Comentariile membrilor:

 =  rafinament
Lavinia Micula
[09.Oct.20 17:39]
bijuterie de text, fin șlefuită, lucrată cu atenție și grijă în puctele vulnerabile!

 =  *
Iulia Elize
[09.Oct.20 21:09]
mi-a plăcut, e o eternă romanță, cu cheia la gât, pe care am prins-o și eu, fiind probabil prin anii 80-90. și e o întreagă filosofie, cu cheia aceea. am empatizat! lăsând la o parte amintirea, cu unele chei probabil nu se descuie nimic, câteodată, dar cine poate are probabil o știință și o râvnă de aur! sau de argint, cel puțin. foarte frumos poem, un semn de lectură și apreciere!

 =  .
Daniela Bîrzu
[10.Oct.20 08:14]
Lavinia, Iulia, vă multumesc frumos pentru semne!

 =  mie
Claudiu Tosa
[12.Oct.20 16:20]
Textul mi-a adus aminte de perioada cheiei atarnate la gat din vremea scolii pe care fiecare din noi a cam trait-o diferit. Daca iei zece din noi (care am trait timpurile alea) ai toate sansele sa auzi zece povesti diferite. Cu toate astea poemul sta sub umbrela unui simbolism aparte al carui continut poate fi interpretat in mai multe feluri. Intre timp configuratia familiei in care copilul are cheia la gat pentru a se descurca pana cand vin parintii de la munca a fost inlocuita cu bunicii care tin loc de cheie in timp ce parintii sunt plecati la munca in strainatate - o deflagratie social-developmentala cronica in viata unui adolescent / uneori inevitabila. E un text care ar merita evidentiat, dupa parerea mea.

Legat de forma, versurile 2 si 3 ar putea fi reformulate astfel: "pasarile, casele si lumea erau mai frumoase", depinde insa de ceea ce doresti sa transmiti, repetitia lui "frumoase" avand totusi un efect specific.

 =  .
Daniela Bîrzu
[13.Oct.20 09:22]
Claudiu, multumesc pentru impresii si aduceri aminte :) ma bucur mult ca textul ti-a atras atentia. nu prea scriu texte scurte, nu-mi ies, dar aici m-am lasat purtata de o emotie veche.

+ ...nimic nu e la fel de frumos!
Teodor Dume
[13.Oct.20 16:55]
un text cu deschidere de sensuri dar mie îmi îmi trasează pe suflet drumul reîntoarcerii înspre ceea ce am fost.
și așa este!
"azi sunt pe un deal însorit și nimic nu e la fel de frumos"
Las o dâră de lumină care ne va lumina calea întoarcerii în noi.

Felicitări, Daniela!
cu sinceritate,
t.dune,

 =  .
Daniela Bîrzu
[14.Oct.20 11:44]
Multumesc, Teodor pentru luminita :)Ma bucur ca ti-a placut textul.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !