Comentariile membrilor:

 =  Domnule Ducan
Florin Hulubei
[15.Aug.06 09:34]
P.S. Nu confundați publicarea a nu știu cîte cărți cu cunoașterea tendințelor de azi ale poeziei și literaturii, în general. Mai uitați-vă în jur, lumea se mai schimbă. La fel și literatura. Nu cărțile publicate îți conferă și capacitatea de a avea un punct de vedere critic avizat. Am făcut o facultate de profil, totuși. Citiți mai bine și alt fel de poezie și proză de ultimă oră și mai deschideți ochii. Ați rămas la stadiul de păunescianisme ieftine și topuri imbecile. Punct.

 =  Felicitări!
Liviu Nanu
[15.Aug.06 09:47]
Eu vă felicit pentru carte. Sînt convins că întreaga comunitate literară din orașul dumneavoastră (și nu numai) va aprecia munca dumneavoastră și efortul depus. Cît va conta ea în istoria literaturii române, numai timpul o va spune.

 =  Pentru d-l Florin, cu "facultate de profil" în loc de biografie literară
razvan ducan
[15.Aug.06 12:39]
D-le Florin. Sunt o grămadă de profesori de Lb. Română care nu iasă și nici nu știu să iasă din manual. Mulți sunt absolvenți de "școli ajutătoare", apărute ca ciupercile după ploaie. După ploaia din 1989.Dai banu și a doua zi îți scoți diploma!Până și Toplița, un sat ce-și zice oraș, din jud. Harghita are facultate de litere! Așa că nu cred că ține ...chestia cu "facultate de profil" în literatură.Aici ai talent sau n-ai, indiferent de școala absolvită !Voiculescu și Buzura au fost medici (al doilea trăiește, deci și este), Patapievici, fizician, Mircea Dinescu, absolvent de "Ștefan Gheorghiu", secția ziaristică, mulți sunt ingineri, etc. Cu tot regretul, dvs., deocamdată, nu aveți biografie literară. În aceste condiții credibilitatea lasă de dorit.Așa cum lasă de dorit și capacitatea dvs. de a înțelege poezia, considerând ieftină poezia lui Păunescu."Nimenia și cu nimica mă învață ce e frica", spunea acesta, detractorilor de tot felul. Știați că alături de Eminescu și Nichita Stănescu,Păunescu este cel mai citit (și recitat)poet român?. Și asta în pofida "mărimilor" zilei ce l-au scos din manualele școlare!Etc.,etc.

 =  Vă mulțumesc d-le Liviu Nanu.
razvan ducan
[15.Aug.06 12:46]
Vă mulțumesc d-le Liviu Nanu.Sper să puteți și vedea, la Agigea, acestă carte. Numai bine.

 =  .
Alina Livia Lazăr
[15.Aug.06 12:54]


"date biobibliografice a zeci de autori" - asta ca să menționez doar una dintre scrântelile lingvistice care apar în anunțul dvs.

Altfel, ca om cu bune intenții, m-ar interesa să știu în ce constă activitatea acestei "mișcări literare de excepție", cum spuneți, pe scurt, evident. Asta ar da, de altfel, și mult mai multă credibilitate anunțului dvs. și v-ați atrage cititori!


 =  despre cercetătorii neamului
dan mihuț
[15.Aug.06 13:12]
domnule ducan, felicitări pentru cartea de cercetare. în altă ordine de idei... am urmărit polemica pe care o aveți cu florin hulubei și vreau să vă spun că sunteți penibil. mare cercetător (văd că numai cărți de cercetare aveți), mare om de cultură din târnăveni,etc. etc. și dacă aveți 14 cărți publicate... care e, domnule, marea realizare? după modelul făcultăților de care pomeneați, oare nu sunt prin toplița și edituri care vă scot cărțile alea 14? puteți să aveți și 400 și să rămâneți tot un mediocru. cât despre păunescu... îi semănați. am văzut că i-ați ridicat osanale. ridicol.

 =  ***
Florin Hulubei
[15.Aug.06 13:37]
Dai banu și a doua zi îți scoți diploma! - domnule Ducan, asta deja e atac la persoana. Cum va permiteti? Ce poeti contemporani valorosi ati citit dvs.? I-am contestat eu pe Buzura si pe Patapievici? Mi-e mila de dvs. Au scris si poeti ca dan desliu si mihai beniuc destule carti, dar asta nu-i face poeti si nici nu le da valoare. Eu ma opresc aici. Puteți abera in continuare. Poate imi explicati dvs. ce inseamna Ploua patrafir, ca baiatul dvs. nu a catadicsit.

Dan, mulțumesc!

 =  .........
razvan ducan
[15.Aug.06 17:05]
Verba volant pe Internet, scripta manent în cărți!Credeți că, de exemplu, intrarea în Uniunia Scriitorilor, se face pe baza poveștilor de pe Internet? Nu, nicidecum. Se face aducând dovada, în primul rând, cărților publicate, bineînțeles, valoarea lor;activitatea desfășurată; 3 referate de la 3 scriitori cunoscuți,etc,etc.Eu am probat toate acestea. Dumneavoastră se pare că nu. Dar guriță mare aveți. La fel și apărătorul dvs. de mai sus. La fel, biografie literară, zero. De fapt cine se aseamănă se adună.Așa-i și la fotbal. Ce gură mare au cei din tribună. Strigă, se agită, înjură, dau lecții teoretice. Și dacă îi pui să dea în minge...o iei la fugă!În altă ordine de idei, se poate face muncă de cercetare și la Târnăveni. E cumva privilegiul doar celor din București, Constanța,etc.?

 =  parere
Enache Ionut Laurentiu
[15.Aug.06 17:59]
mai dar in Tarnaveni cred ca e sediul central al literaturii romane, acolo se scriu mii de carti.. pe banda rulanta.. aveti fabrici de carti, uzine in care se scriu ?
faza e cum spunea Panait Cerna despre cel mai mare poet,
si doamne ce bine se potrivesc aici cuvintele lui ..
pe cand un lant de fabrici si in zona vrancei,
am cateva sute de mii de idei,
hihi !

 =  curiozitate
Tudor Negoescu
[15.Aug.06 21:17]
Orice carte e un prilej de bucurie pentru autor, indiferent de impactul pe care îl are ea, mai tîrziu, în rîndul cititorilor. Îl apreciez pe Nicolae Băciuț și sînt convins că dacă nu avea valoare cartea, nu ar fi scris postfața cu pricina. Cine sînt autorii cuprinși între coperțile cărții, dle Ducan?

 =  o bere
DoDu
[15.Aug.06 23:18]
Domnule Ducan,

Mie nu mi-a aparut nici o carte dar o sa-mi apara vreo sase ca am eu un fix cu numarul asta. Si pe urma o sa fiu si eu membru prin vreo filiala dar imi trebuie niste referenti, sper ca pot conta pe matale daca ai scris atatea carti faine. Si mai sper ca nu sunt carti despre unguri, ca varul meu e ungur si s-ar supara mai ales ca e fun al lui Bölöni
Asa ca…
Asa ca eu prin Tarnaveni n-am trecut, dar prin Toplita vai de mine, m-a lasat trenul acolo, un accelerat nenorocit, numai in camasa si tocmai de 1 aprilie. Paltonul mi-a ramas in tren, actele in tren, bagajele in tren. Noroc ca biletele le tineam in ciorap sa nu le pierd si banii in celalalt ciorap. Daca stiam ce-o sa se intample, bagam si paltonul in ciorap. Urmatorul accelerat abia in ziua urmatoare pe la aceeasi ora. Ce-i de facut. Mai intai m-am imprietenit cu un om care casca gura peperon si ma aplauda pe mine cum alerg dupa ultimul vagon fara sa-l ajung.
- De ce aplauzi, nenea?
- Nem tudom
Eu am inteles ca vrea o tigara si cum tigarile le tineam tot in ciorapi, m-am aplecat dupa ele. Nu stiu ce-o fi crezut nenea ala ca vreau sa scot, s-a cam speriat
- Lasa domnu brisca, vorbesc si romaneste pentru matale
Asa ca ne-am imprietenit la toarta. Noaptea am dormit la el cu ciorapii sub cap iar restul zilei ne-am imbatat ca porcii la singurul restaurant din oras pe vremea aia. Pe urma ne-am schimbat adresele, eu mi-am recuperat ciorapii si m-a condus la gara peperon.
Peperon l-am intrebat cum il cheama.
- Depinde.
- Cum asa?
- Pai, pentru romani ma cheama Simion, iar pentru unguri Arpad
Avea numele clonat, insa pe atunci nu stiam eu ce-i aia o clona
- Pai esti ungur sau esti roman?
- Depinde, ca daca sunt roman ma bat ungurii si daca sunt ungur ma bat romanii. Ca daca as spune corcitura m-ar bate si unii si altii
- Si-atunci ce le spui pana la urma?
- Depinde

Asa ca, draga domnule Ducan,
pe unde iti ti cartile alea, ca eu nu le-am vazut, sper ca nu in ciorapi. Iar daca ultima are atatea pagini, musai trebuie sa fie interesanta, altfel si-ar fi cotonogit contribuabilii primarul. Si mai am o intrebare, cate carti mai scoti, ca daca ma sfortez iti scriu eu o prefata de or sa cada toti criticii pe jos ca mustele. Deja, la viitoarele mele sase carti mi-am scris prefatele si as mai scrie cateva ca sunt foarte foarte bun, mai intreaba si matale, eu te laud in ultimul hal, fiind laudaros din fire. Te fac geniu, luceafar, planeta marte, tot ce vrei. Pe-o bere

 =  Pentru...lemne!
razvan ducan
[16.Aug.06 13:14]
E ceva specific românesc să persiflezi orice lucru ce are ceva consistență. Eu am dat doar un exemplu cu Toplița. Facultatea am făcut-o la Iași, înainte de 1989. Referitor la cârcotași;dodo și alte lemne, nu mă interesează. Poate că ar trebui să-și dea cuvântul de onoare că există, că altfel??? Apropo, Adrian Păunescu este, într-un sondaj, omul de cultură Nr. 1, în viață, din România!! Ce ziceți de asta voi "știutorilor" a toate și tot?Întrebarea este numai pentru cei care cred că știu toate și tot.O fi poporul român tembel?

 =  hehe
Florin Hulubei
[16.Aug.06 13:23]
Numarul unu in viata? Dar oameni de cultura ca Patapievici, Liiceanu, Plesu, Cartarescu ce sunt domnule? Or fi niște ăia care ajung la nasul numărului unu abia după ce publică tone de "poezii" cu tractoare și pâine din grâul de pe ogoare! Vezi domnule că nu măsori cu metrul cultura! Și nici cu sondajele.

 =  altii
Florin Hulubei
[16.Aug.06 13:27]
domnule dumneata tot îi dai cu Păunescu înainte! De Mazilescu, Stratan, Dumitriu, Mureșan, Ioan Es Pop, Nora Iuga, Mălăncioiu, etc. etc. etc ai auzit? Ceva literatură din anii 90 ai citit? De anii 2000 nici nu mai întreb! nu te mai ofusca atata, ca n-a zis nimeni aici că le știe pe toate!

 =  Pentru dl. Florin.
razvan ducan
[16.Aug.06 13:53]
D-le Florin. Vă scapă o problemă de ...subtilitate. Nu am negat alte valori culturale , precum Cărtărescu, care s-ar putea să fie, în timp, reprezentantul nostru pentru...Nobel.Problema e alta. Adrian Păunescu, față de ceilalți oameni de litere, onorabili de altfel, este singurul care a intrat, încă din timpul vieții, în conștiința națională!Cred că este mai tonic să te citească și să te recite 1000 de țărani din Dolj, Mureș, Iași, Dâmbovița,etc., decât să te știe un pseudocritic, sau vreun
culturnic ce mimează angoase celeste, de pe la vreo redacție...Cred că e mai bine să te știe strada, ca poet, decât valiza de sub pat, adică aproape nimeni. Coșbuc, Goga,etc. oricând vor fi mai populari decât cei menționați de dvs. Acestora din ...urmă, de altfel, nu le contest deloc valoarea!A fi poet național e însă altceva.

 =  valiza
Florin Hulubei
[16.Aug.06 14:03]
Cred că e mai bine să te știe strada, ca poet, decât valiza de sub pat, adică aproape nimeni - pe cei mai sus menționați nu-i știe numai valiza, domnule! Orice discuție nu-și mai are rostul după o asemenea afirmație!

 =  florine
zabet mihai
[16.Aug.06 14:29]
cea mai buna metoda e sa dai ignore
spam
nu o scoti la cap altfel
poate dupa ce trece generatia lor si nici atunci nu stim sigur
poate dupa 10 ani de uniune europeana cine stie
poate avem noroc si cei tineri nu o sa mai gandeasca asa

 =  parere
enache ionut laurentiu
[16.Aug.06 15:03]
mai oameni buni

"decât să te știe un pseudocritic, sau vreun
culturnic ce mimează angoase celeste, de pe la vreo redacție"
adica referire la cartarescu plesu patapievici..
din pacate cultura nu se masoara in kilograme. daca 1 milion de romani fredoneaza manele haideti sa le facem loc in istorie, preferati succes sau valoare ???? ..
din pacate pentru unii conteaza cate carti ai scos, indiferent ca in ele pui poze si dedicatii comunistilor. sau dvs, domnule tovaras ducan, va e frica sa credeti ca a murit comunismul, si va tineti de piciorul lui paunescu intr-o permanenta senzatie iluzorie a timpurilor apuse ?
a spune asa ceva despre oameni ca si cartarescu este o blasfemie adusa literaturii romane,
domnule tovaras ducan va cumpar eu cateva carti aparute dupa 1990 si va fac recenzii scurte, poate renuntati la predispunerea spre becalismo-comunism si maculatura .
tovarase zabet, tovarase florin,
un poet cunosc pe lume
cu secera la subtiori
hihi

 =  o parere
Mihai Robea
[16.Aug.06 18:06]
Indiferent de valoarea scrierii sau a Cenaclului, efortul
este de remarcat si va felicit.Aceasta inseamna ca exista la dv. in oras un interes real pentru literatura, fapt
imbucurator. Daca acestea au sa treaca proba timpului, cu atat mai bine.
Tot timpul se vor gasi oameni mici la suflet, pervertiti,
care sa distorsioneze adevarul, sa conteste valorile. Nu este vorba de cartarescu, desigur.

 =  brava domnule
Florin Ostrov
[16.Aug.06 20:50]
felicitari domnule ducan pentru asa eveniment cultural. m-a tras de maneca cineva sa observ si talentele, deci un cuvant de lauda la ultima scoatere de carte de pe-aici. cu siguranta cenaclul din Tarneveni va ramane in analele istorice ca un act nemuritor de cultura. iar cele 300 de fotografii in 446 pagini A4 vor imortaliza chipurile celor care s-au zbatut s-o scoata

 =  Pentru dl. Ionuț
razvan ducan
[17.Aug.06 12:09]
D-le Ionuț. Hihi de la sfârșit e cea mai bună poezie a dvs. Vă intregește consistenta biografie afișată. E la înălțimea așteptărilor celor din jur. Numai bine!

 =  Pentru dl. Florin Ostrov
razvan ducan
[21.Aug.06 02:05]
D-le Florin Ostrov. Am scris și eu o carte. Nimic altceva. N-am spus că e extraordinară, nemaiîntâlnită...etc. E pur și simplu o carte. Bună-rea, cred că e mai mult decât nimic.Observați "realizările" din biografia celor care mă atacă!Bate vântul!E ceva specific românesc să dea din gură cei ce ar trebui să tacă.

 =  Un gând în noapte
razvan ducan
[21.Aug.06 02:33]
Cei mai periculoși sunt șoferii de camioane. Pentru că sunt ziua și noaptea pe șosele au senzația că acestea sunt ale lor și se comportă ca atare!Nu acceptă să fie contraziși. Au senzația că în toate cele dețin adevărul absolut.Sunt solidari între ei fiindcă majoritatea gândesc din această perspectivă!Am senzația că la fel se întâmplă și pe acest site."Șoferii" de fiecare zi și noapte cred că adevărul absolut este un atribut numai al lor!Punctul lor de vedere este singurul care contează!

 =  D-lui Mihai Robea
razvan ducan
[22.Aug.06 06:42]
Vă mulțumesc d-le Mihai Robea pentru aprecieri. Întradevăr, pentru un orășel de 26.500 de locuitori este o mișcare literară mai mult decât apeciabilă. După 1990,numai scriitorii din Târnăveni și care locuiesc în Târnăveni, au publicat aproximativ 80 de cărți de poezie, proză, cercetare literară, religioasă, sportivă, istorică, de cercetare în filozofie. Nu am spus niciodată că e nemaipomenită cartea, nemaiîntâlnită, iar Târnăveniul e centrul Universului, deși poate pentru mine e. Dar este aici o mișcare literară onorabilă de care se știe în zonă. Cred că avem, și noi cei din provincia...mică, dreptul de a visa frumos. Dreptul de a ne creea, după dorințe și putințe, viața întru literatură.E ușor să areți cu degetul. Mai greu să faci ceva. Poate că degetul înspre sine ar trebui să aivă prioritate pentru cei ce să grăbesc să persifleze pe cei ce îndrăznesc în acest domeniu. Numai bine!

 =  Erată
razvan ducan
[22.Aug.06 06:57]
Erată:se va citi apreciabilă




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !