Comentariile membrilor:

+ Oameni
Ioan-Mircea Popovici
[23.Dec.20 05:25]

Dacă e vorba de oameni, mai întâi îmi vin în minte versurile din cântecul lui Aurelian Andreescu cu numele “Oameni”, apoi vin cântăreţele Mihaela Mihai, Mirabela Dauer şi Dida Drăgan cu versul “Greu se mai fac oamenii oameni,…” Dacă e vorba de cărţi, greu găseşti o carte bună în care e vorba de Personaje şi de Oameni,... Iată că Personajul din cartea lui Valeriu Barbu îmi aduce aminte de Părintele Arsenie Papacioc care-mi povestea despre viaţa sa din pustnicie, într-o pădure,... Personajul lui Valeriu Barbu trăieşte ceva inedit. “Îi ținură de urât două pietre cu care se întreținu și de la care află destinul fiecărui sătean. Rămase uimit de știința pietrelor. Ele cunoșteau bine Biblia și o aplicau, adică o trăiau pe viu.” Cronica bună făcută de doamna Ottilia Ardeleanu mă lasă cu dorinţa de-a afla cartea într-o librărie. De fapt, cam acesta este păcatul majorităţii editurilor. Distribuirea de carte, deficitară. În vară, căutam cartea lui Gheorghe Hagi, "Campionii Creează Campioni". Ciudat, dar adevărat. Cartea nu am găsit-o nici la chioşcurile de ziare, nici în librărie,…

+ acum, steluţă-n Bradul de Crăciun
Ioan-Mircea Popovici
[23.Dec.20 08:33]
Se întâmplă ceva. Textul s-a lăsat aşteptat şi steluţa s-a pierdut pe drum,... Batem din palme şi spunem: acum, steluţă-n Bradul de Crăciun

 =  Vă mulțumesc mult,
Ottilia Ardeleanu
[24.Dec.20 07:57]
domnule Ioan-Mircea Popovici pentru comentariu și pentru steluță, le consider două daruri frumoase de Crăciun.

Sărbători cu bine!

+ *
George Pașa
[25.Dec.20 17:23]
N-am citit cartea, dar să-i acordăm credit cronicarului. Oricum, salut aici apariția primului roman publicat de Valeriu Barbu. Acord steluța pentru a-l încuraja pe autor să mai scrie romane. Poate va găsi inspirația maximă și în această specie literară.

 =  "Veșnicia s-a născut la sat"
Nicolae Diaconescu
[26.Dec.20 00:36]
O recenzie care deschide pofta cititorului de a căuta volumul. Felicitări autorilor.

+ trăire pe viu...
Teodor Dume
[26.Dec.20 13:40]
cunosc autorul cărții, cunosc autorul cronicii și nu-mi rămâne decât să-l întreb pe autorul primului său roman, "Bă, țărane!..." pe când al doilea roman?...

felicitări, Valeriu Dg.Barbu pentru redescoperirea originilor!
felicitări, Ottilia Ardeleanu pentru modul în care ai văzut în interiorul lucrurilor spuse și nespuse!

Luminez calea deschisă de autor înspre origini!

 =  Domnilor
Ottilia Ardeleanu
[28.Dec.20 18:31]
George Pașa, Nicolae Diaconescu, Teodor Dume, mulțumirile mele deopotrivă dumneavoastră pentru gentilețea cu care ați întâmpinat acest prim roman al lui Valeriu. Îi urez drum bun în această ispită care desigur necesită multă documentare, mult mai mult efort decât în poezie.
Bucuroasă că vă aflați aici.

Mulțumesc de asemenea redacției pentru atașarea pozei copertei.

Tuturor, un An Nou mai bun, atât din interior cât și din exterior!

 =  la mulți ani unui 2021 al vostru cu totul special
Valeriu D.G. Barbu
[30.Dec.20 18:19]
știu cum să aprind și să păstrez aprinsă câte o steluță în inima mea pentru fiecare dintre voi dragi prieteni, sunteți buni, talentați și generoși, sper să ajungă câte un exemplar din cărticica asta și la voi, abia apoi mai vorbim... între timp pregătesc ”Ploaia”!

 =  Afectivul corelat cu dorul
razvan rachieriu
[20.Jan.22 10:22]
Afectivul dacă domină, supune şi eclipsează analiticul, predispune la internalizări, interiorizări şi introvertiri, resuscitând şi ataşând de viața încărcată cu emoții şi afecte, “dorul-ființă”, “dorul-umbră”, dorul-compulsiv şi dorul de inefabil, intensificând melancolia, elegia, inexprimabilul şi sensibilitățile.

 =  Mulțumiri, Răzvan,
Ottilia Ardeleanu
[20.Jan.22 18:36]
iată ce ecouri răsună pe marginea apariției cărții lui Valeriu, cred că s-a epuizat deja stocul, nu-mi rămâne decât să-i urez succes în continuare, fiindcă știu că nu are de gând să se oprească aici.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !