Comentariile membrilor:

 =  Orgiasticã
BogdanGeana
[15.Feb.23 17:09]
Frumusețea slutã. Si roşia în 5 şi coronițã. Nu berea..

 =  slab
Leonard Ancuta
[15.Feb.23 18:16]
cu parere de rau, dar aici e un poem lipsit de poezie. nu spune nimic, forteaza, vine doar sa impresioneze, dar nu impresioneaza, nici prin tehnica, nici prin imagini. aurea mediocritas, spuneau latinii, cam cu asta avem de a face aici. daca inceputul pare usor indraznet, desi cam comun, de la jumatate incolo se vede cu ochiul limpede cum autorul isi pierde ideea si care nici macar nu e f clara, si deviaza intr-o zona usor sexi, care de altfel e cam desueta. oare chiar trebuie sa suportam astfel de recomandari?

 =  Părere...
Iulia Elize
[15.Feb.23 19:07]
Sunt de acord cu Leonard Ancuța... Ottilia, cred că e un fel de mimetism față de ceea ce se scrie pe site, genul de scrieri, dar trebuie cumva să rămânem întregi și să scriem la fel de feminin, părerea mea... Ottilia, prefer altfel de texte, de la tine, și nu vrea să supăr.

Poemul nu merita recomandarea, poate suntem prea puține femei care ne ținem în trend, nu vrem, nu considerăm. Dar poate nu asta contează, trendul, care e unul mai macho, ci să fim onești față de specificul nostru anterior, inclusiv feminin, și de vocea proprie, poate trebuie să fim mai raționali, mai autentici, la fel de autentici, cum și până acum.

Ottilia, nu te reprezintă genul ăsta de versuri... Dar mai trec.

 =  În 90% din
Ottilia Ardeleanu
[15.Feb.23 20:16]
expunerile mele, de-a lungul vremii, am intuit că vor fi recomandate, așa ca și în cazul acestui text, așa cum și în școală dintotdeauna am știut să mă autoevaluez. Apreciez părerile voastre, Iulia și Leonard, dar, cel mai aproape de a percepe poezia este Bogdan. Și nu spun pentru că m-a recomandat, ci pentru că a înțeles subtilitățile acestui scurt discurs (și a celorlalte, nu numai din pagina mea!) și a acționat ca atare drept pentru care vă mulțumesc vouă pentru îndrăzneală, iar lui pentru perspicacitate!

+ cîrcotaș
Liviu-Ioan Muresan
[15.Feb.23 20:31]
E un poem excelent, dar nu aș putea să nu remarc surplusul. ”pe urmă, de parcă”. E poezie pură, nu e mimetism. Pentru cine pricepe.

 =  Liviu,
Ottilia Ardeleanu
[15.Feb.23 20:39]
totuși aș păstra acele conexiuni fiindcă au rolul de continuitate în idee fără a spune în clar, cititorul fiind supus la o abordare personală. Îți mulțumesc pentru empatie și stea.

 =  Corect
Liviu-Ioan Muresan
[15.Feb.23 20:44]
depinde de cititor.

+ Finis
Zavalic Antonia-Luiza
[15.Feb.23 20:46]
coronat opus. M-a cucerit imaginea de sfârșit. Una e când citești și vezi, dar acest poem merge mai departe, atingând și alte simțuri. Întotdeauna cu bucuria lecturii.

 =  Antonia-Luiza,
Ottilia Ardeleanu
[15.Feb.23 21:14]
mă bucură extrem intervenția ta de simțuri și bucurie. Cred că poezia, în general, este adulmecată doar de persoane cu reale calități intrinseci.
Mulțumesc mult.

 =  La cratițã, cãlcat şi spãlat cu Ottilia
BogdanGeana
[15.Feb.23 22:54]
Ce ne facem doamnã Elize, o pierdem pe Ottilia de la cratițã. Päi frumos e oare? Se dã cu malagambiştii, nu se poate aşa ceva. Pãi ia luați nişte mãsuri si sfãşiați-i pantalonii, sã umble în fustã.

Doamne apãrã şi pãzeşte!

 =  Off-topic, pe topicul ăst
Iulia Elize
[16.Feb.23 01:17]
Chiar "trage" cum zice ea, eu așa zic. E cam nepotrivit. Feminin. Dar nu știam cum să explic.

 =  despre tine
aquamarine
[16.Feb.23 02:08]
Cu parere de rau si mie mi se pare awfull. nu stiu, este ceva in scrierile tale, Ottilia care îndeparteaza cititorii ca mine. primele doua versuri sunt cringe, urate, atunci cand le vizualizezi. plus e un text în care cuvintele care ar trebui sa formeze imagini nu dau nimic la schimb. nici frumusete, nici feeling, nici spleen. nu stiu ce sfat sa iti dau. :)) cred ca niciunul. e acolo un zid în tine. nu stiu ce e in spatele lui. dar dincolo de el trec aceste texte, în care cred ca nici tu nu te regasesti. ai putea sa scrii despre tine. ar fi interesant. asa e doar o insiruire care parca ar dictata pe un prompter pe canalele de stiri. sorry.

 =  Ceva bun
Marius-Cezar Toma
[16.Feb.23 04:52]
Sunt texte care spun multe lucruri prin putine cuvinte - si sunt geniale- si texte care descriu desavarsit aruncarea pietrei intr-o balta - la fel de geniale. Lirica prin care ai ironizat moartea, ca multi alti poeti desavarsiti, eu cred ca e una buna. Are muzicalitate, simplitate in exprimare etc. Mi se pare foarte ok. Si tema si inceputul...

 =  ...
Ottilia Ardeleanu
[16.Feb.23 10:39]
Mesajul textului nu mi-a permis nici să fiu feminină, nici lirică, nici să vorbesc despre mine. Nu am pretenția ca tuturor să le placă felul în care scriu, cum și eu sunt selectivă, fiindcă gusturile nu se discută. Scriu și comentez acolo unde îmi place și când îmi place, fiindcă nimeni nu e genial. Dar, muza mai poate umbla cu șotii ori face glume pe seama poetului, oricare ar fi acela, pentru că fiecare experimentează în felul său.

aquamarine, contrariile se atrag, așa că, mie îmi place cel mai adesea cum scrii, ție nu-ți place deloc cum scriu, dar remarc faptul că ai lăsat un semn de lectură, ceea ce spune destul. Mulțumesc. A, și nu, nu e un film horror!


Marius-Cezar Toma, încântată de apropierea de text. Mulțumesc.

Vă mulțumesc tuturor!

 =  Trebuie să intervin
BogdanGeana
[16.Feb.23 13:25]
Îmi pare rău de Ottilia și de faptul că, iată, poemul ei aprinde pasiuni neștiute. Trebuie însă să intervin, nu pentru a-i salva textul, el e bine mersi, nu vă faceți griji, ci pentru a aduce pe zero, ca să zic așa interpretarea. Se spune că ceea ce a scris Ottilia nu e poetic. Când am spus frumusețea slută am avut din start viziunile lui Baudelaire sau Arghezi, o estetică a urâtului originală la Ottilia mai alespron vizual și prin actualitatea și, atenție, suflarea ei de oniric. În rest, iată ceva, zic eu, similar, la Arghezi:

"Pe tine cadavru spoit cu unsoare ,

Te blestem să te-mpuți pe picioare

Să-ti crească măduva bogată și largă

Umflată-n sofale, mutată pe targă

Să nu se cunoască de frunte piciorul,

Rotund ca dovleacul, gingas ca urciorul,

Oriunde cu zgârciuri ghicești medulare,

Să simti că te arde puțin fiecare

Un ochiu să se strângă și să se sugrume

Clipind de-amănuntul,întors către lume.

Celălalt să-ti rămâie holbat și deschis

Și rece împietrit ca-ntr-un vis"

Așaaa, nepoetic probabil și la poetul de la Mărțișor. Și acum, să revenim la ideea de bază, Textul Ottiliei este ”atât de nepoetic”. Ete fâs. Și până la urmă, moartea ar trebui să fie a naibii de nepoetică câtă vreme ești implicat direct. Și totuși, după ce urletul bocitoarei se decantează rămâne întregul binom acum-atunci, antiteză care te face să vibrezi. Moartea nu presupune poezie, numai că atenție, Otttilia nu scrie despre moarte. Ea descrie un viol. Al morții asupra vieții. Iar aici e altceva.

E poezie pură datorită acuității cu care vizualul își face treaba.
”moartea nu te descheie la nădragi
ți-o trage cât nici nu gândești
intri în putrefacție câtă vreme
se spală pe mâini”

și a orgiasticului adus la zi:
pe urmă presară semințe de regina nopții
iubitorii își apropie nările

E poezie pentru că, etnobotanică sau nu, regina nopții te-a și trecut în oniric:
la demisol e doar
mirosul de după
un flutur tămâiază

Acum ești mort, acum visezi că ești viu, printr-un flutur...

+ părere
Liviu Nanu
[16.Feb.23 13:33]
Am citit și recitit poezia. Am citit și comentariile. și am ajuns la concluzia, de fapt la prima impresie, că textul se susține, are nerv, are mesaj. Este, prin urmare (în opinia mea, firește) un poem bun.

 =  Mi-a plăcut
Dolcu Emilia
[16.Feb.23 14:41]
O poezie cu imagini îndrăzneţe dar nu căutate, care se încadrează fără eroare şi fără drept de appel într-o viziune care spune ceva.

 =  Doamnă, Domnilor,
Ottilia Ardeleanu
[16.Feb.23 15:51]
Emilia Dolcu, Liviu Nanu, Bogdan Geoană, pentru mine sunt importante impresiile dumneavoastră.
Doamnă Emilia Dolcu, sunt bucuroasă de empatia și susținerea dumneavoastră și vă mulțumesc mult.

Domnule Liviu Nanu, vă mulțumesc mult pentru cuvinte și stea.


Bogdan, analiza ta pe text este mai frumoasă și mai pertinentă decât textul în sine. dacă fiecare ar analiza cu simț de răspundere și nu ar trece așa de ușor și mai ales sub impulsul unor frustrări, lamentări, orgolii, sensibilități etc. personale, cred că ar fi în interesul fiecărui poet de pe aici, oricât de sus s-ar crede, și ar interpreta nesubiectiv și clar un text al oricui ar fi. fiindcă dacă ne menținem în găști și bisericuțe, nu cred că va beneficia vreunul dintre noi de adevăr și valoare. sigur, și gusturile diferă. dar, unde există respect și pentru cel care se exprimă, încercând ca orișicare să devină poet în toată măreția, există și un mod de a comenta, fără să lezeze persoana. este foarte ușor, după o cortină, să arunci cu vorbe atâta vreme cât nu te cunoaște nimeni, sau aproape, ce fel de om ești în realitate!

Mulțumesc mult pentru recomandarea textelor mele!

 =  ERATA
BogdanGeana
[16.Feb.23 15:57]
GEANĂ. Geoană e altul, tot Mircea ca și mine, tot rapidist ca și mine, dar altul!!!

 =  Liviu e mulțumit cu o țuică
BogdanGeana
[16.Feb.23 15:59]
:)) Mulțumesc mult și în numele lui Liviu Nanu, care la ora asta cred că e în crâșmă. :)

 =  Scuzele mele,
Ottilia Ardeleanu
[16.Feb.23 16:14]
nu am intenționat să stâlcesc numele, mai ales că nu am treabă cu politica externă, internă, de care o fi ea :).


 =  Stai lniștită
BogdanGeana
[16.Feb.23 16:22]
sper că realizezi că nu e loc de supărare. :)

 =  de bine
Liviu Nanu
[16.Feb.23 16:27]
Eu sînt stelist :)

 =  ar fi
Ottilia Ardeleanu
[16.Feb.23 16:29]
ultimul lucru să jignesc pe cineva, voit, în viața asta și așa prea scurtă! :)

 =  Liviu Nanu la oase!
BogdanGeana
[16.Feb.23 16:35]
Nimeni nu e perfect. Eu, ca rapidist, sunt puțin mai aproape, mai am doar puțin până la perfecțiune.

 =  Doamne ferește! abia acum văd offul!
Ottilia Ardeleanu
[16.Feb.23 16:55]
"Ottilia, nu stiu ce iluzii ai in cap referitor la com-ul meu, pur si simplu m-a iritat sa citesc un text atat de ne-poetic. nu stiu de ce crezi ca cineva care iti lasa un comentariu negativ de fapt e f. impresionat de textul tau ! oh my god"

Doamnă poetă, habar nu am cine ești, ce crezi, ți-oi fi făcut vreun avans. Mi se pare nevrednic de dumneata. OMG!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !