Comentariile membrilor:

 =  Fericiri în ROGVAIV
mariana fulger
[21.Jun.06 10:53]
Un adevărat curcubeu de fericiri. Ai pus fiecare fericire pe nuanța potrivită și m-ai făcut să-mi aduc aminte de oamenii care chiar doar pe Dumenzeu îl mai au și mila Lui. Să-i ajute Dumnezeu și noi. O zi minunată. Mă bucur mult că ești tot aici.

 =  sa fie primite
Anni- Lorei Mainka
[21.Jun.06 17:10]
sa fie primite gindurile mele de bine ptr. aceste versuri , care le avem in subconstient toti, dar ce aroganti suntem, ce nemilosi cu noi si mai ales cu cei ce nu ...da , multiiii care nu sunt atit de fericiti...mama imi spunea sa imi iau pantofi cu sireturi ca sa fiu zilnic fericita, aha, acum stiu despre ce e vorba, e prea tirziu sa-i multumesc, iti multam tie in loc...

 =  roagă-te și pentru mine, rogu-te
Tudor Negoescu
[21.Jun.06 20:47]
fericiți cei care sînt nefericiți, Liviu, căci a lor va fi izbînda, într-un final...roagă-te și pentru mine, rogu-te, ca, plimbîndu-mă prin oraș, să o întîlnesc și ea să mă cheme pe la ea, să ne rugăm împreună...

 =  !
Dan Carlea
[21.Jun.06 22:49]
Ar trebui sa indreptati " lorusi " , care nu exista, in
"lor isi" si " Ca nici-o " , in "ca nicio" (dupa noile reguli si, oricum, nu trebuia liniuta nici dupa cele vechi),
sa elimintati ori " Fericiti cei care pot sa tina o lingura-n mana!" ori "Fericiti cei care pot manca singuri!", e aceeasi idee" si poate nu ar fi rau sa mai lucrati textul dupa o vreme, fiindca e prea micut si saracacios pentru o idee atat de mare, care te impinge/invita la anumite constientizari. =  Fericiți
veronica popa
[22.Jun.06 08:26]
Fericiți cei ce plâng!
Dă-mi Doamne lacrimi să mă pot bucura de dragostea Ta!

 =  Cele 9 fericiri
Jianu Liviu-Florian
[22.Jun.06 10:26]
„Fericiti cei sãraci cu duhul cã a lor este Împãrãtia Cerurilor.
Fericiti sunt cei ce plâng cã aceia se vor mângâia.
Fericiti sunt cei blânzi cã aceia vor mosteni pãmântul.
Fericiti sunt cei ce flãmânzesc si însetoseazã de dreptate, cã aceia se vor sãtura.
Fericiti sunt cei milostivi, cã aceia se vor milui.
Fericiti sunt cei curati cu inima, cã aceia vor vedea pe Dumnezeu.
Fericiti sunt fãcãtorii de pace, cã aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema
Fericiti sunt cei prigoniti pentru dreptate, cã a acelora este împãrãtia cerurilor
Fericiti veti fi când vã vor batjocori pe voi si vã vor prigoni si vor zice tot cuvântul rãu împotriva voastrã, mintind pentru Mine"

 =  miroase a batjocura ce faceti dumneavoastra
Dan Carlea
[22.Jun.06 10:49]
Auziti,domnu Florian,eu am impresia ca va cam bateti joc de noi.
Pai eu intru si va spun niste lucruri care tin si de gramatica elementara si de compozitie si dumneavoastra ,in loc sa imi dati un raspuns din cerurile prin care plutiti,veniti cu Fericirile pe care le-a citit orice om interesat de crestinism.
Vedeti ca pana la smerenie - atribut al sfintilor,exista buna cuviinta de a le raspunde unor oameni care si-au pierdut timpul intrand la textul dvs. si nu stiu daca ati auzit de arhimandritul Sofian Boghiu(1912-2002),care mi-a fost duhovnic timp de mai multi ani si care era un mare isihast, dar acest om considerat sfant de majoritatea celor care l-au cunoscut, avea un mare respect fata de semeni.
Vedeti ca aceasta maniera a dvs.de a va comporta nu denota credinta ci fanatism religios si nu ii atrageti pe oameni scriind niste epistole de care nu a auzit nimeni(poate indicati si sursa de unde le luati).

DECI,INTAI RESPECTATI-VA CITITORII SI DUPA AIA PREDICATI DESPRE IMPARATIA CERURILOR.

Amin.

 =  revin ca nu am fost inteles
Dan Carlea
[22.Jun.06 10:54]
deci,ca sa incep cu celebra introducere a unei concluzii,care a facut cariera in mass-media, nu ezista
" lorusi isi" ezista " lor isi" si nu " nici-o" ci ori "nicio" ( dupa noile reguli mult discutate) ori
" nici o " , deci fara cratima.
sper ca acum e clar

 =  erata
Dan Carlea
[22.Jun.06 11:01]
scuze, dar o sa fiu acuzat de analfabetism de Giulesti -Sarbi, : "nu exista " nu "nu ezista", nu stiu cum am reusit performanta de a scrie de 2 ori gresit.

 =  asta nu e poezie
Bogdan Gagu
[22.Jun.06 11:07]
textul asta trebuie sa fie la personale.

da-mi te rog un motiv pentru care consideri acest text poezie? altul in afara ca asa ai vrut tu...

e doar o umplutura care sa atraga atentia si sa intre la fierbinti...


 =  Rabdare, rabdare, rabdare
Jianu Liviu-Florian
[22.Jun.06 11:37]
Stimate Domnule Dan Carlea,
Eu nu imi bat - cu intentie - joc de nimeni. Daca vreunul dintre distinsii mei cititori, mai ales dumneavoastra - s-au simti jigniti, chiar si involuntar - de cuvintele mele, sau, de lipsa unui raspuns din partea mea - imi cer nu numai scuze, ci si iertare. Vreau sa va spun, stimati domni, ca eu sunt un crestin jalnic, iar ca poet, unul si mai jalnic. Eu am invatat in scoala materialismul dialectic si istoric, iar bruma de religie pe care o stiu, sau mai mult nu o stiu, am furat-o, pe cat s-a putut, de prin biserici, sau de la preoti, calatorind cu intrebarea, sau lectura, pe cat de prost am putut. In aceste conditii, cum as putea eu predica despre imparatia Cerurilor, asa cum, fara nici o urma de indoiala, puteti predicati oricare dintre dumneavoastra? Cum as putea vorbi eu despre smerenie, atunci cand, prea fericit ca exista oameni care imi citesc caznitele versuri, uit sa le raspund celor care imi scriu, sau imi fac indreptatite recomandari? Stimati domni, eu am citit pe zidurile unor biserici inscriptii care abundau, in limba vremii, in cumplite greseli gramaticale. Dar acei oameni, care scriau atat de prost, se invrednicisera sa ridice biserici si manastiri, sa ajute batranii si bolnavii cu spitale, sa invete analfabetii carte, si inca si carte ortodoxa, sau sa pomeneasca in aceleasi inscriptii pe cei care au platit cu viata nu nu mai pretul limbii in limba romana, ci si pe al vietii in limba romana.. Desigur, nu este cazul meu, care nu numai ca gresesc si pocesc cumplit limba romana, dar nimic nu am facut pentru semenii mei, dintre cele pe care le-am citit, sau simtit. Cat despre epistolele Sfantului Vasile cel Mare, ele apartin unui Sfant, numit Vasile cel Mare. Am citit epistolele lui, scrise intr-o carte crestin-ortodoxa, tiparita cu binecuvantarea Patriarhiei Ortodoxe Romane, si plutind - cum bine zice domnia sa, domnul Dan Carlea - in cerurile fericirii de atata frumusete a mintii, si a inimii Sfantului Vasile, am gasit cu cale, eu, care mai mult nu stiu sa comentez creatii, sa impart aceste epistole ca pe un dar de multumire incredintat celor pe care i-am citit. Eu nu sunt apostol, nici nu am cum, nici macar secretar crestin cu propaganda, pentru ca eu fac, cu cinste, crestinismul ortodox de ras. Dar nu ma indoiesc, stimatii si iubitii mei domni, care ma mustra cu toata dragostea - ca dumneavoastra veti face ceea ce eu nici nu pot, nici nu stiu sa fac. Nu numai comentariu crestin, nu numai poezie crestina, nu numai cuvant crestin, ci si fapta crestina, si indemn crestin, cu toata dragostea!
Va rog inca odata sa primiti nu numai scuzele mele, ci sa imi daruiti, din adancul inimii dumneavoastra, si iertarea! Cat despre neputintele mele, rugati-va, va rog, stimati domni crestini, si pentru mine, trecandu-ma chiar in randul dusmanilor dumneavoastra,dar rugati-va pentru BINE, si fie ca acest BINE sa vi se intoarca tot domniilor voastre, inmiit!
Cu toata pacea si un firicel, macar, de dragoste,
Jianu Liviu-Florian

 =  Rabdare, rabdare, rabdare
Jianu Liviu-Florian
[22.Jun.06 11:41]
Stimate Domnule Dan Carlea, stimati Domni,

Este a doua oara cand va raspund, prima oara comentariul meu a fost pierdut, prin expirarea sesiunii de lucru. Vreau sa imi cer nu numai scuze, ci si iertare, cititorilor mei, si membrilor acestui forum, atat pentru ceea ce - cu atata nepricepere - scriu, cat si pentru ceea ce - cu atata nesabuinta - impart. Eu nu fac propaganda crestina, pentru ca am invatat in scoala materialismul dialectic si istoric, iar bruma de religie pe care mai mult nu o cunosc am cules-o de pe zidurile bisericilor, de la preoti, sau din lecturi, asa cum s-a putut, si cum , mai mult, nu m-am priceput. Deci daca va suparati pe mine, va spun, nu merit nici macar supararea domniilor voastre. Eu am citit pe zidurile unor biserici inscriptii cu atatea greseli gramaticale si de limba, incat ma infioara; si totusi, acei oameni, care au scris atat de prost cu mintea si mana, au ridicat biserici, manastiri, spitale pentru batrani si bolnavi, si pentru ca nu au putut sa ii mai ajute altfel, au scris pe peretii bisericilor numele celor care si-au dat pentru viata in limba romana nu numai talentul si stiinta, ci chiar viata, in limba romana. Desigur, nu este cazul meu. Este numai un comentariu plin de greseli de limba. Cum as putea eu sa va vorbesc, asadar, despre imparatia cerurilor, cand fiecare dintre dumneavoastra, vorbind, nu numai cu poezia, cu proza, cu credinta, sau cu fapta, ar stoarce lacrimi din piatra seaca, ar muta muntii din loc, cu grauntele de mustar al credintei? Cum as putea exersa eu, o toba goala, smerenia, cand eu vanez doar audienta pe forum, si , mai mult, nici macar nu inscriu o poezie proasta la personale, si nu la poezie ? Cum as putea eu darui eu altceva mai bun decat o epistola a Sfantului Vasile cel Mare, unei creator, epistola furata dintr-o carte tiparita cu binecuvantarea Patriarhiei Ortodxoe Romane, cand eu mai mult nu ma pricep la comentarea unei creatii?
Va rog, stimati domni, fiti ingaduitori cu un semen care scrie caznite poezele, si trimite enervante, poate, epistole, in loc de comentarii, si nu raspunde la indreptatitele critici gramaticale, sau de alta natura, ale dumneavoastra! Rugati-va, va rog, si pentru mine, cel neputincios, trecandu-ma chiar in randul dusmanilor, dar rugati-va pentru Bine, si fie ca acest bine sa vi se intoarca domniilor voastre, inmiit!
Cu toata pacea si un firicel, macar, de dragoste,
Jianu Liviu-Florian

 =  Lorusi
Jianu Liviu-Florian
[22.Jun.06 12:12]
Stimate Domnule Carlea Dan,
Lansati, va rog, o cautare pe Google pe cuvantul "lorusi", si analizati din ce domeniu fac parte cvasimajoritatea textelor care va vor raspunde, si de cine au fost scrise.
Cu respect,
Jianu Liviu-Florian

 =  scrieti numai dupa google daca asa considerati
Dan Carlea
[22.Jun.06 14:10]
Atunci scrieți domnule numai în maniera asta, daca nu întelegeți ce vă spun, scrieți "greșale", în loc de greșeli si întoarceți limba româna la 1600.
Dacă pt. dvs. căutarea pe google e argumentul, cred ca vorbesc degeaba (de fapt, sunt sigur).
Nu ați corectat nici acel "nici-o", de care v-am spus, puneți cratimă înainte se "și"...și scrieți cum vă pricepeți.


ia dati cautare google pe "gresale" si vedeti cati scriu asa.
scrieti numai dupa google daca asa considerati si nu ascultati de nimeni.

 =  fara suparare,dar asta nu e limba romana si nici poezie
Dan Carlea
[22.Jun.06 14:46]
am vrut sa spun ca puneti virgula inainte de "si " ,nu cratima
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !