Comentariile membrilor:

 =  volume primite de la Florentin
Dan Mitrut
[27.Jan.04 11:22]
acelasi spirit nou se regaseste si in volumul "Vreme de șagă" unde, printre fabule, parodii, epigrame, catrene și distihuri, autorul ne obligă să ieșim din tipare și cotidian. citez din "În loc de prefață":

"Dacă am putea admite că Papa e ortodox
Că un ciung ar ocupa locu-ntâi, în ring, la box,
Vom putea să înțelegem ce este un paradox"

magul

 =  se joacă serios (Magul)
Tudor Negoescu
[27.Jan.04 14:44]
Florentin e un spirit novator, dublat de unul ironic,ludic.
Lui îi place să se joace, uneori chiar la modul serios,luînd convențiile culturale în răspăr.
E o figură...

 =  Miron Radu Paraschivescu sau Marin Sorescu
dumitru cioaca-genuneanu
[27.Jan.04 20:20]
Cred ca s-a strecurat o mica eroare, versurile
"Boarfo nu ti-a fost sucar
Sa-mi bagi mana-n buzunar"
stiu sigur ca le-am intalnit intr-o parodie de Marin Sorescu
( in " Singur printre poeti") dar nu-mi amintesc sa le fi citit in poemele lui Miron Radu Paraschivescu.
In rest mi de multumiri, am invatat multe din acest articol

 =  Mulțumesc pentru atenționare, Gen(i)ule!
Tudor Negoescu
[28.Jan.04 09:43]
Mulțumesc pentru observație, stimate Mitică, zis Genu!
Impresiile despre acest volum le-am scris intr-un Internet Cafe, fără materiale de studiu pe lîngă mine, în afară de 200 ml de rom cubanez. Pe MRP l-am citit prin clasa a X-a,ce-i drept, poate de-aici confuzia, dar îmi mențin părerile despre poezia lui. Voi cerceta și voi reveni. Oricum, mulțumesc pentru atenționare!

 =  maninc si pling, maninc
daniela benea
[30.Jan.04 15:44]
Draga Tudor Negoescu,
nu-ti face griji pentru ca poezia asta a fost scrisa cu mult timp in urma si intre timp s-au produs multe schimbari in gindirea mea . Deci nu mai sint disperata din cauza inspiratiei pentru ca am renuntat definitiv la ea, ai dreptate , dupa ce ca lumea nu mai este interesata de literatura , cind sa devin si eu un mare scriitor hop ca se mai infiinteaza alte milioane de noi scriitori care-mi iau fata si ma aduc la resemnare. Si eu care credeam ca astia cind imi vor citi poeziile se vor infiinta la usa mea sa ma roage cu lacrimi in ochi sa faca un film in doua parti cum e stapinul inelelor sau macar titanic…
In rest numai bine ,vezi? m-am vindecat .Ii citesc pe altii si ma bucur cind ii gasesc pe-aia care au ceva de spus . Dar daca tu esti atit de informat cum vad eu aici (sint in vizita la tine) , nu zic sa-mi faci vreo cafea sau alte chestii , ideea cu Cioran mi-a placut, recomanda-mi , e o mare chestie sa-ti recomande cineva, iti voi fi foarte recunoscatoare daca ai reusi sa faci putina ordine in slabele mele cunostinte literare.

 =  o ... parere
Nicolae Tudor
[02.Feb.04 10:33]
Am citit acest text scris intr-un „internet cafe, cu 200 ml rom cubanez dinainte, fara materiale de studiu”.
Volumul propus de dv nu ma atrage fiindca din start cuvantul „cantece” este in afara spatiului explorat, mahalaua rosteste „cantice”
Ca fost traitor de mahala constatati, dupa o jumatate de secol, ca suna destul de fals unele versuri ale lui MRP, pe care marturisiti ca-l cunoasteti doar din liceu.
Aflati ca ma jigneste acest text, si nu neaparat prin confuzia cu parodia lui Sorescu.
Nu percepeti diferenta dintre invazia kitsch-ului din lumea reala a mahalalei rau famate, si universul poetic. Jigniti un clasic al literaturii romane punand in locul lui un poet care nu scrie o poezie mare, ci „ar putea” si „dati lectii” cum ar fi trebuit sa se scrie!
Intre noi fie vorba, probabil v-ati soptit a lehamite in barba ca atunci cand e vorba de mahala, de zona cea mai gri, ultimul strat, al dezradacinatilor, se poate spune orice, doar avem dreptul la opinie, nu?
Trebuie sa ne asumam acest ultim strat . El va fi intotdeauna un„izvor de curatie”, numai ca aceste nu se arata oricui.

 =  Ce lecții aș putea da eu? (prof. Nicolae Tudor)
Tudor Negoescu
[03.Feb.04 16:29]
Stimate domnule profesor Tudor, vă respect dreptul la opinie vizavi de ,,impresiile" mele dintr-un Internet Cafe!Luați-le, vă rog, ca pe simple impresii de lectură, nu ca pe o scriere ce se vrea canonică!
Acum, ce pot să-i fac eu lui Smarandache dacă pe la el prin mahala nu se rostea ,,cîntice", cum se rostea pe la Paraschivescu? Dar să decelăm lipsa de valoare a volumului doar pentru această scăpare, mi se pare un pic forțat.
Despre onorabilul și sufletistul personaj MRP îmi mențin părerea.Nu mi-am propus să jignesc pe nimeni. A fost un activist cultural, a descoperit talente, dar ca poet...își are locul lui în istorie. Asta a fost istoria. Nu putem s-o mai fardăm.
Iar despre clasicismul său, dați-mi voie sa ma abțin. Sînteți primul care îl vedeți în postura asta onorantă!
În privința universului poetic postmodern, putem afirma că și pe această invazie a kischului, sesizată de dvs., se bazează respectivul univers. Dar tocmai pe asta mizează și Smarandache, dacă observați!
Cît despre lecții, îi las pe alții. Ce lecții aș putea da eu, dintr-un Internet Cafe?

 =  erata pentru dl. profesor Nicolae Tudor
Tudor Negoescu
[11.Feb.04 16:01]
Îmi cer scuze, domnule profesor! Din cauza vitezei, în loc de kitsch-ului, am tastat ,,kischului". Dar am făcut eu greșeli și mai mari, la viața mea...vorba cîntecului (sau cînticului?)...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !