Comentariile membrilor:

 =  Tetraedru regulat.
Gheorghe Deaconu
[23.Jan.06 21:11]
Pentru că îmi este greu, probabil din cauza neștiinței, să descifrez simbolistica acestei poezii, mă voi rezuma doar la o observație de ordin tehnic: acel "regulat" mi se pare oarecum nepotrivit, datorită dublei conotații. Sper ca intervenția mea să nu fi fost total nepotrivită.

 =  Placut
Sorin Olariu
[23.Jan.06 21:55]
Interesant.
Cu toate ca am fost putin dezamagit la inceput, ca fan a lui Adrian Mutu. Cel care tocmai declarase ca de acum e un alt om. Am crezut ca ai scris ceva despre el.

Cat despre dubla conotatie a lui regulat, putea fi si mai rau. Prin satele din Oltenia, "a se regula" am inteles ca inseamna "a se gati".
Mi-a povestit asta un unchi de al meu, Uica Nielu, banatean de origine, care a fost invitat pe vremuri la o nunta olteneasca.
Cum a ajuns cam devreme cu trenul, pe la 8 dimineata, a intrat in casa si a intrebat:
-Unde sunt tinerii casatoriti?
-A, pai is in camera mare, se reguleaza...ii raspunse o baba.
Dar socru mare si cu soacra mare? Ca la ei am si venit...
-Pai si ei se reguleaza in camera din spate, veni iarasi raspunsul babei.
-Da' nasu cu nasa, astia unde sint?
-Si ei se reguleaza la ora asta. Toata lumea se reguleaza acuma. Afara de mine care-s de paza pe icilea pentru mai f-un ceas.
La care se uita Uica Nielu la baba, se uita la ceas si...tusti! pe-aci ti-e drumu' pana la halta de unde lua primul tren spre casa.

PS: Oare mai joaca cineva Caluserul pe la noi?

 =  Piramida, bat-o vina
carmen visalon
[23.Jan.06 23:32]
Gelu,
Eu speram sa ma intrebi ceva despre personajul meu preferat din Coran-Omul Verde-cand colo, tu, nici nu ajungi bine in pagina mea, ca si pui punctul pe I si ma atentionezi, ca ar trebui sa mai schimb cate ceva, pe ici, pe colo, prin partile esentiale, ca sa nu-ti fur contractul avntajos.:) Pentru ca obiectiunea ta este pertinenta tai adjectivul regulat. Multumesc.
Sorin,
Ar trebui sa transformi commul in proza scurta, pentru ca am ras in hohote. Cat despre calusari, am inteles ca in restaurantele cu specific romanesc, dansatorii se reguleaza traditional, danseza, si turistii mor de placere.
Multumesc pentru bate.
Sa dea Dumnezeu ca dupa hora acesta, sa fim cu toti mai sanatosi si sa dovedim efectul apotropaoic al dansului si piramidelor asupra romanilor de pretutindeni.

 =  despre o poezie strange
Petre Moldoveanu
[24.Jan.06 01:35]
Călușei, Împăratul Roșu, Cel Verde, Păsări-Lăț-Lungilă, Ceaiul de la Ora Cinci, Thot, doar câteva simboluri ale Timpului și Vremurilor. Cred că se scrie corect "înc-o dată". Să bei vin fiert din Athanor și să scrii despre acest fapt. Iată misteriile. Scrii esoteric, închis, puțin accesibil cititorului de rând. De ce ai ales așa?

 =  la fel de stange ca si interejectiile cruz si camel?
carmen visalon
[24.Jan.06 02:00]
Petre,
N-am ales, am fost aleasa:). Glumesc, evident. S-a intamplat sa se intample, sa nu stiu scrie altfel. Cel verde nu este imparat. Este cel mai misterios personaj din Coran, Omul verde, invatatorul lui Moise, mi l-a prezentat ibn Arabi, si de atunci ma tot gandesc la el.
Păsări-Lăț-Lungilă, nu cred ca apare aici. Sau poate nu-l vad eu:)
P.S. Multumesc, voi corecta.

 =  erata
carmen visalon
[24.Jan.06 02:01]
strange, stupid me, sorry!

 =  Post-sperietura
Alexandru Cristian Surcel
[24.Jan.06 13:06]
Cand am vazut titlul mi-a venit sa vars! Nu scapam de Mutu nici macar aici?!? Si de fotbal, ca veni vorba... Dar cand am citit poezia m-am linistit. Acum, ca sa fiu sincer, imi scapa putin ideea, dar nu face nimic. Nu-s eu Mahdi-ul intelepciunii si intelegerii. Cat despre povestea cu cuvantul "regulat", dupa parerea mea nici un cuvant nu este vulgar in sine, ci felul in care noi le folosim. Oamenii sunt cei care pot fi vulgari, nu cuvintele. Si chiar daca acel cuvant ar fi folosit cu semnificatia lui argotica, nu vad de ce am elimina atat argoul cat si sexualitatea din literatura.

 =  Parere cat se poate de umila
Andu Moldovean
[24.Jan.06 13:43]
Cum la Omul Verde din Coran n-am ajuns (sunt la Moise din Patericul inca) tot ce pot sa spun e ca sunt mirat de treimea aia "de varful" tetraedrului... n-o fi oare de "baza tetraedrului" - adica a piramidei regulate? Aia pe care a refuzat conul s-o ia de nevasta din acest motiv? Al regularii, nu al treimii, desigur...
Bobadil.

 =  Mutu, da!
carmen visalon
[24.Jan.06 13:46]
Alexandru,
Iti raspund in mare graba, pentru ca trebuie sa plec.Am scos "regulat", nu pentru ca as fi fost in asentimentul lui Gelu, in ceea ce priveste pericoulul lecturii in "dubla conotatie", ci pentru ca recitind poezia cu voce tare, mi
s-a parut ca suna mai bine asa, si adjectivul nu este necesar.
Daca vorbim despre misterii, isis-selena, oricine intelege despre ce este vorba.
Poezia era scrisa mai demult da nu isi gasea rezolvarea.
Cu ajutorul lui Andrei Ghejan-In opinia mea, piramidele simbolizeaza dragostea:
http://www.agonia.net/index.php/personals/160845/index.html,a lui Luchi Tenehaus-"Ne intoarcem iar de unde am plecat":
http://www.agonia.net/index.php/poetry/161883/index.html
si a lui Gelu am facut un pas inainte.
Mai sunt cuvinte in plus, inclusiv Isis, dar nu am gasit inca "solutia ideala". Daca ai vreo sugestie, te rog sa-mi spui. Daca ai vreo critica, ti-as ramane indatorata.
Oricum, multumesc.

 =  Andu
carmen visalon
[24.Jan.06 20:21]
Recunosc si mi-e rusine. Am incurcat un pic borcanele. Dar, nu sunt "inca" barbat si nu m-am insurat cu Isis, asa ca nu tot ceea ce spun eu este adevarat.
Omul verde, al-Khidir, este personajul misterios pe care Moise vrea sa-l urmeze ca acesta sa-i impartaseasca cunostiintele sale. Din nefericire, datorita curiozitatii si lipsei de rabdare, Moise este parasit de invatatorul despre care se spune ca primise stiinta de la Insusi Dumnezeu. Se pare ca, in traditia ezoterica araba, acest VERDELE joaca acelasi rol cu SF. Ilie din traditia crestina. Daca ai timp citeste: Cartea intelepciunii, Ibn Arabi,-editura Herald. Cu siguranta, dupa lectura, ma vei ierta pentru gresala comisa. Cat despre nenunta de cate tocmai ai pomenit, astept sa o regasesc in textele tale. Intr-o forma sau alta, nu proportia conteaza ci fenomenul.
Multumesc, voi corecta

 =  Dansul ramane
Nicolae Diaconescu
[24.Jan.06 21:17]
Un text cu polaritati antinomice de unde tendinta de anulare a continutului.

 =  Polaritati antinomice?
carmen visalon
[24.Jan.06 23:21]
Domnule Nicolae Diaconescu,
Nu sunt sigura ca disting "polaritatile antinomice", la care va referiti. Mi-ar fi placut sa detaliati. Dupa parearea mea, poezia demonstreaza o singura teza: nemurirea sufletului si imanenta initierii. Nu intamplator, l-am rugat,pe Omar Kayyamm- a carui opera este biblia sufismului-, sa fie coautor.
Referitor la anularea continutului, o sa ma gandesc. Pana atunci, onorata de vizita si semnul lasat. Multumesc.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www-responsive/tmp) in Unknown on line 0