Comentariile membrilor:

 =  se impune autocenzura uneori
ionut caragea
[04.Aug.07 14:31]
cred ca ar trebuie sa te hotaresti, ori proza, ori poezie, esti mereu intre cele doua. Din nou remarc imagini bune in unele paragrafe, oamenii cînd nu mai au alți oameni să ronțăie încep să pută a șobolan, oamenii vor avea de mîncare și uite-așa devii dependent de lucruri foarte puțin importante, lumea și alte zbateri chiar sunt prea puțin importante.

Din pacate suferi enorm la constructie, si de data asta abuzezi de comparatie ca figura de stil, ca-urile sunt enervante, de parca, la fel, ca atunci cand...

Sper ca odata sa iti periezi serios aceste texte, sa extragi ideile bune si sa treci la alt nivel al scrierii, acuma totul pleaca din suflet si se pare ca esti preocupat de rapiditatea expunerii si nu de calitatea finala a textului.

 =  ionut caragea
emilian valeriu pal
[04.Aug.07 15:23]
Nu ai dreptate, nu ma chinui sa explic, fac doar referire la ceea ce intelegi tu prin calitate finala. Mi-e totuna ca e proza ori poezie incadrarea, eu le privesc mai mult ca pe niste crochiuri. Cit despre constructii, daca mi-as permite sa emit judecati de valoare cu caracter categoric asa cum faci tu, prefer sa abuzez decit sa nu am deloc.
Si ca sa intelegi iar ca te inseli foarte mult, ceea ce simt sta la macerat o saptamina inainte de a pune pe hirtie. Doar ca tu esti obisnuit cu un stil si o viziune pe care ma abtin sa o cataloghez.
Oricum, mersi de trecere.

 =  re
ionut caragea
[04.Aug.07 19:20]
nu ma refer prin prisma propriei mele pareri, nici prin prisma propriului stil, ci prin prisma a ceea ce am citit si citesc. Si da, consider ca este bine sa ne luam la un moment dat unele repere de valoare, macar de dragul unei comparatii, evaluari... din moment ce remarc unele imagini, inseamna ca am scopuri bienviotoare nu? |Succes.

 =  emile
Ioana Florea
[04.Aug.07 15:48]
emilian draga, uneori lucrurile sunt vazute pe.-. nevazute si ca sa ma explic iti voi spune ca ionut caragea isi simte din plin propria poezie( ceea ce e kiar fff bine), dar cand vine vorba de un altul... aici intervine problema. dar sa fin noi sanatosi, toate bolile isi au nasii.... eu prea putin mi-as bate capu de forma in care imi scriu cuvintele, daca asta imi transmite ceva intr-un anume fel. ai un ritm bun, imi placi si hai ca mai trec pe la tine cu comentarii adevarate caci acum am o durere cumplita de cap

ella.

 =  ioana
emilian valeriu pal
[04.Aug.07 16:37]
Nu-ti fa griji, nu-mi bat prea mult capul. Multam de semn.

 =  sfestania la pendula
luana zosmer
[04.Aug.07 18:04]
Ce tre sa faci cind preotul sfinteste sediul? pai nu stiu ca la noi a venit un popa din greseala, n-avea ce sa sfinteasca a sfintit pendula noi stateam si ne uitam sfeclite.De ce n-aveti taica icoana a intrebat ala dupa ce ne-a afumat bine.servitoarea i-a strigat" de unde icoana la jidani betivule"? Popa a plecat cu spatele afumind inaintea lui de frica sa nu-l ia vrun duh rau:)
Proza asta-i buna si-s unii care chiar miros a sobolan.

+ patrick's
medeea iancu
[04.Aug.07 18:41]
/ nu am nevoie de nimeni. încui ușa facem dragoste toată ziua. lumea și alte zbateri chiar sunt prea puțin importante. /

lumea este observata de undeva din exterior, cu alti ochi, cu ochi care nu par a fi ai observatorului, referintele se intrepatrund mereu, tensiunea creste, scenele sunt speed, talentul tau de regizor, de cameraman de film aduce perspective interesante.
personajele sunt vazute direct, dur, le vedem ca si cum le-am cunoaste.
usile se inchid ca sa deschida suflete si dorinte.
pretoul sfinteste ceva, religiile se incurca.
frumos!

ce este patrick's?

 =  luana, medeea
emilian valeriu pal
[04.Aug.07 19:26]
Luana,
dupa sfintire(eu fiind singurul catolic din sediu), sefa a bagat repede la inaintare doua bidoane a kite doua kile de vin bucata, apoi ne-am asezat la masa unde iar am dat peste inevitabilul vin. Preotul a gustat din pahar si zice: ma, da vinu asta e bun de impartasanie, ia mai da o sticla. La care sefa ii spune sfios parinte dar v-am dat doua, iar parintele: stiu, dar avem o parohie mare.

Medeea,
ultimele texte sau, ma rog, ceea ce scriu acum, sunt un fel de crochiuri, un fel de instanturi ca la desenele animate unde trebuie sa derulezi foarte repede imaginile ca sa poti intelege ceva. Multumesc de semn.
Patrick's e o marca de parfum care imi place foarte mult.

 =  îmi dau seama că în viață trăim doar cîteva zile
În sfârșit ajung să te citesc de la un capăt la altul... doar azi am reușit. Și ce ai reușit tu să creezi aici? Cel mai bine îl pot numi... Sentiment și Privire. Privirea aceea cuprinzătoare, analitică care vede mult și monstruos (Caragiale) și pentru că vede poate simți privirea celorlalți, a ferestrelor o mie și a blocurilor care îmbrățișează lumea. Și apoi putem spune cu adevărat... trăim doar câteva zile când cu adevărat facem altceva decât ceva... restul poate fi sau nu... doar repetiție.
Și cred că atunci când realizezi inutilitatea sau mai bine zis, repetiția, masticația șoarecilor de zi de zi... atunci chiar că îți vine să faci ceea ce ai propus și tu... să te închizi în spatele ușilor și să stai în brațe... ori!

Cristina... trecătoare
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !