Comentariile membrilor:

 =  toy store
felix nicolau
[26.Aug.07 11:43]
pt mine ramane un poem cu multe formulari noi,viguroase, spectaculoase. poate ceva prea lung si disipat dupa gusturile mele. eu l-as fi comprimat,sau l-as fi servit in portii mici, altminteri delicatesele devin oeuf a la coque. de fapt o sa-l citesc cum vreau eu

 =  Emilian
Ina Simona Cirlan
[26.Aug.07 11:58]
Ar putea părea un comentariu de reciprocitate însă te asigur că nu e.
Ești unul din autorii mei preferați. Foarte rar s-a întâmplat să nu citesc vreuna din prozele tale, numai că, stilurile noastre sunt atât de diferite încât mi-a fost teamă să nu scap cine știe ce gogomănie care să-ți tulbure subsolurile:).
De multe ori în timpul lecturii simt nevoia să mă ghemuiesc, de multe ori nu pot traduce în cuvinte senzațiile care se rostogolesc din texte tale... e ca și cum m-aș afla într-o sală cu o acustică perfectă în care sunetul vine de peste tot, de multe ori mi se întâmplă să nu pot penetra decât intuitiv anumite sensuri...
În ultimele două texte, tulburătoare sunt finalurile. Ele vin ca o promisiune care ar trebui să anuleze ceea ce au fost pentru copilul- adult, mâinile tatălui și ale mamei, să șteargă redefinind, redimensionând prin iubire.

Un condei puternic, generos, o voce clară a cărei forță se păstrează constantă, condiție obligatorie pentru formarea unui stil pe care eu consider că deja ți l-ai adjudecat.

 =  felix, ina
emilian valeriu pal
[26.Aug.07 12:42]
felix,
pt mine incadrarea nu prea conteaza. poti sa-l citesti cum vrei, poem, proza, prozopoem sau cum s-o fi chemind, ca doar n-am inventat eu roata. cit despre portiile mici, exista un serial pe travel&linving, bizzare food, a carui adept sunt. adica, daca nu-i mare nu e bun. :)

ina,
era o vreme cind parodiam si eu. stilurile nu sunt asa de diferite pe cit crezi, daca te gindesti la traire. demult tare constanta buzea imi spunea "punctul dumneavoastra forte se afla in finalul textelor". ce-i drept asta e si reteta mea, pregatesc cititorul pt marele final.
na, ca m-ai emotionat cu trecerea ta, conteaza mult. :)
multumesc.

 =  a domina prin violenta sau prin daruire? cineva se supune
Iakab Cornelia Claudia
[26.Aug.07 13:38]
îmi spun că cele mai frumoase jucării pentru fiica noastră sunt mîinile tale. poți face din ele păpuși farduri un pian. întotdeauna vor fi acasă întotdeauna vor avea liniște.

în mîna mamei furtunul se transforma într-un monstru șerpuia cînd nu te aștepți și lăsa niște urme pe toată pielea ca amibele pe care mama ne punea să le desenăm.

antiteza
dorinta
intamplare si neintamplare
intre ele un drum, un timp...aici locuind sufletul cauta puterea pe care nici el nu o cunoaste


 =  cornelia
emilian valeriu pal
[26.Aug.07 13:50]
Ai sesizat bine antiteza, probabil esti de profesie psiholog:). Multumesc de lectura.

 =  ma inscriu la cuvant :)
Tara Mircea Marcel
[26.Aug.07 14:12]
la fel ca precedentul, un text puternic, cu amintiri presarate, note sensibile, formulari ce atrag cititorul intr-un mic joc de a descifra simboluri, desi e text simplu, dar dupa cum ziceam puternic.

uimit, stupefiat, atras intr-un mod irezistibil de:
"mă spun ție și ăsta e singurul lucru care mă vindecă. duc mîna la stern te simt acolo și totul e bine."

aprecieri pentru looney toones :)

 =  marcel
emilian valeriu pal
[26.Aug.07 14:40]
la textul precedent spuneai ca e putin dezordonat. De fapt, din punctul meu de vedere, nimic nu e intimplator e o regie, un joc de intimplarea - neintimplarea.
Multumesc de apreciere.

 =  "da' arata bine asa"
Tara Mircea Marcel
[26.Aug.07 14:47]
asta e ce ziceam... :) oricum nu ma indoiesc de regia din spatele scenei
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !