Comentariile membrilor:

 =  Straniu discurs poetic, dar memorabil!
Dragoș Vișan
[17.Aug.23 15:45]
Poem tragic. Eul liric dă de înțeles unei persoane că "poezia e un banal procedeu de evacuare a sinelui", în prezent "cuvintele nu mai deschid calea cunoașterii", ba chiar "împart dezastre la doi.

 =  Respingere și totuși neuitare
Dragoș Vișan
[17.Aug.23 15:48]
Noema lui Husserl ar fi de fapt aici, în acest poem, o neputință a unui om de a ajunge într-o armonie cu celălalt. Despărțirea este pentru cel care iubește un fel de "Noli me tangere", zisa Bunului Grădinar către Maria Magdalena. Nu promisiune a reîntâlnirii cu toți prietenii Săi. Ci respingere.

 =  Husserl și noema
Ionuț Georgescu
[21.Aug.23 11:03]
au făcut poema.

+ Evrica
Claudiu Tosa
[22.Aug.23 13:00]
Nimic nu e intamplator iar lucrurile rareori sunt ceea ce par a fi.
Exista un timp care trece, in mijlocul caruia stam noi cu barbia proptita in podul palmei asemenea unei siluete suita pe o placa de surf care se lasa purtata de impresii si ganduri, intrebandu-ne daca timpul trece uniform, liniar, in sepia, sau daca nu e mai degraba definit de circularitate, complexitate de nuante si repetitie reframeuita. In peisajul asta, citindu-ti textele am avut o revelatie pe care o tac desi imi vine sa fac contrariul. Insa o pretuiesc atat de mult incat aleg sa ma bucur pentru ca acum stiu ca m-am intors in trecut si stiu si exact unde: la inceputuri. E inconfundabil. Si nici nu ar putea fi altfel.

P.S: Finalul e grozav, sa nu mai vorbesc despre felul in care reusesti sa creezi tot crescendoul textului.

 =  Da, e vorba de începuturi, Claudiu,
Ionuț Georgescu
[22.Aug.23 13:36]
țin minte că la apariția mea pe aici, încercai să mi-o tragi cu Școala de la Frankfurt. Mă bucur că te plimbi și găsești ceva prin textele mele, eu te citeam de pe atunci, de aceea nu am fost radical și golan în exprimare, aveai imunitate din pdv al valorii literare

+ părere
Liviu Nanu
[22.Aug.23 14:16]
Un discurs liric interesant, mai ales partea de final. ”voluptoase” însă parcă nu se potrivește, e din alt film. Cred că mergea mai bine ”generoase” sau altceva. Părerea mea, de cititor.

 =  Liviu Nanu
Ionuț Georgescu
[22.Aug.23 14:34]
am modificat știindu-te cu ureche poetică, mulțumesc pentru semn

 =  Ionut - alea iacta est
Claudiu Tosa
[22.Aug.23 14:43]
Este corect ceea ce afirmi, stiu atat textul cat si dialogul, pentru ca fix la ele ma gandeam cand ti-am scris comentariul de mai sus. Dar mintile sunt si ele la fel ca florile, in absenta unor raze de lumina raman inchise si isi respira propriul aer marginit si inchis. Iti doresc toate cele bune si la cat mai multe asemenea texte.

+ pfuai!
Stanica Ilie Viorel
[22.Aug.23 15:41]
noroc cu dex-ul și bine că nu taxează că eu, până am aflat sensul la un cuvânt, l-am uitat pe cel al primului căutat

acum, aș întreba: “paradigmă escatologică” este ok?
nu era suficient
“într-o escatologie în care mai intră”?

indiferent de ce fel se amestecă literele în cuvinte și cuvintele în fraze
chiar și deslușirile astea obositoare pentru mine (dar eu încă deschid manuale, nu sunt sterp, sunt din soiul bureților acvatici)
remarc (am zestre neuronul stâng) modul în care reușești să pui cu pricepere nuanța interioară, dominantă, puternică în acest fel asortat cu ceva-ul lumesc, moștenit, dar nu mai mult decât să nu devină obositor, fără excluderea naturii umane

interesant

 =  Tego, ți-am îndeplinit dorința
Ionuț Georgescu
[23.Aug.23 08:58]
și am înlocuit




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !