Comentariile membrilor:

 =  Felicitări !
Dan Norea
[09.Oct.08 19:07]
Acum că serialul s-a terminat, se cuvine să-i adresăm autorului pe de o parte mulțumiri pentru efortul depus, pe de altă parte felicitări pentru calitatea și rigurozitatea tratării !

Personal, voi face ceea ce mi-am propus încă de la primul episod: voi salva toate cele zece texte într-un fișier, la care să am acces direct atunci când caut o informație despre prozodie.


 =  utile!
Marilena Adam
[14.Oct.08 12:07]
Foarte utile aceste texte! Nu le-am citit pe toate, abia acum le-am descoperit. Dar le citesc și... pot să revin, sper, dacă am întrebari.
Până atunci spun mulțumesc, Ștefan!

 =  Dan Norea și Marilena Adam
Rodean Stefan-Cornel
[14.Oct.08 13:59]
Dane,
Nu ți-am mulțumit imediat pentru felicitări, crezând că vor mai fi ceva comentarii și întrebări și uiTe că am cam întârziat. Dar - mulți o știu, alții o mai pot afla - și tu meriți felicitări pentru îndemnul de a începe acest serial și de a-l continua.
Marilena, mulțumesc de aprecieri, spor la citit (sau la studiu) și te mai aștept!
Cornel

 =  în așa fel încât să nu semene a greșeală
Alex Șulai
[17.Oct.08 12:33]
Mulțumesc,

Mulțumesc pentru serialul dvs., pentru inițiativă și pentru timpul alocat.
Trebuie să vă mărturisesc că mă simt măgulit de inserția discuției de pe "Vis plastic" vis-a-vis de "inventarea" de cuvinte.
Ca și începător în ale condeiului, în privința utilizării, sunt de părere că dacă intenția vădită a autorului, de a folosi "invenții", nu reiese clar - atuci este cel puțin contraindicată folosirea lor. Condiția utilizării lor este (în opinia mea): să nu semene a greșeală. Să fie un act de voință vădit. Această dilemă există și în sfera artelor vizuale. Foarte complicată și acolo. Dezbaterea problemei este vastă și dacă se poate găsi o soluție ar fi soluția geniului.
Un lucru este cert: "cunoașterea regulilor și normelor tehnice și artistice, numai ele, te pot ajuta să le încalci deliberat și inteligent în așa fel încât să nu semene a greșeală"... deh! zbaterea pe care o cunoaștem cu toții :)

Cu respect,
Alex
p.s. citatul este o sinteză/rezumat din timpul orelor de atelier, secția sculptură statuară - prof. Sculptor Mihai Marcu - despre deformările spațiale în sculpura statuară și monumentală. Liceul N.Tonitza - 1994, clasa a X-a.

 =  Completare valoroasă
Rodean Stefan-Cornel
[17.Oct.08 13:55]
Alex, mulțumesc pentru completările tale foarte pertinente. Fraza cu "inventarea de cuvinte" nu mai știu unde am scris-o pentru prima dată, în comentariul de care amintești, sau în textul episodului de mai sus (data postării episodului nu ne ajută, pentru că, oricum eu am pregătit cu câteva zile înainte de postare fiecare episod, l-am mai verificat, stilizat și "periat"...) dar, dacă ai reținut aspectul, ai recunoscut ideea după mai multe zile și te-a incitat la dezbatere, mă bucură foarte mult.
Într-adevăr, este important ca cititorul să-și dea seama că este vorba de o licență asumată, voită, nu de o greșeală, mulțumesc încă o dată pentru completare.
Cornel

 =  Multam !
Valeriu Cercel
[19.Sep.09 15:59]
Bucuros de citire si intelegere.
Eu am mai avut o data o discutie cu un editor asupra unei virgule. Mi-a zis ca nu este voie sa fie pusa acolo unde am pus-o, dar altcineva, mi-a explicat ca autorul, pentru intonatie, are dreptul sa puna virgula acolo unde gaseste el ca este necesar.

Multam din nou,
Valeriu

 =  Cu plăcere
Rodean Stefan-Cornel
[19.Sep.09 18:10]
Valeriu,
După cum am mai spus, de mai multe ori, sunt doar câteva note de studiu și opinii (pe baza acestora) care pot fi amendate; mulțumesc pentru că le-ai citit.
Cred că îmi amintesc discuția despre virgulă și cine a fost colegul care a intrat, între tine și editor, în discuția respectivă.
Cu aceeași prietenie,
Cornel

 =  Multumim!
Daniel Timofei
[09.Dec.09 04:11]
Toata stima pentru efortul depus si pentru rezultat. Cei ce vor vrea sa stie mai mult, macar au de unde sa porneasca!

 =  Chiar sunt de folos...
Rodean Stefan-Cornel
[09.Dec.09 16:14]
Domnule Daniel Timofte,
Sunt onorat de aprecieri, mă bucur că însemnările mele pe aceste teme chiar sunt de folos unora. Succes în continuare!
Cornel Rodean

 =  Multumesc
Ivanescu Traian
[27.Apr.12 17:33]
Va multumesc pentru munca dumneavoastra depusa si pentru ceea ce ne-ati oferit. Desi au trecut doi ani de cand ati postat, informatia s-a pastrat si este la fel de buna si folositoare pentru cine doreste sa invete mai mult.
Doamne ajuta!
Traian

 =  Vă mulțumim!
Emilian Lican
[02.Jan.18 13:13]
Am studiat cu deosebită plăcere toate cele zece articole publicate! Sunte-ți prin vocație un pedagog înnăscut.
Poezia desăvârșită este dată de toate aceste reguli ce ar trebui respectate.
Să scrii poezie este ușor, însă să faci poezie este greu. Tocmai această greutate devine foarte frumoasă și atractivă prin încercarea fiecărui autor, pasionat de lirică, de aș depăși propriile-i bariere. Am gustul amar al senzației, al dezamăgirii, că nu voi reuși să ridic toate barierele și voi rămâne toată viața un începător îndrăgostit de poezie... Totuși cum am mai auzit, succesul vine după multă muncă și numeroase eșecuri.
Vă mulțumim!

 =  Mă bucur...
Rodean Stefan-Cornel
[04.Jan.18 12:44]
Domnule Lican,
domnule Ivănescu (cu scuze pentru întârziere),
Mă bucur că articolașele mele v-au fost de folos.
Numai bine!
Cornel Rodean

 =  Mulțumesc.
Getty Voinea
[22.May.18 06:06]
Ați punctat lucruri esențiale în special pentru autodidacți. Mulțumesc și felicitări.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !