 =  Există vreo modalitate de a afla că ești acceptat sau nu in concurs...?
Stoian Cătălin Bogdan
[07.Apr.04 12:20]
Aș vrea să știu ca am scris bine!
M-am inscris cu-o poezie
Ce aș vrea sa se inscrie
În conucurs - Cine-mi confirmă?

 =  raspuns
Radu Herinean
[07.Apr.04 12:21]
vei vedea daca inscrierea a fost acceptata in momentul in care textele vor fi afisate pentru votare.

 =  Mulțumesc.... și dacă tot am mai scis ceva..."Felicitări pentru idee"!
Stoian Cătălin Bogdan
[07.Apr.04 13:39]
Am simțit nevoia sa-ți mulțumesc pentru promtitudine...
poate nu trebuia sa nu fac "spam" :) dar oricum:
Mulțumesc

 =  Important pentru concurenti
Laurențiu Orășanu
[08.Apr.04 04:39]
Azi am vazut pentru prima data textele inscrise pana acum in concurs.

Unul din concurenti a introdus un catren (4 versuri). Regulamentul scrie clar:

"Genurile haiku, CATREN-poezie scurtă (4 versuri), parodie-POEZIE UMORISTICA(la care s-au desfășurat deja concursuri) nu vor fi admise în concurs."

Astfel ca voi propune descalificarea textului respectiv. Am scris aici in ideea ca poate concurentul va profita de timpul ramas si va inscrie in concurs un text "regulamentar".

Pentru ca a fost o intrebare aici, ma gandesc ca o solutie pentru cei care se razgandesc, si vor sa inscrie un alt text, este de a inscrie acel nou text; acest lucru va insemnana ca renunta la cel anterior, care va fi eliminat de organizatori.

Va rog, NU RASPUNDETI la acest comentariu vorbind despre intentiile de a participa, inscrie/reinscrie texte. Se duce de rapa "invizibilitatea".

Va asteptam si multumim celor care au sustinut, prin inscriere, initiativa.

INCA DOUA ZILE !

Ghiocel

 =  conturile diferite
Laurențiu Orășanu
[08.Apr.04 11:17]
Doua sau mai multe texte introduse pe conturi diferite ale aceleasi persoane vor fi eliminate TOATE.

Ghiocel

 =  foarte necesar
Delcă Constantin
[08.Apr.04 13:00]
Cred că este foarte necesar pentru că pot să aflu pe ce treaptă mă găsesc în raport cu ceilalți.

 =  o zi si un picut. anunt pentru concurenti si juriu
Laurențiu Orășanu
[08.Apr.04 19:28]
Pentru a da posibilitate juriului sa selecteze textele propuse in concurs (daca se incadreaza in regulamant, nu au fost publicate inainte, nu vin din conturi paralele, etc),

va fi necesara o zi (10 aprilie) (dupa incheierea trimiterii textelor, va reamintim 9 aprilie ora 24, ora Bucuresti).

Astfel ca rog membrii juriului sa fie gata de a-mi trimite observatiile in cursul zilei de sambata 9 aprilie asupra textelor care vor fi excluse (implicit, textele ce vor fi retinute in concurs).

Dupa aceea, speram ca aceste vor fi rezolvate intr-o zi, va incepe votarea propriu-zisa. Se vor da la timp instructiuni despre modul de votare.

Mai aveti timp sa postati pana maine la miezul noptii.


 =  lume, lume - se apropie ora inchiderii
Laurențiu Orășanu
[09.Apr.04 16:36]
Se constata o crestere (exponentiala ?) a numarului de texte inscrise. Ceea ce e bine.

Au mai ramas aprox. 8 ore pentru trimiterea textelor pentru concurs. Evitati aglomeratia de la inchidere (Radu va bloca accesul la pagina, asa cum s-a anuntat, la sfarsitul zilei) si postati textele acum sau cat mai repede.

Lume, lume !

Maine mai spre telejurnalul de seara speram sa incepem votarea.

Ghiocel

 =  chestii...
Paiu Constantin
[09.Apr.04 22:13]
sper ca textele sa fie puse la dispozitia cititorilor inainte de Maine mai spre telejurnalul de seara, chiar daca nu se va da drumul la votare decat atunci. si apoi, unde vom citi textele?

 =  discretie totala pana dupa vot
Laurențiu Orășanu
[09.Apr.04 22:54]
Alooper,

Imprecizia din mesajul meu are o explicatie si va rog sa ma intelegeti ca urasc impreciziile:

Avem nevoie de o perioada de consultare cu juriul (maine 10 aprilie) pentru a vedea care texte nu sunt conforme cu regulamantul si a le elimina. De aceea nu vom face vizibile textele imediat dupa incheierea perioadei de inscriere. (Juriul nu a vazut textele pana acum).

Numai textele considerate regulamentare vor fi vizibile (aici, la aceasta pagina) si vor fi supuse votului.

Rog rabdare din partea concurentilor, nu vreau sa decid singur si de aceea avem nevoie de timpul de consultare.

Insist din nou asupra abtinerii de la comentarii (PANA LA TERMINAREA VOTARII) care sa dea indicii asupra participarii (proprii, a altor colegi) la Concurs. Abia dupa terminarea votarii se vor putea introduce contestatii. (Daca o contestatie neintemeiata e facuta in timpul votarii poate influenta rezultatul concursului, nu ?)

Speram sa revenim cat vom putea de repede, dar maine seara e un pronostic realist.

Pe YM , petrolulpl, pentru detalii.

Ghiocel

 =  ?
Luminita Suse
[10.Apr.04 03:48]
Dar unde sunt textele? Că a trecut de miezul nopții în țară...

 =  inceperea votarii: ora 20
Radu Herinean
[10.Apr.04 11:25]
datorita unor mici probleme tehnice cu sistemul de votare, inceperea notarii se amana pentru ora 20:00 (GMT+2).

toti cei care detin un cont pe site vor putea vota toate textele simultan, si o singura data.
calculul clasamentului se va face in paralel pentru voturile membrilor juriului si pentru voturile celorlalti membri.

va asteptam

 =  juriul poate vedea textele inscrise
Radu Herinean
[10.Apr.04 12:29]
pana diseara la ora 20:00, juriul poate vedea si textele inscrise (fara autor, desigur). puteti dezbate (numai) cu organizatorul concursului inscrierile discutabile.

decizia de eliminare a unui text din concurs apartine organizatorului.

 =  A INCEPUT VOTAREA.
Radu Herinean
[10.Apr.04 19:18]
Nu vor putea vota decat autorii care au minim nivelul 50, asa ca cei care v-ati facut conturi special pentru a vota puteti sa renuntati la ele.
Au mai fost promovati cativa autori cu aceasta ocazie la 50.
Atentie mare la votare. Rezultatul votarii apare intr-o fereastra noua, in locul listei de texte.
Succes.

 =  la inceperea perioadei de votare
Laurențiu Orășanu
[10.Apr.04 19:49]
A inceput votarea !

Perioada de votare se incheie pe 17 aprilie ora 24 ora Bucuresti.

In timpul votarii va rugam sa nu faceti comentarii care sa divulge numele autorilor, sa exprime pareri de orice fel despre textele inscrise in concurs, etc. Eventual puteti lasa un mesaj pe YM petrolulpl.

Contestatii privind neregularitati la votare (votare partizana, etc), publicarea anterioara a textelor, etc. vor fi facute NUMAI dupa terminarea votarii. Asa cum am mai spus, daca se vor dovedi intemeiate, contestatiile vor atrage descalificarea textului respective. Deci nu va fi prea tarziu.

Am eliminat dintre textele inscrise cateva texte pe care le-am considerat ca nu repecta regulamentul. Imi pare rau pentru autori. Ii rugam, in eventualitatea ca acest lucru ii nemultumeste, sa-si sustina punctual de vedere DUPA INCHEIEREA CONCURSULUI.

CA ORGANIZATOR IMI ASUM RASPUNDEREA PENTRU ELIMINAREA TEXTELOR RESPECTIVE. Juriul a fost consultat, dar decizia imi apartine.

Va multumim pentru rabdarea si respectarea consemnului “invizibilitatii” in timpul inscrierilor. Speram ca veti proceda la fel si in timpul perioadei de votare.

Va rugam pe toti (cu nivel > 50) sa votati, in paralel cu juriul. Concurentii NU VOR VOTA, desi anuntasem altfel. Schimbarea e datorita tehnicalitatii sistemului de vot, vom vedea cum va fi la concursurile viitoare.

Succes paricipantilor la iesirea (deocamdata “mascata”) in arena !

Ghiocel


 =  corectie
Laurențiu Orășanu
[10.Apr.04 19:57]
scuze pentru typo, participantilor

 =  precizare privind calificativele
Laurențiu Orășanu
[11.Apr.04 00:14]
Inca o precizare.
Decodarea propusa pentru calificativele:

foarte slab, slab, mediu, bun, foarte bun

este, in puncte:

1, 3, 4, 5, 7

 =  Concurentii nu vor vota la acest concurs
Laurențiu Orășanu
[11.Apr.04 18:05]
Reamintesc, la concursul acesta, CONCURENTII NU VOR VOTA.
(tehnicalitate sistem votare).

Ghiocel

 =  invitatie la ... vot
Laurențiu Orășanu
[13.Apr.04 11:21]
Concurentii banuiesc ca asteapta cu emotie votul vostru si rezultatul concursului.

Reamintind ca votul (publicului/juriului) se va incheia pe 17 aprilie ora 24, va rugam sa participati la vot si va multumim anticipat si in numele concurentilor.


 =  Nu-i drept...
Oana Mătase
[13.Apr.04 15:45]
Nu stiu ce altii cred, dar mie chiar mie mi se pare nedrept faptul ca nu vor putea vota decat autorii care au minim nivelul 50... Noi restul ce facem, ne uitam la stele???

 =  o parere
Jupp B. Itter
[13.Apr.04 19:12]
nici mie nu mi se pare corect. exista intr-adevar riscul ca unii de pe site sa isi deschida alte conturi pentru a vota de mai multe ori. dar cred ca ar trebui gasite alte solutii pentru a stavili frauda, nu blocarea celor citeva sute de cititori constanti, aflati inca pe nivelul 0.

 =  raspuns partial Oanei Matase si lui Jupp
Laurențiu Orășanu
[13.Apr.04 20:07]
Oana Matase, Jupp,

Va asigur ca acest concurs s-a vrut open, deschis vraiste in toate partile. Si la inscriere, si la votare. Dar motive de tehnicalitate (nu stiu daca Radu poate face ceva aici, pentru el a fost un efort urias si intr-un timp scurt), faptul ca un cont "paralel" e usor de creat si ar permite votarea "textului propriu" din concurs au condus la aceasta masura.

Nu stiu, asa cum am spus, daca se mai poate ceva, probabil Radu va da aici un raspuns. Eu ii asigur pe toti membrii site-ului de consideratie si de faptul ca nu s-a avut in vedere un vot "al elitei".

Va invit sa votati, din consideratie pentru concurenti si efortul/curajul lor de a se inscrie in concurs.

Ghiocel

 =  propunere
Oana Mătase
[13.Apr.04 22:08]
Eu propun ca cei cu o anumita vechime in site (cel putin o luna de exemplu sau cu un cont creat inainte de anuntarea acestui concurs), si care au un anumit numar de texte publicate, sa poata vota, indiferent de nivelul lor.

 =  intrebare
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
apreciez efortul tau (si nu putin). mai deunazi chiar discutam cu cineva despre asta.
nu din suspiciune ci pur si simplu intreb: cum de au fost acceptate texte editate in limbaj html atata timp cat regulamentul interzice asta?
"Textele inscrise in concurs nu vor fi editate in html...
Laurențiu Orășanu [01.Apr.04 15:04]"

 =  precizari concurs
Radu Herinean
[13.Apr.04 22:16]
Oana, marea majoritate a celor care au nivel 0 il au pentru ca nu sunt foarte activi pe site inca. Este in interesul nostru sa ridicam nivelul de acces la cat mai multi membri si cat mai repede, insa mai important decat asta este ca rezultatele sa fie corecte, lucru care nu putea fi evitat daca permiteam votul de la nivel 0.
Acest lucru nu se va schimba nici pe viitor, chiar daca penalizarile pentru conturi multiple vor fi mult mai prompte.
Cei care si-au manifestat interesul de a parcipa la concurs au primit nivelul necesar in urma unei evaluari personale asa cum este si cazul tau. Acum poti vota si te invit sa o faci la ambele concursuri deschise in acest moment.

Nichita, e mai ales vina mea ca juriul nu a avut destul timp sa revizuiasca textele inscrise cu atentie, de aceea cele doua mici sublinieri italice ne-au scapat pur si simplu.
Organizatorul concursului va stabili impreuna cu juriul daca va penaliza cele doua texte care incalca regula respectiva, desi eu nu as recomanda acest lucru. A existat un text scris cu MAJUSCULE de la cap la coada care a fost intr-adevar refuzat, insa abaterile sesizate de tine ne-au scapat si le-as clasifica mai degraba ca "nod in papura".
La concursurile viitoare voi elimina automat TOATE formatarile HTML din texte.

 =  raspuns Victoriei Nichita
Laurențiu Orășanu
[13.Apr.04 22:21]
Victoria,

Fiindca prevederea am pus-o de capul meu, iti spun mai intai de ce am pus-o. Fiind concurs de POEZIE, n-am vrut sa avem imagini atasate unor texte. Acum ma gandesc ca puteam sa rezolv mai simplu excluzand "poezia vizuala". Ma mai gandeam ca unii nu au nivelul de a introduce astfel de efecte speciale si sa nu cream dezechilibre din start.

Acum, ce s-a intamplat: in iuresul de a confirma textele in concurs, pot spune ca aspectul ne-a scapat. M-am uitat din nou acum, nici-un text nu are, dupa parerea mea, efecte speciale care sa-l faca neincadrabil in regulament. In sensul regulamentului, cum am explicat mai sus. In litera lui, da, pur si simplu pentru ca nu ne-a sarit in ochi nici-un efect "publicitar".

Dar daca eu ma insel aici, si consideri ca sunt texte in situatia asta, te rog sa revii cu exemple, DUPA incheierea votarii. Vom analiza atunci si contestatii de natura aceasta.

Sperand ca am putut sa raspund cat de cat intrebarii tale,
Ghiocel

 =  22 de voturi dar mai e timp
Radu Herinean
[13.Apr.04 23:09]
deoarece sistemul automat inca nu este functional (din vina mea), va anunt "manual" ca au fost inregistrate tehnic 22 de voturi valide.

daca se intampla sa accesati textul si sa observati ca puteti vota desi stiati ca ati votat deja, cel mai probabil este ca votul vostru nu a fost complet si nu a fost inregistrat si ati scapat din vedere acest lucru, caz in care va recomand sa notati din nou cu mare atentie, toate textele.

 =  Radu
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
ma scuzi ca mi-am permis sa intreb.
regulamentul a fost incalcat iar vina pe care ti-o iei asupra ta cu graba nu justifica asta.
de aici si pana la a spune ca am cautat "nod in papura" e cale lunga.
este clar ca cele doua texte apartin cuiva care are nivel cel putin 105 si asta nu este corect fata de cei care nu beneficiaza de acest lucru.

subiect incheiat.

 =  Nichita Victoria.
Radu Herinean
[14.Apr.04 00:42]
Victoria, imi pare rau, insa subiectul este incheiat gresit (si fortat), deloc in spiritul dialogului deschis si argumentat pe care l-am promovat intotdeauna pe acest site.

Asa ca iata o lamurire care sa te linisteasca: cele doua texte NU apartin neaparat cuiva care are nivel 105 si asta fiindca in comentarii sunt permise (inca) taguri html pentru TOTI membri site-ului indiferent de nivel.

Asa cum spunea si Laurentiu, observatiile tale sunt in LITERA regulamentului dar nu in SPIRITUL lui, iar din acest punct de vedere mi-am exprimat deja opinia.

Din punctul meu de vedere subiectul ramane deschis si imi pare sincer rau de aceasta atitudine agresiva si intoleranta a ta, atitudine care eu personal simt ca depaseste deja nivelul "nodului in papura" si careia nu ii gasesc nici o justificare.

In plus, daca tot te cramponezi de LITERA regulamentului da-mi voie sa te intreb de ce nu ti-ai pastrat CONTESTATIA VEHEMENTA si DEPLASATA pentru perioada de DUPA incheierea votarii, asa cum se specifica destul de clar in aceeasi zona de "regulament".

Iar acel "subiect incheiat" il iau ca pe un afront personal, mai ales ca este bazat pe argumente FALSE.

 =  Radu
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
taman pentru acest motiv am zis subiect incheiat.
stii foarte bine ca nu este nimic personal, altfel as fi discutat cu tine pe ym.
"contestatia" era o intrebare insa, sigur nu deplasata.
continuam, daca vrei, discutia altdata.

 =  au mai ramas trei mai plinute. spot publicitar pentru votare
Laurențiu Orășanu
[14.Apr.04 17:51]
Spot publicitar:

Timpul trece,
Leafa merge,
1-1 Inter-Lecce,
Sa votam cu sange rece.

 =  eu am terminat de mult
Luminita Suse
[15.Apr.04 03:36]
Giocel. Eu ti-am trimis mesaje ca am terminat votarea de duminica dar de la adresa ta de pe hotmail am primit inapoi aceste mesaje de eroare:
Your message was not delivered because the destination computer was not reachable within the allowed queue period. The amount of time a message is queued before it is returned depends on local configuration parameters.

Most likely there is a network problem that prevented delivery, but it is also possible that the computer is turned off, or does not have a mail system running right now.

Your message was not delivered within 1 days.
Host hotmail.com is not responding.


 =  Nerăbdare...
Madalina Sicoi
[15.Apr.04 03:38]
Salut(cu întârziere, dar puternic)inițiativa, admir și felicit munca organizatorilor. Concomitent, țin să-mi exprim speranța că acest prag competițional va contribui la cizelarea unui format care să nemulțumească cât mai puțină lume și care să spulbere miasma de crispare, de supra-securizare, care să mai domolească impresia de gloată machiavelică a tenebroșilor poetași care urmăresc subminarea proiectelor comune. Așa că îl batem prietenește pe Herr Inean pe umărul său tehnic, șoptindu-i "Dă-i bice, amice! Fă-ne mândri de organizare și adu iarăși în prim-plan aroma lină, reală(?) a poeziei!".
Toate cele bune!
Mădălina

 =  Oriana, Madalina si hotmailul lui Bill Gates
Laurențiu Orășanu
[15.Apr.04 04:11]
Oriana, de vina va fi fost hotmail-ul lui peshte. Cer scuze in numele lui Bill Gates, care l-a facut cu indieni. Daca-l facea cu romanii nu sughita asa de rau.

De la alti membri ai juriului am primit mesaje, asa ca eu cred ca e o problema bilaterala SUA - Canada, legata de huiduirea imnului american la meciul de hochei Montreal - Boston, desfasurat, nu ma mir ca nu va mirati, la Montreal.

Acuma eu va mai tin putin de vorba aici, dar voi dati fuguta la vot. Secret cum zice Madalina, ce sa fac, eu de mic m-am visat carbonar, societati secrete si tot tacamul. La concursurile viitoare, va pot spune in liniste daca nu ne apuca vorbaria ca e interzisa din motive de conspirativitate, vom vedea ce se va putea face.

Dar tot va spun un secret aici, daca tot ati deschis din nou pagina aceasta: juriul a votat.

Urmati-i exemplul, multumiri celor care au votat deja, dupa caz.

 =  ccatre runda a doua?
Paiu Constantin
[15.Apr.04 05:19]
ma intreb daca va exista o a doua runda de vot, deoarece la prima votare par sa fie prea putine calificative, anume cinci, pentru patruzeci de texte. sunt sanse ca mai multe texte sa ocupe acelasi loc de frunte :)

 =  plus record :P
Paiu Constantin
[15.Apr.04 05:24]
in plus, cred ca "textul" acesta, ghiocelule, detine recordul la numarul de vizionari, mai exact 2381 in momentul de fata. tine cont de asta, ar putea fi important intr-o viitoare statistica ;)

 =  lamuriri
Radu Herinean
[15.Apr.04 12:40]
nu va fi o runda a doua, si exista suficiente voturi si calificative pentru ca textele sa fie distantate efectiv.
oricum, avand in vedere ca votul popular este cel putin la fel de important ca votul juriului, va rog si eu sa va faceti curaj si sa va aventurati in evaluarea celor 40 de poezii din concurs, iar ghiocel promite ca la urmatoarele concursuri sa se face o triere initiala ca sa fie maxim 20 de texte de votat.

 =  Concurenti si votanti: speram sa o despuiem noaptea
Laurențiu Orășanu
[16.Apr.04 16:36]
LUME, LUME!
Numai azi si maine.

Votati va rog, concurentii asteapta plini de emotie.

Inchiderea urnei: 17 aprilie ora 24 (ora Bucuresti).
Despuierea ei: cat mai repede (speram imediat).

Cei care vor sa comenteze pe NV pe marginea textelor sunt rugati sa aiba pregatit comentariul si sa-l posteze IMEDIAT DUPA expirarea timpului de votare, sa zicem intr-o ora, doua.

Orice comentariu despre textele din concurs va fi binevenit si DUPA fisarea rezultatelor (cand vor fi cunoscuti autorii). Tot ATUNCI, aici, la comentarii, vor fi postate si eventualele contestatii.

Vom posta de asemenea, DUPA afisarea rezultatelor, un text cu concluzii, propuneri, text la care va rugam sa veniti cu critici, propuneri pentru concursurile viitoare.

Ghiocel


 =  pe ultimele ore de votare
Laurențiu Orășanu
[17.Apr.04 19:29]
Mai sunt cateva ore din perioada de votare. Care se incheie astazi la miezul noptii. Chiar daca sistemul va permite, va rugam sa nu votati dupa expirarea perioadei de votare, voturile vor fi anulate.

Vom fi in masura sa afisam repede, asa cum am promis, rezultatele votului juriului (primii clasati). Radu fiind plecat, neavand acces la rezultatele votului public, va rugam sa aveti rabdare, vom afisa acele rezultate imediat ce el se va intoarce.

Cititi va rog si comentariul precedent, privind comentarii la textele din concurs, contestatii eventuale, propuneri pentru viitor.

Multumesc pentru intelegere.

Ghiocel

 =  rezultatul votului juriului
Laurențiu Orășanu
[18.Apr.04 00:28]
Juriul Concursului de poezie „Primăvara poezie.ro” comunică următoarele:

Clasamentul rezultat în urma votului juriului este următorul (reamintim că s-au decodat calificativele, la ambele categorii de voturi, prin punctaje de la 1 la 7, 7 fiind punctajul maxim):

1. Plecările, între noi - Monica Mihaela Pop – 25 puncte

2. (la egalitate) - Ape de roșu - Daniel Bratu
- Doina - Robert Mindroiu – 24 puncte

3. Limbă moartă - Elia David – 23 puncte

4. (la egalitate) - ...gasm - Aurelia Hoffenbauer
- Zanbizar - Eugen Suman – 21 puncte

5. Primăvară (sentiment) – Liviu Nanu - 20 puncte

În continuare, clasamentul arată astfel:

6. (la egalitate) - Metafora unei dimineți - Bogdan Gagu
- modele abstracte - Andrei Horia Gheorghiu
- Postumă - Farcău Pavel – 19 puncte

7. instantaneu - Colar Gabriela – 18 puncte


Nota organizatorului:

Neavând acces la punctajele de ultimă oră ale publicului, am decis să mă achit parțial de promisiunea făcută (aceea de a afișa cât mai repede posibil rezultatele concursului) afișând rezultatul votului juriului.

Îndată ce va fi disponibil punctajul, va fi afișat și restul clasamentului rezultat după votul juriului și separat clasamentul la votul publicului. Și se va / vor acorda Trofeul(ele).

Până atunci, felicitări câștigătoarei desemnate de votul Juriului.

Felicitări, Monica !

Organizatorul își cere scuze pentru întârzierea care intervine datorită unei împrejurări neașteptate (Radu e plecat) și vă mulțumește pentru înțelegere.

 =  felicitari
Bogdan Gagu
[18.Apr.04 01:02]
felicitari Monica...
poezia ta e superba... m-a dus cu gandul intr-o lume nebuna

remarc, cu bucurie ca poezia mea se afla pe locul 6... aceasta inseamna mult pentru mine, mai ales ca e clasamentul juriul... si ce juriu am avut... unu si unu... multumesc juriului ca mi-a acordat onoarea de a fi printre primii...

felicitari tuturor

cu respect, inoni

 =  am votat repede, cu sufletul! :)
Silvia CALOIANU
[18.Apr.04 01:21]
O prietena mi-a spus acum cateva minute ca, daca participa si ea la concurs (ea nu scrie poezie, deocamdata, doar le citeste!), avea sa-si puna in functie toti prietenii sa voteze pentru ea, asa ca, mizam, in primul rand, pe gustul rafinat artistic al juriului!
Eu am votat, pentru ca a fost antrenant, desi...
Ma bucur sa aflu ca s-au evidentiat unii dintre acei pe care i-am votat si eu de bine (Monica Mihaela Pop, Andrei Horia Gheorghiu, Colar Gabriela, Liviu Nanu si, nu sunt sigura cat de bine am zis de poezia lui Farcau Pavel). Am zis insa de altele care nu au placut publicului larg. E firesc. Recunosc: nu am deconspirat stilul nimanui dintre acei citati mai sus. Poate ca nu m-am straduit, am votat repede, cu sufletul! :)

 =  primul loc sau ultimul
Muller Stelian
[18.Apr.04 13:05]
Da,primul loc.Citesc poezia.Un discurs banal cu un usor pluseu la sfarsit.Daca am fi la poker ceilalti jucatori ar stramba cu dispret din nas.
Ce inseamna in romana "garile ochilor", "sufletul rasfrant", "din punct de vedere al ranii" e un mister.Ba nu,petarde ce bubuie doar.Sau limba de lemn sau nimic.Ma duc,mai vin.

 =  silvia
Radu Herinean
[18.Apr.04 13:08]
Silvia, mie imi pare rau pentru prietena ta si imi pare bine ca eu nu am astfel de prieteni.
In plus, daca o intereseaza doar laudele FALSE SI LA CERERE ale prietenilor ei, poate sa faca un cenaclu la ea acasa in care sa isi cheme toti prietenii si sa le citeasca si ei sa aplaude si sa ovationeze. HORROR!

 =  Radu, raspunsul meu...
Silvia CALOIANU
[18.Apr.04 13:18]
Radu, de ce nu ai inteles ca astfel prietena mea si-a manifestat neincrederea in obiectivitatea voturilor noastre, ale membrilor siteului? Pur si simplu! Sau, negi cumva existenta spiritului de gasca manifestat pe site si in aprecierea valorica a textelor? :) De altfel, chiar si notiunea de "prietena" pentru mine e foarte si foarte relativa...

 =  mentiune si felicitari
Silvia CALOIANU
[18.Apr.04 13:37]
Mentionez pentru toata lumea ca nu am participat la concurs si nu cred sa particip vreodata, dar il consider binevenit si cu atat mai interesant, cu cat desfasurarea sa va tinde spre o perfectiune apreciativa. Felicitari grupului de initiativa!

 =  comunicat - rezultate complete - laureat Monica Mihaela Pop (Trandafiraș)
Laurențiu Orășanu
[18.Apr.04 13:45]
Iată clasamentul final în urma votului publicului.

Voturi 31, 3 anulate (vezi mai jos). Punctaj maxim pe vot 7, punctaj minim 1.

Pe primul loc, poezia:

Plecările, între noi de Monica Mihaela Pop (133 puncte)

Câștigătoare și la votul juriului, Monica Mihaela Pop primește Trofeul Primăvara cu coroniță de ... trandafiri.

Felicitări, Monica !

Iată clasamentul în continuare (categoria public):

2. Liviu Nanu - primavara (sentiment) - 123

3. (la egalitate) - Andrei Horia Gheorghiu - modele abstracte ,
Robert Mindroiu – Doina, și
Ana Melinte - Aripa spin - 120

4. Bogdan Gagu - Metafora unei dimineți - 116

5. colar gabriela - instantaneu - 115

și:

6. Daniel Bratu - Ape de roșu -114

7. Aurelia Hoffenbauer - ...gasm - 112

8. Eugen Suman - Zanbizar - 111

9. iacob lucian - VITA RECTO - 110

10. (la egalitate) -Delca Constantin – Involuție, și
Farcau Pavel - Postuma - 109

În continuare:

Madalina Sicoi - Aproape albastru - 108
Elia David - limba moarta - 108
nichita victoria - tu zâmbești de fiecare dată altfel - 106
gabriela florina david - - 105
Ramona Irimie - Felină famândă de tine - 105
Aniela Ungureanu - Ingenunchez-siroaie - 104
Petronela Untu - pasi pe spirala - 102
Cosmin Soameș - Primăvara - 101
Stoian G.Bogdan - Pete violente - 98
Ion Nimerencu - intre timp venise primavara - 97
Camelia Petre - Tu, omule... și ruga pomului înflorit - 97
Cristina Bunu - Eram una si aceeasi - 96
Rita Graban - Plecase un om... - 95
Floarea Dan - CRONICA BOLII MELE - 93
Paiu Constantin - Vis maritim (sau "Albastru profund") - 92
Riana Irimie - Radacini în speranța - 89
Mircea Iosub - povestea noastra - 86
Radu H. - Îngemanare - 84
Madalina Maroga - S-a nascut poezia - 77
Mihai Chilaru - Amare lacrimi - 76
Laurentiu Ghita - Ultima zapada - 75
Anton Potche -situații schimbate - 74
taut ciprian - taina ta - 66
Lucian Preda -Iubito! - 64
Muller Stelian - Lasou - 55
Frentiu Toma Adrian - AM ZARIT…. - 53


Clasamentul Juriului (complet)

Câștigătoare și aici, așa cum am anunțat mai înainte, tot Monica Mihaela Pop.

Clasamentul complet (juriu):

1. Plecările, între noi - Monica Mihaela Pop – 25 puncte

2. (la egalitate) - Ape de roșu - Daniel Bratu
- Doina - Robert Mindroiu – 24 puncte

3. Limbă moartă - Elia David – 23 puncte

4. (la egalitate) - ...gasm - Aurelia Hoffenbauer
- Zanbizar - Eugen Suman – 21 puncte

5. Primăvară (sentiment) – Liviu Nanu - 20 puncte

În continuare, clasamentul arată astfel:

6. (la egalitate) - Metafora unei dimineți - Bogdan Gagu
- modele abstracte - Andrei Horia Gheorghiu
- Postumă - Farcău Pavel – 19 puncte

7. (la egalitate) - Colar Gabriela - instantaneu,
iacob lucian - VITA RECTO,
Ana Melinte - Aripa spin,
Madalina Sicoi - Aproape albastru – 18

8.(la egalitate) - nichita victoria - tu zâmbești de fiecare data altfel,
Delca Constantin – Involuție,
Stoian G.Bogdan - Pete violente,
Ramona Irimie - Felina famânda de tine – 17

9.(la egalitate) - Mircea Iosub - povestea noastra,
Cosmin Soameș - Primavara ,
gabriela florina david - - - 16

10.(la egalitate) - Ion Nimerencu - intre timp venise primavara ,
Cristina Bunu - Eram una si aceeasi,
Floarea Dan - CRONICA BOLII MELE - 15

Și în continuare:

Petronela Untu - pasi pe spirala - 14
Aniela Ungureanu - Ingenunchez-siroaie - 14
Paiu Constantin -Vis maritim (sau Albastru profund) - 13
Mihai Chilaru - Amare lacrimi - 13
Camelia Petre - Tu, omule... oi ruga pomului înflorit - 13
Radu H. - Îngemanare - 12
Rita Graban - Plecase un om... - 11
Anton Potche - situații schimbate - 11
Riana Irimie - Radacini în speranța - 10
Lucian Preda - Iubito! - 9
Laurentiu Ghita - Ultima zapada - 9
Madalina Maroga - S-a nascut poezia - 5
Muller Stelian - Lasou - 5
taut ciprian - taina ta - 5
Frentiu Toma Adrian AM ZARIT…. – 5

Au fost desclificate 3 voturi din partea publicului. Cele trei veneau din parte unor concurenți în concurs (s-a specificat în mod repetat, concurenții NU VOR VOTA). Nerespectarea regulamentului ne-a făcut să zâmbim într-un caz (Pavel Farcău votează 1 peste tot !), în altul să zicem: uite așa ar trebui să voteze concurenții, dacă am permite lucrul acesta și dacă am fi siguri că votează toți (Andrei Horia Gheorghiu își dă, plin de fair-play, nota 1 la propriul text) și să ne supărăm pe Andrei Postolache, la care am depistat elementul intențional (textul propriu îl notează cu 7, la fel pe al Mădălinei Maroga, și mai apare cuo notă de 5 pentru Camelia Petre; restul numai note de 1). Radu a luat și măsuri disciplinare în acest caz. Votul lui Andrei Postolache a fost anulat și el a fost exclus din palmaresul concursului.

Dacă în viteza editării am comis vreo eroare, vă rog să mi-o semnalați.

Felicitări tuturor participanților, cu excepția menționată mai sus.

Ghiocel


 =  precizare
Laurențiu Orășanu
[18.Apr.04 13:59]
Încă un lucru: dacă sunt aspecte pe care vreți să le semnalați (categoria neregularități concurs, vot partinic, etc), aspecte de care nu sunteți siguri și deci nu vreți să vexați pe cel(cei) implicați, vă rog să lăsați un mesaj pe YM organizatorului la:

petrolulpl

Sigur că o puteți face și aici, public.

Ghiocel

P.s. Punctajele afișate acum în dreptul textelor din concurs sunt cele de la votul ublicului. Și ordinea textelor la fel, ordinea data de votul publicului.


 =  felicitari
Elia David
[18.Apr.04 14:25]
Monica, felicitarile mele. Tu esti prima care a punctat cu o stea initiativa acestui concurs. Si, totodata, cea careia i se cuvine steaua invingatorului!
Felicitari si organizatorilor.
La cat mai multe poezii bune!

 =  tot felicitări
Jupp B. Itter
[18.Apr.04 14:58]
Felicitări, Trandafiraș, pentru locul 1 în ambele clasamente precum și celorlalți "medaliați".
Felicitări lui Calimero pentru organizare, juriului pentru că și-a făcut datoria și lui Radu pentru că sistemul lui, așa experimental cum e, a mers.

O singură cîrcoteală aș avea pentru Calimero: dacă două poezii sunt la egalitate pe locul 2, atunci următoarea poezie e a patra și nu a treia. La fel și în cazul altor egalități.

 =  lui Jupp, despre locuri
Laurențiu Orășanu
[18.Apr.04 17:10]
Jupp,

Cam ai dreptate cu locurile. Dar incepusem asa la juriu, cand nu aveam toate rezultatele. Si topul era si citibil. Asa e si acum la public. La juriu, in partea ce urmeaza pana la locul 10, este cam incarcat, multe punctaje egale.

Dar l-am lasat asa, asa a fost intentia, e mai degraba o numaratoare de "paliere" si nu de concurenti. In ideea de a avea mai multi pe locurile "numarabile".

Ghiocel

 =  sorry
Andrei Postolache
[18.Apr.04 19:58]
Nu mai pot de nervi :)
Eu chiar am o parere buna despre textul meu de asta mi-am dat nota maxima :)
Oricum, e vina mea ca nu am citit regulamentul si imi cer scuze.

 =  Felicitări
Ana Melinte
[18.Apr.04 19:02]

Felicitări Trandafirașului, pentru...coroniță, o merită din plin, felicitări tuturor participanților!:)
Calde mulțumiri organizatorului, pentru inițiativă și efort, juriului pentru răbdare și lui Radu, pentru bunăvoință și susținere tehnică.

 =  Si de la mine!
Daniel Dinescu
[18.Apr.04 19:17]
FElicitari Trandafiras, felicitari si lui Liviu, Eliei, Eugen si celorlalti concurenti, organizatorilor, juriului si tuturor care au 'dat tarcoale' concursului!
Hai, la mai mare! :)
Daniel

 =  felicitări!
Alina Manole
[18.Apr.04 19:42]

Vă felicit pe toți!
Cu drag.

 =  1 Mai
Liviu Nanu
[18.Apr.04 19:56]
Felicitări trandafiraș! să faci cinste. Felicitări tuturor concurenților dar și celor care au votat. E un început. Sigur vor urma și alte concursuri. Ce părere aveți de unul pe tema "1 Mai muncitoresc" ? Cu versuri patriotice și parodii.

 =  Pentru 1 mai muncitoresc!
Cosmin Soameș
[18.Apr.04 22:43]
Susțin propunerea cu "1 mai muncitoresc"! Mi se pare o temă foarte incitantă. Sper doar ca și cei mai tineri să știe ce însemna pe timpuri 1 mai.

 =  Efluvii primăvăratice
Madalina Sicoi
[19.Apr.04 02:01]
Strâng mâna lirico-virtuală a celor înaintați în clasament, precum și a celor care au interacționat în vreun fel cu această competiție.
Ghiocel, am admirat efervescența în a capta publicul; trebuie să fie pasiune!:)
Încrâncenări pe plan creativ tuturor!

 =  Felicitari cu dedicatie
Daniel Bratu
[19.Apr.04 13:39]
Felicitari castigatoarei. Monica a reusit sa stranga petalele adevaratei poezii si efluviile ei parfumate in textul castigator. "Plecarile, intre noi" a castigat atat juriul cat si publicul, reusita concursului fiind de netegaduit. Cred ca nu prea isi mai au rost reprosurile, tinand cont de organizarea fara cusur si fara precedent a acestui concurs.

Ingaduita-mi fie o mica dedicatie
pentru Trandafiras, cu admiratie:

Ingenunchem, calcand pe nori cu fruntea,
in fata ta, petala cu petala
si vers cu vers urcam spre tine puntea
sa-ti admiram coroana virtuala.

 =  Mulțumiri tuturor!
Monica Mihaela Pop
[19.Apr.04 11:30]
Felicitări tuturor, concurenți și organizatori! Consider că cei care au participat la concurs și-au dovedit astfel încrederea în ei și, bineînțeles, în obiectivitatea juriului și a celor care au votat. Sper că și ceilalți gândesc la fel.

Organizatorul, precum și juriul, merită mulțumiri și felicitări pentru răbdarea lor, au avut ceva texte de citit.

Eu vă mulțumesc, tuturor!
E o bucurie deosebită pentru mine și o voi prețui ca atare, păstrând-o în sufletu-mi!
Să aveți parte doar de bine, cu toții!

 =  Felicitari cu dedicatie
Daniel Bratu
[19.Apr.04 11:49]
Imi pare rau de acest comentariu al meu va va zgaria, poate, irisii inca o data, dar probabil "micpitic"-ul "carele" sunt trebuie sa sara de cateva ori pentru a putea fi zarit de dupa tejghea (am mai trimis textul o data si n-a aparut).

Felicitari castigatoarei. Monica a reusit sa stranga petalele adevaratei poezii si efluviile ei parfumate in textul castigator. "Plecarile, intre noi" a castigat atat juriul cat si publicul, reusita concursului fiind de netegaduit. Cred ca nu prea isi mai au rost reprosurile, tinand cont de organizarea fara cusur si fara precedent a acestui concurs.

Ingaduita-mi fie o mica dedicatie
pentru Trandafiras, cu admiratie:

Ingenunchem, calcand pe nori cu fruntea,
in fata ta, petala cu petala
si vers cu vers urcam spre tine puntea
sa-ti admiram coroana virtuala.

 =  sugestii
Eugen Suman
[19.Apr.04 15:58]
felicitari castigatoarei.
la urmatoarea editie doresc sa se permita trimiterea textelor cu italice. sa se specifice interzis poeziei vizuale dar sa se permita italicele.
va multumesc

 =  Felicitări!
Ramona Irimie
[20.Apr.04 11:02]
Felicitări din suflet, Trandafiraș!
Admirația mea organizatorilor și, nu în ultimul rând, concurenților! A fost super concursul!
Aștept cu bucurie să vină vara!
Cu drag, Arada.

 =  Daniel Bratu
Monica Mihaela Pop
[20.Apr.04 11:38]
Daniel, m-a surprins dedicația ta :).
Nu știu cum v-aș putea mulțumi mai frumos decât spunând că vă iubesc pe toți, din suflet!
Și sunt recunoscătoare că vă am!

 =  cuvinte cheie
Liviu Nanu
[10.Dec.18 14:27]
în vederea posibilului concurs pe tema 1 Mai muncitoresc propun următoarele cuvinte cheie:
aripi, pământ, glorie(i), cetate, munți, plai, oțel, pâine, miner, ctitor(i), văzduh, destin, recoltă, nimb, ciocârlie, steag, demnitate, strămoși, grâu, izvor, câmpie, năzuință, Marea Neagră, Dunăre, Carpați, Bărăgan, pisc(uri), daci, romani, Decebal, Traian, culmi, soare, Ștefan, Mircea, inimă, vatră, mamă, mamă Țară, faptă, orizont, efigii, cunună, infinit, zare, boltă, rapsod, irizări, măreț, vast, fierbinte, bărbătesc, senin, înalt, semeț, limpede, sacru, natal, triumfal, legendar, blocuri, oraș, macarale, rădăcină.

 =  se cauta un organizator
Laurențiu Orășanu
[20.Apr.04 13:16]
Liviu Nanu,

Sunt convins ca sunt multi care vor ridica manusa si vor participa la concursul propus de tine. Ne trebuie un organizator. Te incumeti ? Daca nu, cine se ofera ?

Propun sa lasam sa treaca un pic, lumea poate ca e saturata de concursuri. Mijlocul lui mai, 17, asa ca din intamplare ?

Postare tematica anunt separat, cu juriu sau fara, si alte abtibilduri (toate cuvintele cheie, sau cat mai multe din ele, proletcultismul mimat la serios sau la bascalie, chestii din astea) ar trebui postate de un organizator in jur de 12 mai (se termina atunci concursul de epigrame).

Pana atunci, cei care vor sa participe au timp suficient sa dea basca pe spate, sa ia creionul tamplaresc de dupa ureche si sa-i arda o cantare de "sa rasune valea".

Si sa n-o posteze inca.


 =  PRIMAVARA - CONCURS
taut ciprian
[26.Apr.04 16:14]
cine va fi inconjurat de beatitudine?

s-a incheiat votarea ?
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !