Comentariile membrilor:

 =  repere
DoDu
[29.Nov.05 11:04]
Poate ca e proza, dar daca e proza, nu e ceea ce astept eu de la o proza. Prea mult lirism. Mi-au placut mai mult primele capitole (primele trei)
Acum parca totul se repeta si inlantuirea aceea de personaje e enervanta. Poate ar fi trebuit trecut de la personajul doi la personajul zece si de la personajul 5 la sapte. Poate m-ai fi pacalit o vreme poate.
Se intampla multe si mai nimic. Toti stim ca esti intr-o stare de vis sau inconstienta. Si ca poetizezi. Lipsesc momentele de tensiune.
Exista scame la nivel de limbaj, desi, ca exercitiu, esti in progres. Ei, ar fi de discutat cu creionul in mana, dar cine are timp de asa ceva. Ti-ajung si cateva repere.

 =  poetizata potențială
Paul Bogdan
[29.Nov.05 11:08]
Ai dreptate, Dodule, e poetizat deoarece este un text cu trimitere la o animită antologie de poezie, la autorii ei și la mentor. Asta ai vrut să auzi, asta ai auzit:)
Am vrut să scriu un articol dar, în lipsa unor elemente, m-am pomenit cu "Actul V peste mine"... vine el și articolul.

 =  sau
DoDu
[29.Nov.05 11:37]
Nu stiu daca asta am vrut sa spun, eu ma refeream strict la lectura, fara trimiteri si fara apropo-uri, nu-ti ceream nici un fel de articol si am legat totul de capitolele anterioare. Sau am gresit?

 =  umila mea parere
Virgil Titarenco
[29.Nov.05 11:30]
cred ca pricep ce vrei sa faci aici dar umila mea parere e ca se cam vede ca e lucrata cam la repezeala. prin multe locuri tinde spre parodie facila, aproape ca un vodevil. cred ca ar fi putut iesi ceva interesant dar categoric ca ar fi trebuit mult mai mult lucrat si cu mai multa autoexigenta si chiar efort filozofic. ca orice lucru pe lumea asta, putin investesti, putin culegi.

 =  despre
serban georgescu
[29.Nov.05 11:33]
Eu am citit cu sufletul la gura. Probabil ca nu se simte tensiunea pentru ca tot episodul e tensionat - de la cap la coada -

interesante toate cele dOUAsprezece(!) personaje, si povestea si scenografia si viziunea ...

("Erecțiile lui sunt scrise în cărți, sămânța lui este vestită..." - imi imaginez o Evanvghelie scrisa in jurul acestui vers)

 =  răspunsuri
Paul Bogdan
[29.Nov.05 12:13]
Dodu, sfaturile tehnice le-am prins. Mulțumesc! În rest... numai Doamne Doamne știe.

Virgil, după umila ta părere cred că te înșeli. Este scrisă în aceleași condiții în care a fost scrisă și numita antologie. Specificație necesară: Nu este antologia noastră.

Șerban, ai foarte mare dreptate în ceea ce privește doisprezece. În textul original era scris altfel... Mersi! Mi s-a părut mie sau te-am văzut la târgul de carte?

 =  paul
florin bratu
[29.Nov.05 12:18]
cum iti pare "poezia lui urmanov e una religiosa"(citez din memorie pe tzupa). e compatibila afirmatia cu texte precum avortand anusian pacatul sau canon?

 =  nedumerire
Virgil Titarenco
[29.Nov.05 12:23]
Paul, am senzatia ca patesc si eu ca DoDu. Adica, am senzatia ca nu m-ai inteles si ca mai degraba ai reactionat pe baza unei presupuneri. Eu m-am referit la textul acesta. Nici nu m-am gindit la o antologie sau la altceva. Si nici nu faceam vreun apropou. Mi-am recitit comentariul. Nu stiu, poate ca nu mai stiu eu scrie romaneste, dar nu inteleg de unde si pina unde reactia ta. Eu continui sa cred ca textul e scris la repezeala pentru ca stiu ca scrii in general mai bine. Dar daca zici ca nu-i asa...

 =  baubau
serban georgescu
[29.Nov.05 12:29]
:) posibil ... uneori hoinaresc pe te miri unde ... s-ar putea sa apar dintr-un raft intr-o buna zi ... sunt atat de convins ca prezenta mea incurca lucrurile incat visez sa ma transform intr-o carte ... e esential pentru noi sa credem in ce "ni se pare" ... si eu v-am vazut, pe tine si pe Ioana, cu privirea aia a ei metalica infruntand demonii...sunt pe punctul de a face o declaratie de dragoste...ar trebui sa facem un ordin, ceva ... nu al templierilor, ci al ... al cui?

 =  re
Paul Bogdan
[29.Nov.05 12:40]
Florin... Urmanov este ceea ce este. Numai el știe ce se întâmplă cu el și care sunt luptele sale.
Poezie religioasă nu cred, religiosul înseamnă altceva. Credința, în schimb, nu cred că lipsește din ceea ce scrie.
În ceea ce privește acțiunea sa... foarte interesant! ...cel puțin din punctul meu de vedere.

Virgil... o singură explicație creativ: writing, brain-storm de poezie. Acest text a fost scris cu viteza necesară tastării sale. Recunosc, m-am întors pe el pentru câteva virgule.

Șerban, Ioana nu-i soră-mea. Sper că declarația de dragoste este pentru mine... :D

 =  dap
florin bratu
[29.Nov.05 12:49]
eu ma gandeam acum inevitabil la templele alea din india, abundand de sculpturi reprezentand acuplari. ma gandeam la kama sutra, care a fost vulgarizata doar de noi de europeni. ma gandeam la faptul ca anumiti calugari (cred jainisti) umbla goi pe strada si sunt considerati sfinti ma gandeam ca tantra yoga nu tine de performante sexuale ci de atingerea divinitatii ma gandeam ca pana si in biblie lot se culca cu fiicele sale ca neamurile lui israel tot samanta sunt ma gandeam ca toate astea sunt mai vechi decat cultura noastra de tip crestin. ma gandeam ca krsina s/a nascut inaintea lui iisus din maya (maria la noi), care era fecioara. ma gandeam ca poate noi suntem blocati intr/o cultura cu limitele ei.

 =  parere
Ioana Veronica Epure
[29.Nov.05 15:39]
Cumva, textul tau mi-a adus aminte de Angels in America, nu stiu daca e cea mai nimerita comparatie. E plin de simboluri, ceea ce il face destul de greu de descifrat, desi nu cred ca are nevoie de asa ceva, eu il vad ca pe unul din textele in care fiecare isi recunoaste propriile simboluri, independent de ceea ce a intentionat autorul. Mi-au placut tonul sarcastic si ideea de `absurd poetic`. Totusi, poate ar trebui sa se schimbe ceva in atmosfera de la un personaj la altul, sfarsitul unui monolog sa creasca tensiunea, ceea ce nu se intampla, sau in orice caz eu nu am simtit nimic, poate doar foiala spectatorilor, dar nici ea nu creste in intensitate spre final.
Cu stima

 =  Florin
Paul Bogdan
[29.Nov.05 17:28]
Florin, vorbeam de Urmanov. În lipsa unor elemente de analiză nu pot să-mi permit decât încadrarea sa într-un anumit "religios". Interesant am spus... deoarece am simțit o dualitate și l-am încadrat simultan la antipozi. Este interesantă ideea, interesant aplicată (ca locație și material uman), i-aș da tot creditul dar roadele acestor acțiuni m-au bulversat. Între imaginile lui Urmanov există undeva, într-un punct necunoscut mie, un scurt-ciruit.
O să vorbim mai pe larg când ne vom întâlni. Aici, în fereastra de comentarii spațiul este prea îngust.

 =  Ioana Veronica
Paul Bogdan
[29.Nov.05 17:42]
Ioana, una dintre nereușitele acestui text a fost foarte bine observată de tine. Nu rezistă singur, neîncadrat în ansamblu celorlalte acte deoarece tratează o temă ambiguă pentru cei care nu știu la ce fac referință ori, cei care știu, sunt de ordinul zecilor. Trist lucru pentru un scriitor.
Pe de altă parte, ceea ce spui tu, ca unul care nu știe de ce textul are un asemenea conținut "netensionat", este fals. De ce?
Pe scurt:
Poetul Urmanov a organizat o tabără de creative writing la care a invitat autori 2000-iști. Au studiat timp de o săptămână exclusiv poezie douămiistă. Prin brain-storm acești poeți au scris fiecare, într-o singură noapte, câte 30 de poezii. Încărcătura emoțională a textelor de mai sus este de aceeași factură cu a textelor compuse de ei, texte ce au fost antologate.
Ceea ce ai scris tu, chiar dacă per ansamblu este justificat, îmi dovedește că scopul meu a fost atins.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www-responsive/tmp) in Unknown on line 0