Comentariile membrilor:

+ “scurtcircuit cu dragostea“
Zavalic Antonia-Luiza
[20.May.23 04:33]
Poetul este acel om care se dăruiește la infinit, care își transformă inima în pâine și hrănește oameni. Eu sunt doar unul dintre ei. Ce pot să mai zic, acest poem este “dureros de dulce”, taie și vindecă, rupe și lipește totul ca și cum n-ar fi existat nicio smulgere.

Cu cele mai luminoase gânduri.
Antonia

 =  Cred că textul ar trebui revizuit
Amanda Spulber
[22.May.23 13:04]
Poate greșesc,poate ar fi bine să mă abțin, dar ideea din poem nu merită să fie lăsată sub această formă. "Om energetic" este în romgleză, dar nu asta e cel mai important, ci faptul că repetarea declarației strică surpriza din final. E nevoie de o rearanjare a discursului poetic care să ducă mai firesc la punctul culminant: sunt un întreg sistem energetic, scurtcircuitat de dragoste.

 =  ca întotdeauna
Leonard Ancuta
[20.May.23 15:54]
tu ești prezentă și asta e ce apreciez. începe chiar să îmi placă de tine, mai ales pentru că îmi place felul în care ma citești. mă înclin, mulțumesc.

+ Adevărat, un poem frumos
Alexandru Mărchidan
[20.May.23 17:07]
care are cam tot ce-i trebuie: inedit, idee, sensibilitate și o străfulgerare în ultimul vers.
Tot așa!

 =  apocatastasis
Leonard Ancuta
[20.May.23 18:38]
desi nu sunt sinonime, apocatastasis și apoteoza vorbesc despre același lucru. facerea de zei. primul e creștin, al doilea e universal, si cumva asta am vrut sa spun, ca dragostea e universala, că ajunge la maturitatea în care devine lege. multumesc pentru apreciere, cititi-ma cu încredere că știu ce spun.

+ Fain poem
Dragoș Vișan
[20.May.23 19:10]
Apocatastaza, după Origen, ar fi mântuirea tuturor ființelor create, inclusiv a diavolilor. A fost respinsă ca teorie la unul dintre cele șapte sinoade ecumenice, iar cel mai prodigios scriitor bisericesc a fost declarat pe eternitate eretic și damnat. Așadar apocatastasis nu este creștină. Este necreștinească. Leo, cred că ai vrut să scrii "apocalipsis" (descoperire). Se potrivește și în contextul comentariului tău anterior.
Mi-a plăcut poemul cu potențarea energiei eului liric, să fie mai clară iubirea.

 =  Dragoș,
Leonard Ancuta
[20.May.23 19:44]
ai în mare parte dreptate, dar așa cum l-am văzut eu, cum l-am înțeles, se referă la reînvierea lui Iisus, la crearea unui nou zeu. poți citi si aici, e de la Harvard, nu e ideea mea. pe de altă parte, eu am folosit termenul apoteoză, mai general, tocmai ca sa nu dau semne de dubii. dar ma bucur că ai citit și ai apreciat și mă bucur că, indiferent că e o mică polemică, vorbim o limbă comună, pe care nu multă lume o înțelege.

 =  scuze
Leonard Ancuta
[20.May.23 20:03]
am uitat sa pun link-ul: https://chs.harvard.edu/chapter/15-origen-eusebius-the-doctrine-of-apokatastasis-and-its-relation-to-christology-ilaria-ramelli/

+ Un poem Adevărat,
Maria Mitea
[20.May.23 20:12]
cu ”străfulgerare în ultimul vers.” și ”sunt un om energetic,

am făcut să înflorească un om
a doua oară. în mîinile mele și un banal creion
prinde rădăcini. ” ăn poezie :),
Sublim!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !