Comentariile membrilor:

+ Deosebită lectură!
Emilian Lican
[19.Sep.23 11:54]
Cum să nu te atragă spre lectură un text care începe așa:
,,când primăvara expiră, mistreții devin porci"
Am lecturat cu bucurie o compunere de autor adevărat.
Foarte bine!

+ pericol atac cu laibach
Leonard Ancuta
[19.Sep.23 21:34]
care au anuntat ca vin in romania si nu mai vin, nu inteleg de ce, ca doar au mai fost. altfel, ti-a iesit poemul, merita citit si insemnat. bine ai revenit, ai grijă, hic sunt leones.

+ Poem boem
Dragoș Vișan
[23.Sep.23 12:28]
Chiar dacă e fictiv total, tot de iubire la mare se cheamă. Discurs uimitor estival. "Hăitaș" este termenul potrivit pentru cel mai tare petrecăreț, serios vorbind.

 =  Am să te dezamăgesc
BogdanGeana
[23.Sep.23 12:41]
nu e deloc fictiv total. Mistreți există și uneori intră în Neptun, din tren se cade, din cauza peronului neînălțat de peste jumătate de secol în Neptun Haltă, poți căuta și pe net, la ora 5.53 dimineața bariera anunță trecerea trenului, stabilopozi, haine pe jos, iar eu m-am întors deja de la Neptun.

 =  Animalul totem al Litoralului românesc, mistrețul.
Dragoș Vișan
[23.Sep.23 13:31]
Tu, George sau Mircea, nu mă dezamăgești niciodată!
M-am lăsat de carne din nou, de jumătate de an. Am să-i dezamăgesc eu mereu pe convivii casei.
Boema de la mare la munte să trăiască!

Mi-a plăcut cel mai mult în poem referirea la fostele păduri dobrogene, din care au rămas mai mult în județul Tulcea. Prea puține în județul Constanța. Am fost și eu la începutul acestei veri cu familia mea, c-un personal în pădurea Băneasa. Cică ar fi două păduri unite: pădurea Valu lui Traian, mai mică, unde-i și gara, iar apoi pădurea Murfatlar, unde-s mulți porci mistreți.

Uneori... poate se aruncă de-acolo în marfare cu vagoane deschise, de cărbuni. Și ajung pe Litoral. Șuguiesc, bineînțeles.
Acum cinșpe-douăzeci de ani ieșeau pe la Mamaia, erau urmăriți să fie prinși. Am scris și eu despre ei. Și în texte pe Agonia, cred, de demult. Mă și închipui porc mistreț ars de scriitori într-un poem. Poate că o să-l găsesc, din 2009 sau 2010. Ceva c-un titlu "Generația 2000".
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !