Comentariile membrilor:

 =  se anunță furtună!
Tiberiu Juganaru
[07.Nov.05 01:43]
Pentru gestul imprudent,
Mama soacră, când “învie”,
Te șterge din testament
Și-o să-ți țină-o teorie…!

Un cunoscut epigramist spunea:
(citez din memorie)

“Sub această piatră grea
Zace soacră-mea
Un an dacă mai trăia
Zăceam eu și citea ea”

 =  Tiberiu
Ina Simona Cirlan
[07.Nov.05 09:50]
Intotdeauna am fost invidioasa pe epigramisti!
Uite ce concluzie interesanta si zambareata ti-a iesit in doar 4 versuri:)
Multumesc, te mai astept!

 =  Să mă supăr sau nu pe soacră-mea ?
Nicolae Diaconescu
[07.Nov.05 17:27]
Dragă Ina,
Am citit textul de dimineață și acum am ceva timp...Ai să vezi ce lucruri interesante am descoperit pornind de la tine.
1.Am vrut să știu ce ai mai scris și pe cine ai mai comentat, în special la proză. Așa am descoperit că mi-ai făcut un foarte frunmos comentariu la "PIRAMIDA LUI kEOPS". Îți mulțumesc azi după atâtea luni.
2.Am aflat tot acum că nepoata lui Lulu Chirițescu mă roagă frumos să schimb în povestea mea numele bunicului ei , din Luță, în Lulu. M-a înduioșat această rugăminte...
3.Surpriza mare am avut-o când mergând pe firul lui " Făi alt sfârșit " pentru a-mi reaminti comentariul tău, am constatat că și soacră-mea știe să umble pe internet. Mi-a deschis din imprudență un comentariu al lui DoDu . Ce crezi că a făcut doamna soacră ? S-a jucat și a schimbat data comentariului făcut de DoDu și a răspunsului meu. Poate o întrebi tu la ce îi folosește. Ce părere ai, să mă supăr sau nu pe soacră-mea ?

 =  umor marca Ina
"Cu anticipație peste o zi" vin și eu să-ți mulțumesc pentru buna dispoziție pe care mi-ai creat-o cu acest text minunat. Chiar discutam aseară cu prietena noastră comună, Anda, că ne e dor de un text scris de tine. Și când colo, tu ce făceai?
Ce să comentez la proza aceasta? E de colo până colo tot un haz. Ca de obicei, limbajul e bine ales, ca și îmbârligătura de situații. Trebuie să-ți mărturisesc că, din tot ce-ai scris, "Scrisorile..." sunt preferatele mele. Tot înainte! :)

 =  Supara-te, Nicolae!:)
Ina Simona Cirlan
[07.Nov.05 22:33]
Nicolae,
Pornind de la mine, eu, de obicei in loc sa descopar ceva interesant de obicei ma incurc precum intr-o pereche de sosoni cu trei numere mai mari:))
Ma bucur ca tu nu ai patit la fel desi daca ar fi sa ma gandesc si sa analizez textul gasit acu' vreo doua zile la tine in pagina basca comentariul de aici as trage concluzia urgenta si directa cum ca, tu ai de la un timp mult mai multe incurcaturi ca mine. Intai sotia editor si poetesa acu soacra care bag seama ca are si ea nivel de la stele in sus... Hmmm! Chestiunea prezinta umflaturi:)
Pai cum ce sa faci? Supara-te pe soacra, cum nu, aceasta este rolul ei in societate, in general si in celula de baza a societatii, in special.
E prima oara cand treci pe la mine, m-am bucurat!
Iti multumesc!

 =  prietenie- marca Florinel!
Ina Simona Cirlan
[07.Nov.05 22:47]
Pai... cred ca m-ai bine m-as fi simtit acolo intre voi, dar daca tot n-a cum sa ajung uite imi fac si eu de lucru:)
Mie mi-e cam ciuda pe scrisorile mele, pentru ca sunt asa curtate.
Daca mi-as pune mintea as umple site-ul de scrisori. Incep sa cred ca intr-o viata trecuta oi fi fost vreun soi de masluitor de scrisorele si de la asta mi se trage:)
Mi-e bine ca esti din nou aici, multumesc!
Mult drag de tine!

+ o, țară tristă, plină de nurori!
Daniel Bratu
[07.Nov.05 23:13]
combinatie de "Scaietina", “Adam`s Family” si “Soacra cu trei nurori” (aici una cat trei si-un pic), textul ofera dubla lipici de umor fascinant, carele urcator pe trepte coborate spre cel negru, da` bine colorat, pocneste din toate partile si pe la cusaturile fara cusur, intr-o alternanta la putere de netagaduit a exuberantei genetice cu poale-n brau pana la planificarea cu zgarci si trichina in coada,

sceneta cu galerie de personaje tipice:
biata mama soacra, cea atat de-asteptat trecatoare, smulsa de langa Ozana lui Creanga, facand figuratie de la distanta, cu “inima aproape exploadată” si pile la preot (“și-a terminat concediu și te asteaptă cu mare nerăbdare când o fi nevoie la o adică”), dand imaginar cu susul inspre josul capului,
tata socru “betivan ratat” si “curvar”, dar nu complet ocolit de sansa (“l-o călcat căruța da' numa cu roatele din față”, “neocupând nici ca spațiu cine știe ce”),
Vasile - sotul cu gena pleostita (“prost ești mă că așa te-a făcut cin-te-a făcut”) si ochii “infundati in gaoaza”,
intratii in pomelnic Cateluta, Titel, Costica, Coculeana, tanti Anica (cea care, drept supliment la trichineloza, a asteptat si a primit si un supliment de injunghiere de la badia Iordache), “neam de traistă și sărăntoci”, musafiri neinvitati decat de tipetele porcului la fatidica pomana,
porcul – trichinelos, turnator si generator de ... cheltuieli suplimentare (“țipănd jigodia nu l-ar mai înghiți pământul atât de tare că ne-a dat de gol chiar dacă noi l-am comis în miezul nopții cheltuind și Renelul cu această ocazie cei 50 de kilowați care îi aveam din social.”)
si, in fine, teribila nora Vasilica, cea cu grai plin de cuvinte intoarse neasteptat, dar pline de clenci-alivenci, grijulie, pana la ultima suflare, sa nu dea in “rusinea lumii”, traind in schimb verva satisfactiei din ce in ce mai implinite a instiintarii soacrei despre avalansa de nenorociri, soacra pe care o-“mbrățoșază cu nădejde a ta noră defunctă după mata de acuma”, in asteptarea paralizarii “care cică urmează să se producă”

tehnica bulgarelui de zapada, metonimii originale, haz in avalansa, portiuni de burlesc, imaginatie “cumplita”, inteligenta de foc viu,
talent

 =  erata
Ina Simona Cirlan
[07.Nov.05 23:34]
... eratez:)greseala din raspunsul catre Florinel, ma lepad de ea si zic ca am comis-o din imprudenta si pe ea, saraca.
a se citi corect deci: " mai bine" in loc de "m-ai bine"


 =  :)
Care va să zică te lepezi de mine sau de greșeală? Ia mai "eratează " tu o dată și te mai leapă-dă din nou! :))

 =  Daniel
Ina Simona Cirlan
[07.Nov.05 23:46]
E al doilea comentariu la care imi vine sa amenint (si chiar o fac!) ca-l mut sus in locul textului!
Nu stiu cat merit eu ceea ce frumos ai grait dar comentariul tau merita cu prisosinta.
Iti tare multumesc pentru zambetul pe care ai reusit sa mi-l aduci!
Nu pot decat sa sper ca vor veni vremuri mai bune si mai limpezi astfel incat sa am timp si alte cele:) pentru a-ti coace o scrisorica numai pentru dumneavostra maria ta, boier Daniele!
Pana atunci bucuroasa de vizita instelata, zambesc cu mult drag!

 =  Aman! Aman!
Ina Simona Cirlan
[07.Nov.05 23:50]
Bucluc de bucluc! Ma eratez, Florinelule, si doar n-am decat un ochi incrucisat celalalt functioneaza inca... Ma lepad mai bine de mine decat de tine!
De greseala ma lepad, sa traiti, si fug rapid pana numai fac altele!
Iarta, Florinel!

 =  erata mea
leapădă, în loc de leapă-dă.

 =  E o bucurie sa citesti ce scrii tu
Gabriela Marieta Secu
[08.Nov.05 08:13]
Toti norii personali se dizolva atunci cand te citesc. Si cat ma bucur pentru revenirea ta in fata calculatorului pentru a scrie... e cayul sa aduni textele tale pentru o carte, pe care mi-o doresc de acum.

 =  :)
Florin Hulubei
[08.Nov.05 09:31]
Bre, da stiu ca am râs in dimineața asta! Un text plin de haz și care mai mai sa-mi facă inima să "exploadeze"! Umor de calitate învelit într-un discurs echilibrat și de o fină ironie!
Felicitări și la bună recitire!

 =  Florin
Ina Simona Cirlan
[08.Nov.05 13:29]
Iti multumesc pentru aprecieri! Ma bucura ca am reusit sa-ti inveselesc o dimineata. Sper ca asta sa-mi fie trecuta la rubrica de fapte bune cand o fi sa dau socoteala:)
Te mai astept si altadata, cu drag!

 =  Gabrielei si Marietei la un loc:)
Ina Simona Cirlan
[08.Nov.05 13:44]
Daca anul trecut fara sa vreau te-am ranit, sper ca astazi sa iti pot face bucurie!
Pana la carte... iti daruiesc textul! Sa fii fericita si iubita asa cum merita sufletul tau minunat, multi-multi ani!
Mult drag!

 =  cand vreodata sa fi fost tu fata rea?
Gabriela Marieta Secu
[08.Nov.05 14:07]
cand vreodata sa fi fost tu fata rea? ce basmesti tu? niciodata nu m-ai suparat cu nimic, dimpotriva mi-ai descretit fruntea cu scrisorile tale a haz de necaz... m-ai intristat fiindca ai plecat departe, dar n-ai plecat la rau... nu-mi plac despratirile dar te-ai intors, nu numai la noi, ci la pofta de a scrie si asta e minunat!!! multam de urari si tie la fel, toate cele bune.

 =  scrisoare trimisa a doua zi după...
Maria Prochipiuc
[16.Nov.05 10:49]
Draga mea,

Sper ca scrisoarea mea să te găsească nu bine, ci chiar foarte bine, nu am putut să o expediez la adresă, fiindcă din imprudență cineva mi-a umblat în agenda telefonică și mi-a șters tot ce aparținea de alte meleaguri, cică să nu mă mai împrășii, că și așa sunt destul de...
Scrisoarea ta am primit-o cu întârziere, de ce, nu știu, probabil că cineva din imprudență a crezut că îi este destinată și a deschis-o, dar știi tu foarte bine că niciodată nu e prea târziu, așa că uite azi, a doua zi după, mă prezint la post restant cu scrisoarea în mână și ți-o transmit mai mult verbal decât scris.
Îți comunic draga mea, chiar dacă nu-mi ești noră că te iubesc! Cum? Uite așa! Așa îmi vine mie să iubesc oamenii, altfel, pe unii chiar cu patimă. Ei, uit că poate o parte din tinerețele tale mi le-aș dori și eu, chiar dacă tu mi-ai pus gând rău, dar să știi că nu mor cu una cu două, chiar dacă sunt într-o veșnică agonie.
Ei, îți trec cu vederea toate cele spuse la adresa familiei mele, nu te cert draga mea, fiindcă acum, vrei nu vrei, faci parte din ea. Și cu părintele nu mai vorbi că nu ai tu dreptul ăsta, ai uitat de când nu te-ai mai spovedit? Ar trebui macar într-o zi de cinsprezece noiembrie să o faci, că trece timpul și cine mai știe ce se poate întâmpla.
Mă opresc aici, că mă scot ăștia de pe postul de comentator și mă fac direct răspunzătoare și nu vreau să mă găsesc pe la offtopicuri, cică e greu acolo, e undeva La munca de jos, și apoi asta îmi trebuie mie acum în prag de pensionare? Voi veni eu și la alte texte și îmi voi lăsa acolo numele meu de steluțar. De la purtătorii de sentimente numai bine!

 =  Post restant-ul s-a sesizat di oficiu:)
Ina Simona Cirlan
[16.Nov.05 21:41]
Cine ti-a zis ca te imprastii n-a mintit. Habar n-am cum reusesti sa tii minte tot, sa iti aduci aminte de zilele bune, si mai putin bune, sa gasesti in fiecare zi puterea de a darui ganduri bune altora. Daca vreodata vei hotari sa te aduni indarat cred ca voi ramane cheala mai mult de jumatate de suflet, asa ca, sa nu-ti treaca prin cap!
Mai mult,acum cand e de-a dreptul interzis si aproape jignitor:) sa iti aduci aminte cand cineva isi numara trandafirii din buchetel,(eu am unul gros si mare de scaietei vinetii si pe alocuri turbati), ai stiut a presara intr-un zambet cuvantul interzis...
Na, ca eram cat pe ce sa-l pronunt, piei ispita! ca mi se agata off topicul pe ochi mai ceva ca o albeata:))
Marie draga, am ras cu lacrimi, esti geniala!
În țituația iscată muuulțumesc! Pfuui! Nu reusesc mai mult!
O imbratisare luunga si plina de drag!

 =  Soacra mare
Dan Norea
[21.Nov.05 13:09]
Imi place scrisoarea. Se vede ca ai o relatie speciala cu soacrele. Ce ma amuza cel mai tare e ca vei fi dubla soacra mare ! Bucura-te cat poti de Alex si Narcis, ca mai tarziu n-o sa mai ai loc de nurori. Si bucura-ne si pe noi cu niste texte de mama, n-ai mai trimis de mult asa ceva.

 =  Scorpion
Dan Norea
[21.Nov.05 16:34]
Abia dupa ce mi-a apărut comentariul le-am citit mai atent pe cele dinainte. Se pare că din buchetul de scaieți își ițește coada un scorpion. Din combinația asta ar trebui să iasă un venin-acid care poate să înverzească de ciudă și hârtia de scris, nu numai hârtia de turnesol. Ești prea blândă ținând cont de origini !

Semnat: un scorpion cu părul albit și acul tocit

 =  DoDu
Ina Simona Cirlan
[24.Nov.05 12:13]
Hotarat lucru, am o poala de noroc si aia cu gauri:).
Habar n-am de ce comentariul tau a fost incadrat la offfftopicoase! Se referea de trei ori la text si o data la Vasilica!
Sa fie de la bere? Sau poate de la sughit?
Onorata de trecerea ta, multumesc!

 =  Dan
Ina Simona Cirlan
[24.Nov.05 12:20]
Te amuzi, asa-i? Crezi ca eu nu ma gandesc? Probabil ca atunci voi putea sa trec la destinatar nurorile:).
As fi putut sa jur ca si tu esti scorpion.
Iti doresc tot ceea ce imi doresc:), cu mult drag!

 =  50 de kilowati pe care ii aveam din social
marina toma
[19.Dec.05 07:11]
surioara, am recitit acest text al tau si am m-am binedispus tare de tot! e o avalansa de umor bun aici.
atata da socialul? doar 50 de kilowati? putintei, dar buni!
:)

 =  Leac
Cornel Simion Galben
[30.Dec.05 17:18]
După cum observi, am luat-o cu lectura... invers. Nu de alta, dar vreau să mă bucur și seara, mai ales acum când tâmpiții distrug cu pocnitorile lor farmecul sărbătorilor de iarnă. Să-ți dea Dumnezeu zile îndelungi și inspirație! Deși e posibil să mai trec până în seara fatidică, își spun de pe acum: "La mulți ani!"
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !