Comentariile membrilor:

+ .
Ecaterina Ștefan
[05.Aug.23 06:24]
Buna Daniel!

Încearcă să mai lucrezi poezia după cuvintele "mișcare browniană".
Sunt convinsă că vei reuși să depășești etapa atelier.

O sâmbătă frumoasa!

Ecaterina Stefan

 =  pentru Ecaterina Ștefan
Daniel Dobrica
[07.Aug.23 07:41]
Mulțumesc din suflet, Ecaterina. Ți-am urmat sfatul și sper ca rezultatul final să fie ceva mai bun. Mulțumesc că ai trecut pe aici.

 =  Nelămurire
Daniel Dobrica
[12.Aug.23 16:51]
Bună!

Poate să îmi spună și mie cineva de ce mecanismul acestui site nu mă mai lasă să postez noi texte? Încerc de mai mult de o saptămână să postez o poezie și primesc mereu acest mesaj: „Forbidden
You don't have permission to access /index.php/newtext/all/thankyou.html on this server.”

Ce trebuie să fac pentru a nu mă mai întâlni cu o astfel de situație?

P.S.:Știu că nu ar trebui să postez aici, dar la secțiunea „Contact” nu mi se oferă nici o alternativă ca să pot lua legătura cu cineva.

Mulțumesc!

 =  Daniel Dobrică
mariuscraita
[15.Aug.23 13:42]
Probabil editorii au fugit la mare și au lăsat saitul pe pilot automat, adică se publică direct fără intervenția lor și, deci numai cei care au nivel activează nestingheriți.
Am încercat și eu să postez de două ori și stă neverificat textul ca într-o haltă pe linie moartă.
Se întorc ei. Ai răbdare. Isnt that so, d lor?

 =  Marius
Daniel Dobrica
[16.Aug.23 09:27]
Eu nu cred că se mai întoarce cineva pe site-ul ăsta, foarte probabil nici măcar eu. Sunt deja mai mult de două săptămâni de când încerc să postez o poezie dedicată lunii iulie numită „Iulie sau Iulia”. Răspunsul este același obstacol prezentat mai sus. Eu sunt conștient că nu am nivel și știu că probabil 90% din textele mele zac în atelier și mai nou în abominația aia de „pagină de autor” (adică să mi le citesc doar eu dacă am chef), dar dacă este așa spui tu, atunci ar fi o lipsă de respect față de mine (ca să vorbesc doar în numele meu). Pentru că deși sunt neînsemnat am și eu o mică contribuție aici. Sunt membru cred că de prin 2006 și am postat aproape 150 de texte. Și e frustrant să vezi cum unii pot publica texte noi iar eu nu. În fine, poate site-ul ăsta e prea elitist pentru un ”cabotin liric” ca mine. Sunt puțin dezamăgit de ce văd că se întâmplă pe aici și e ceva care îmi spune că lucrurile vor rămâne la fel.

 =  Daniel Dobrică
mariuscraita
[17.Aug.23 19:47]
Au fost probleme și cu site-ul, cred. Se întâmplă. Hai să vorbim peste cei responsabili aici cu site-ul din moment ce ignoră sau au fugit fără bilet de adio.
Oamenilor de aici nu le place să le placă ce fac ceilalți. În afară de 3-4 nume de autori, ceilalți sunt perfizi și ranchiunoși și fără talent literar. Literatura este amăgitoare și plăcută și e cronofagă, deci ajută pe cei plictisiți.
Nu mai pun nimic pe niciun site. Am un sfert de carte scris în 2 luni. Peste iarnă ar tre să termin.
Sfatul meu este să aveți răbdare și MAI ALES renunțați să scrieți cu rimă. O să vă schimbe viziunea asupra poeziei și asupra lumii. Veți fi nițel mai liber. Apoi, vedeți ce e de făcut.
Numai bine!

 =  mulțumesc Marius
Daniel Dobrica
[21.Aug.23 08:02]
Marius, mulțumesc frumos pentru sfaturi. Nu am nicio îndoială că sunt pretioase. Am scris și poezie cu vers alb. Recunosc, că foarte puțină. Dar ceea ce iubesc enornm la o poezie este rima. Prozodia. Matematica și muzica cuvintelor. Știu, îți limitează mișcările în ceea ce privește exprimarea fidelă a tot ceea ce simți când vrei să scrii. Dar dacă și în aceste condiții „dictatoriale” reușești să transmiți un mesaj care exprimă fidel ceea ce simți, constați ca rezultatul este ceva frumos, atât auzului cât și peniței. Poate că rima nu este ceea ce se caută în poezia de azi. Dar, de vreme ce nu trăiesc din ce scriu, îmi permit „luxul” de a nu scrie ceea ce se caută. Îmi pare rău să aud de micile orgolii ale oamenilor de pe aici. Ambițiile lor nu mă ating la fel cum nici țelurile mele nu ajung până la ei. Nu sunt aici nici măcar pentru a amenița locul următorului poet de atelier de deasupra mea. Eu nu sunt aici pentru vreo competiție. Sunt aici pentru că, pe ascuns, inima mea iubește poezia. Dacă ei au ambiții, dacă ei au frustari, treaba lor. Ei cu ambițiile lor, eu cu poezia mea. Cer doar respect. Mă îndoiesc că, pe un site pe care nu intră maneliști sau bombardieri, cer prea mult de la niște oameni educați.

 =  Indicații ce sper să ajute
Victoria Bujoreanu
[22.Aug.23 14:07]
1. Atunci când apare „Forbidden” încearcă să scrii direct textul (nu să-l încarci din calculator).
2. La sfârșitul textelor din „pagină autor” scrie: „acest text îți aparține, poți edita acest text”. Dai pe „editează” și va apărea fie la atelier fie la texte bune. De obicei sunt trimise în pagină autor textele la care mai trebuie să lucrezi!

+ Poem protestatar la rubrica "Atelier". Și discuții foarte faine!
Dragoș Vișan
[22.Aug.23 20:20]
Mi-a plăcut mult acest poem, "Țară fără steag", de Daniel Dobrică, un emoționant cântec de dragoste, însă protestatar, scris cu atâta dezinvoltură prozodică, cu atâta măiestrie! După intonație nu este elegie, nici doina. Înțeleg totuși că ar fi vorba despre o țară c-un "tiran". Fără reacție europenii de rând din prezent. Nu iubim, nu urâm, am rămas doar fără nicio putere socială. Țară fără steag, fără armată proprie, fără veritabilă coloana vertebrală economică, fără oameni de valoare mai ales in funcțiile importante. Și artiștii, gazetarii unde sunt? Au pierit înaintașii Mihai Eminescu, Pamfil Șeicaru, pamfletarul Tudor Arghrzi, albatrosiștii bucureșteni, Adrian Păunescu. Au murit până la ultimul.
Cu noi cum rămâne? Nici nu ne mai mișcăm. Atelier, Pagină de autor... hop și eu!

Cred că vin și eu pe Atelier, în curând. Am mai stat cândva aici. Îmi plac aceste replici între membri, despre cei "elitiști". Cade netul pe Agonia câteodată. Sunt mici pauze, de relaxare generală.

A te considera "străin", "pribeag" este și o formă de implicare dureroasă, pe lângă detașarea necesară de suferințele statului din prezent. Nu ne vom lăsa îngencheați. Spiritual, artistic vom rezista.

 =  Mii de mulțumiri!
Daniel Dobrica
[23.Aug.23 21:44]
Doamna Victoria Bujoreanu, mulțumesc frumos pentru sfat. Am scris direct textul și nu a mai apărut problema cu „forbiden”!

Domnule Dragoș Vișan, vă mulțumesc frumos pentru apreciere și pentru scurta dumneavoastră analiză. Îmi place cum formulați la sfârșit: „Nu ne vom lăsa îngenuncheați!”. Într-adevăr, poezia poate fi „arma” cu ajutorul căreia vom rămâne în picioare!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !