Comentariile membrilor:

+ Seamănă c-un cântec. În engleză ar suna mai fain. Steluță!
Irinel Georgescu
[27.Mar.23 08:45]
"iar eu mă prizonier", lipsește ceva, poate "simt". Da, Leonard, de la această stare de om neînțeles, marginalizat, ori de la amintirea tatălui adevărat se poate ajunge la strigătul chemării unui alt "tată", unui alt camarad serios de care să asculți. Un tată cunoscător al necazurilor ar fi, dar nu e multora accesibil, încă. Robinson Crusoe chiar stătea pe o insulă pustie, putând înnebuni de nu apărea bunul sălbatic, Vineri. O fi și ceva teatral în exprimarea dorinței de a avea un tată. Bănuiesc că ți-a murit tatăl, de dorești alt tată. Ai nevoie de fapt de-un "frate", ori de-o călăuză, să fie om integru.

 =  multumesc
Leonard Ancuta
[27.Mar.23 08:56]
si pentru iluminare si pentru atentionare, intr-adevar scapasem ceva acolo, acum am corectat.

în ce priveste textyl, da, s-au implinit 25 de ani de cand a murit tatal meu, de curand si cel vitreg a trecut prin al treilea AVC, e cam pe duca. trec printr-o perioada nefasta, as mai zice ca poate e de vina si lipsa mea de credinta. un tata, de oricare ar fi el, ce-i drept, n-ar strica, dar sa fie unul bun.

 =  Bocet sau
BogdanGeana
[27.Mar.23 09:10]
panegiric in esenta, sau indemn la revolta, sa ne gasim sau regasim tatal..., habar nu am ce e, dar patrunde unde trebuie, fara vreun continut lesinator sau depresiv.

 =  Bogdan
Leonard Ancuta
[27.Mar.23 09:16]
nu doresc nimanui să se afle în pielea mea, m-am trezit la cinci dimineata si eram atat de singur ca nu aveam nici reflexie in oglinda. viata ne ofera multe incercari, acum ma simt fara indrumare, fara drum, fara orizont, fara cineva care sa ma ghideze, la asta se refera poemul, e o stare, nu o lamentatie, apreciez ca te0-ai aplecat in zona mea de (in)confort.

 =  aaa, am uitat
Leonard Ancuta
[27.Mar.23 09:27]
si nu ar fi frumos sa multumesc pentru ridicarea nivelului.

 =  Maine ti l-as retrage
BogdanGeana
[27.Mar.23 09:30]
daca asta ar repara macar pe sfert din situatia ta.... Dar cum nu ține, ținem doar aproape........

....

 =  situatia mea e mai gravă
Leonard Ancuta
[27.Mar.23 09:45]
decat las sa se vada. dar mă reduc momentan doar la poezie si nu la lamentatii. ce ma bucura e careusesc sa sublimez, parca e cel mai important pentru mine, desi o adiere neagra, sumbra, îmi zburleste parul pe la urechi. in fine, e grea senzatia sa te simti ca un condamnat la moarte inainte de moarte. si tu sa fii si procurorul si judecatorul. si sa n-ai avocat.

 =  Fiți puternic!
Mihai Miro
[27.Mar.23 09:49]
Fiți puternic! Mă gândesc cu groază, că și copii mei (trei) s-ar putea să treacă prim momente din cele mai grele. Mâine voi fi internat pentu o operație de cord deschis. Îmi doresc din sufet ca situația dumneavoastră să se rezolve favorabil, deasemeni și a mea. Să auzim numai de bine!

 =  Mihai
BogdanGeana
[27.Mar.23 09:59]
ne gandim la tine si asteptam sa revii urgent. Hai ca se poate!

 =  Mihai
Leonard Ancuta
[27.Mar.23 10:06]
adun si eu cele mai bune ganduri si incurajari. chiar daca nu am comentat sub texte, m-am distrat de atatea ori. sper sa imi mai dai prilejul sa rad. succes!

 =  Așa să fie!
Mihai Miro
[27.Mar.23 10:12]
Așa să fie! Vă mulțumesc din suflet!

 =  Auto încurajare!
Mihai Miro
[27.Mar.23 10:19]
O rezolv eu și pe asta! Am experentă! Am mai trecu prin 5 intervenții!

 =  oricine are nevoie de o vorba buna, de un gand bun
Leonard Ancuta
[27.Mar.23 10:29]
lucrurile astea creeaza incredere iar increderea putere. chiar daca nu ne stim - si doar ne citim - de fapt ne stim cumva, pentru ca intelegem, pentru ca prin scris suntem ca in camera cu oglinzi. orice incurajare, orice alinare, de orice fel, chiar si in cuvinte, face oglinzile sa ne arate mai aproape de realitate, sa ne recunoastem si sa acumulam putere sa mergem mai departe. cumva, la fel ca tine, imi spun si eu acest lucru, sperand ca atunci cand ajung in varful dealului să am priveliste frumoasa si ca la vale e mai usor ca la deal. tin pumnii!

 =  părere
Liviu Nanu
[27.Mar.23 22:39]
Nu mai știu cine spunea că dacă un cuvînt apare de două ori pe o pagină, pagina este ratată. Eu nu sînt de acord cu asta, repetiția este la urma urmei o figură de stil. Totuși ”moarte” (cu variantele sale) repetat atît de mult nu cred că avantajează textul, altminteri foarte bun. De exemplu în primele două versuri din strofa a doua îl întîlnesc de trei ori. Mi se întîmplă și mie (destul de des, din păcate) să revin asupra unui text, uneori după ce îi citesc mai detașat de el.
Nu este critică, nu sînt sugestii, doar mă bag și eu în seamă. Drept pentru care sper să mă scuzi pentru deranj. De obicei mă abțin să comentez dar poezia asta m-a incitat.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !