Comentariile membrilor:

 =  dis de dimi
Eugenia Reiter
[05.Dec.08 07:43]
bineeee, ma!
sambure de adevar e prin povestea ta
ma refer la tirul ala rasturnat plin cu bere

maaa! la mine la Draganesti Olt circula vorba ca voi, astia din Teleorman, ne trimiteti cainii. ii aduc pescarii unu cate unu ba cu trenu ba cu bicicleta.
acu daca tu zici ca facem schimb asta nu mai stiu

cand mai iesi la plimbare poate o vezi si pe Vandana mea, c-a fugit d'acasa

cat despre Gina, ei afla ca nu mai e vegetariana
vine si-si cumpara pe furis carnati si parizer
in rest, e draguta, delicata si desteapta
ca orice olteanca

pisi
tot mai bun e vinul nostru

 =  Nia
Liviu Nanu
[05.Dec.08 09:16]
Ah, m-ai prins, Nia. Sau să-ți spun Gina? Despre vinul vostru nu pot să-mi dau cu părerea. Pe ăsta nou n-am avut ocazia să-l încerc. Dar poate aduce Bicuță la cârciumă. E posibil să te trezești cu el la Drăgănești Olt, e un tip scund, gras și brunet, dar tu oricum îl cunoști, sînteți prieteni, doar a plîns la tine în mașină.

 =  leac nu alta
Geta Adam
[05.Dec.08 11:32]
Nervos, incruntat, obosit...? Intra in carciuma lui Bicuta, acolo gasesti leacul. Pe bune:-)

 =  Bicuță, cu Săndel pastișat pe față
Laurențiu Orășanu
[05.Dec.08 13:05]
- Săndele, te văz cam violet la tâmplă. Te vopsești indigo? N-ai de gând să albești?
- Bicuță, eu nu umblu cu tâmpla vopsită. Albesc, o las albă. Dar mai am vreo trei mii de prinși până acolo. Vânataia e de la soacră-mea...
- Coana Lucreția-i cam pirpirie? Cu ce-a dat ?- se miră Profesorul
- A dat cu insecticid, că luaseră găinile nu-ș' ce căpușe...
- Păi și !?! - se miră Dan a lu' Neacșu. Vroiai să le dea cu Chanel?
- Dane, io am treabă cu găinarii, nu cu găinile. Da' venii acasă ostenit, zic să trag o dușcă de țuică inainte de a mă pune pe vin. Hoașca, pardon coana Lucreția, cum îi zise dom Profesor, că are limbaj, hoașca îmi pusese sticla de insecticid la locul sfânt unde țin io sticla cu țuică. Am tras o dușcă? Am tras.
- D-aia ești vânăt? făcu cam neînceuzător Bicuță. Credeam că numai de la alcoolul metilinic...
- Stai, că nu m-am învinețit pe loc - îl lămuri Săndel. Am alergat, cu arsura în piept și în mațe, pe la lingurică, s-o prin pe hoașcă. Ea s-a ascuns la scroafă. Eu - dupe ea. A ieșit scroafa, a ieșit soacra - eu dupe ele. S-a ascuns la vecina Veta. Veta era în furou. Eu - dupe soacră, pardon, după coana Lucreția. Coana Lucreția sare pe geamul Vetei. Veta, neînțelegând chestia cu insecticidul, își scoase furoul. Aveai ce vedea, Dane! Când să sar și io geamul, că vazusem destul, hop și Ghiță! Bărbatul Vetei. Veta în furou, Ghiță cu un retevei în mână, că credea că iar au buit șobolanii. Am luat-o pe nemeritate? Am luat-o! Păcat că nu m-am uitat mai mult, că aveam ce să-ți povestesc, Dane. Are mână grea Ghiță ăsta!
- Zici că le avea tari, Veta? se interesă Dan a lu' Neacșu.
- Tari - făcu Săndel, visător. Data viitoare numai mă fac că beau insecticid.

Proza cu Bicuță delectează. Există o oarecare stereotipie, fiecare spune, la replică, o poveste întâmplată în altă parte. Cred că ar trebui să-i pui să interacționeze mai mult "la fața locului".

Ghiocel

 =  coincidenta naibii
emilian valeriu pal
[05.Dec.08 13:10]
De pe urma campaniei, la noi unii s-au ales cu umbrele, altii cu pachete de carne, altii cu sacose pline cu zahar si ulei.
Eu m-am ales cu un desfacator de bere. Am fost foarte flatulat. :)
Al 61-lea client a lu Bicuta.

 =  Geta, Laurențiu, Emilian
Liviu Nanu
[05.Dec.08 18:19]
Getuța, prezența ta mă onorează. Ups, era să scriu mă flatulează :) Dar tu știi asta, goangă mică...
Laurențiu, ai văzut bine, există o poveste (mai mult sau mai puțin interesantă, dar credibilă) pe care încerc să brodez diferite scheme de dialog. O fi bine...o fi rău...? deocamdată pare că funcționează, am și eu semnalele mele. Mulțumesc pentru vizită și semn.
Emilian, te rog, te rog, spune-mi, spune-mi cum arată destupușul tău de bere? Deja am devenit invidios, mai ales că am ratat și gălețile de plastic liberale și măturile pesediste și scurtele portocalii. Onorat că ai ajuns client al cîrciumii mele epice, dar nu mi-ai spus și ce ai consumat în afară de vorbe.

 =  Geta, Laurențiu, Emilian
Liviu Nanu
[05.Dec.08 17:43]
Scrisesem un răspuns mai elborat dar n-a apărut (din cauză de delogare, cred). Așa că revin, mai scurt.
Geta, prezența ta mă flatulează :) Dar tu știi bine asta.
Laurențiu - Ai dreptate, fiecare are povestea lui, mai interesantă sau mai puțin, mai reală sau mai puțin. Important este să fie suficient de veridică și cititorul să se regăsească măcar puțin în ea. Onorat de lectură și semn.
Emilian, deja am devenit individios pe tine. Dau o găleată de plastic penelistă și o mătură (folosită parțial) pesedistă pe un destupuș de bere, orice culoare ar avea. Ce zici, facem tîrgul?

 =  Liviu, am citit...
Emil Iliescu
[06.Dec.08 00:02]
Liviu, am citit toate textele tale despre personajul Bicuță și despre mușterii lui, cărora le-ai împrumutat din umorul specific arealului satului românesc. Sunt secvențe desprinse din realitatea imediată, iar tipologiile pe care le-ai creat sunt veritabile portrete, care ne fac să ne bucurăm odată cu ele la un pahar de vorbă la crâșma vestită de acum. Când scrii despre autori consacrați, o faci din respect pentru munca lor și pentru autoritatea pe care și-au câștigat-o. Și eu te citesc cu plăcere tocmai din aceste considerente.
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Emil Iliescu
Liviu Nanu
[10.Dec.18 14:27]
Co singură afirmație nu sunt de acord "arealul satului românesc". Și știi de ce? Pentru că, în ciuda apropierii satului de oraș, obiceiurile locului rămân, și putem vorbi despre specificul rural, în ciuda faptului că există și un numitor comun, anume cîrciuma. Țăranii au alte teme de discuție, pe care (încă) nu le stăpînesc suficient de bine pentru a le pune într-un text epic. Și dacă aș încerca să scriu un dialog cu țărani, un cititor atent și nu neapărat avizat ar simți impostura, falsitatea limbajului. Sunt plăcut surprins să aflu că încercările mele sunt agreate de tine, chiar dacă există inegalități estetice între ele. Onorat de vizită și semn.

 =  liviu
emilian valeriu pal
[06.Dec.08 09:13]
Ca sa te fac si mai invidios, desfacatorul meu de bere e rosu aprins, e foarte fin si e si breloc. Deci multifunctional. Bine ca s-a sters numele candidatului, oricum a pierdut uninominalele. :)
In ceea ce priveste tirgul propus, ti-as raspunde asa:
il joc in friu si-l las in trap
mi-e drag ca ochii mei din cap
si nu l-as da nici mort
dar trei copii de foame-mi mor
uscat e cerul gurii lor...

o matura primesti?

o liviu cit de darnic esti...


 =  Emilian, te contrazici
Liviu Nanu
[06.Dec.08 13:26]
Emilian, te contrazici, dar asta nu deranjează, desigur. Urmînd firul logic, din moment ce ai un desfăcător (roșu, albastru, verde...) ar trebui să ai și măcar o sticlă de bere pe lîngă tine. În consecință, nu poți să scrii „uscat e cerul gurii lor”, că nu te mai crede nimeni.

 =  contradictia e mama invataturii
emilian valeriu pal
[06.Dec.08 13:34]
Liviu, nu ma contrazic. Problema e ca am primit desfacatorul de bere, da berea nu.
Deci,in context, uscat e cerul gurii lor e bine venit. Oricum te astept la Iasi sa facem schimbul :)Adica tu dai berea, eu o desfac.

 =  nu-i crâșmă-n tot regatu' cum e-a lui Bicuță-Împăratu'
Dana Banu
[06.Dec.08 13:59]
uite că mai aflu și eu vești despre Bicuță și lumea lui pitorească, știi deja cât de mult îmi place să stau cu urechile ciulite la vorbele care se întâmplă în spațiul acesta atât de viu și animat, am râs, ți-am scris, am plecat

PS: cât despre negocierile, măturile și contrazicerile voastre, Liviu și Emi, las că vă ajut eu, ce nu fac eu pentru prieteni, oricum vin și eu la Iași așa că Liviu, tu dai berea, Emi, tu o desfaci și danul o bea :D asta ca să fie pace, armonie și liniște pentru toată lumea


să ne vedem cu bine

salut

 =  ...
Silvia Bitere
[06.Dec.08 16:33]
Normal că l-am citit și eu pe Bicuță! Toate poveștile de la el dau bine. Am citit și comentariile și la început, citind cum citesc eu, adică foarte repede, că mi-s deșteaptă și înțeleg iute tot, cum spuneam, la un moment dat, când Liviu Nanu a vrut să-i dea lui Pal o mătură, folosită parțial, eu am înțeles mătușă în loc de mătură. Mă gândeam așa: Cum adică folosită parțial și ce să fac Pal cu mătușa? Oricum am râs. Mi-au plăcut și personajele de la Bicuță II de aci de la comentarii Agonia:d


Cu respect,
Silvia de Constanta

 =  Dana, Silvia
Liviu Nanu
[07.Dec.08 09:30]
Dana, am înțeles mesajul. Sper c-a mai rămas vreo bere de la accident, dar ce ne facem, că are dop de plastic? Îl șuntăm pe Emilian (era să scriu Elimian:) ) și o împarți cu Moș Crăciun. Că io n-am coraj să beau din aia. Da' la destupuș tot nu renunț, găsesc io o metodă să-l substitui. Auzi, tu, roșu...era tot ce-mi doream mai mult.
Silvia, e un scriitor japonez (era să scriu japozen) Murakami, care are o povestire despre un tip care se căpătuise cu o mătușă săracă și umbla așa, cu ea lipită în spate. Și toate astea de la niște cuvinte, care au căpătat sens și formă. Onorat de vizită.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !