Comentariile membrilor:

 =  Frumușel, curat și profund
BogdanGeana
[02.Oct.23 20:16]
Păcat că prăbușirea asta are loc în România, păcat că singurele două coordonate geografice sunt Styx și România, înțeleg mecanismul, dar localizarea țării noastre pare forțată și colonie penitenciară. Mă gândesc că cineva anume te-ar putea reclama la Administrația Prezidențială pentru derizoriul în care arunci România. Altfel îmi amintesc de aripile de gâscă ale bunicii cu care curăța soba. Mi se părea cumplit.

 =  Onest
Oancea Sorin
[02.Oct.23 20:48]
Mulțumesc. Recunosc stângăcia involuntară dar presupun că românii locuiesc în românia și nu scriu pentru alți cititori. Rumegușul pe care am stat în România și mi s-a prins de aripi nu vreau să-l scutur deci chiar și în contextul liric îl păstrez în zborul meu.
Refac reperul ăsta.

 =  Mulțumesc.
Oancea Sorin
[02.Oct.23 20:51]
românia o să devină lume, practic asta înseamnă.
Mulțumesc pentru recomandare editorilor.

 =  Sorin
BogdanGeana
[02.Oct.23 21:01]
Acum cred ca inteleg ce ai vrea. De ce nu inlocuiesti atunci Romania cu "acasa", si introduci si echivoc dar si universalitate.

Sau "rumegusul adunat pe lume" - mult mai ambiguu, mult mai vizual. Ai si latura mai pamanteana si mai putin ambigua: "adunat din lume".

P.S.
Ma simt prost ca iti mutilezi poemul din cauza remarcii mele, dar daca exercitiul/joaca asta te amuza, particip cu drag.

 =  E bun exercițiul.
Oancea Sorin
[02.Oct.23 21:11]
Îmi plac exercițiile și ludicul e motorul liricii la care mă raportez. Ba chiar îmi provoacă respectul această atenție la amănunt atât timp cât nu e audit literar.
Acasă e bun
Caut ceva expresiv. Deschis la sugestii doar să păstreze cele două repere românia ca loc al sufletului și lumea drept realitate a sufletului.

 =  In cazul asta
BogdanGeana
[02.Oct.23 21:23]
concret, al textului tau, imi place mult ACASA. Iar ce nu e acasa este oricand DINCOLO sau AIUREA. Parca inclin mai mult spre dincolo.

 =  o variantă mi se pare
Oancea Sorin
[02.Oct.23 21:35]
Spre styx să mă plimb pe faleză nu merg
Spre șemineu nu mă duc să-mi scutur aripile
de rumegușul pe care am stat dincolo
Spre ce alt cer pot să-mi înalț zborul acum?a


Rumegușul de acasă/ întâlnire/ alt cer sună a părăsire, nu-mi place
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !