Comentariile membrilor:

 =  M-a uimit
Viorel Darie
[01.Jun.20 16:08]

autorul acestei descrieri, Domnul Nicolae Tomescu, cât de prodigios la scris a fost în ultima vreme, scriind trei episoade într-un timp scurt, încât am rămas în urmă cu lecturarea acestor episoade.

În descrierea de față, regăsim istoria, pe scurt, a unui om, recapitulînd doar evenimentele importante de viață, a lui Ghiță, care, de la un muncitor simplu, a avut ambiția, curajul, să lupte cu vicisitudinile politice ale vremii, să devină inginer electronist de frunte, să-și amenajeze o casă superbă, să crească doi copii, să-i țină cu cheltuială mare la facultate. Ce folos, o boala cumplită i-a scurtat bucuriile vieții, trăgându-l în sus, spre cer.

Încaltea, are un farmec deosebit descrierea aniversării G 50, a lui Ghiță, în sânul familiei parinților iubitori.

Cu stimă,

Viorel Darie

 =  Am rămas în urmă
Viorel Darie
[31.May.20 05:30]

cu lecturarea episoadelor scrise de prodigiosul autor, Domnul Nicolae Tomescu, care a scris impresionant de mult într-un timp relativ scurt.

Acest episod este povestea, pe scurt, memorând doar evenimentele importante, din viața unui om deosebit, ideal, acest Ghiță, care, prin ambiția și tenacitatea sa, a învins multe din vicisitudinile vieții specifice acelor vremi, instaurarea unei societăți cu multe non valori politicianiste, oameni nepregătiți ocupând funcții importante. Dar acest Ghiță, din muncitor simplu, a devenit inginer de frunte, și-a construit o casă frumoasă, a ținut la facultăți, cu cheltuială multă, doi copii, unul la medicină și unul la Politehnică. Ce folos, nu i-a fost dat să se bucure mult timp de aceste realizări pe lumea asta, căci ceva îl trăgea în sus, prea devreme, spre cer.

Încaltea, este descrisă memorabil aniversarea G 50 a lui Ghiță în cadrul familiei părinților săi, oameni deosebiți, iubitori de copii.

Micile poante aduse în povestire de autor, fac deliciu pentru cititori, fac acea diferență, ca opera să capete mare valoare.

Cu stimă,

Viorel Darie

 =  Da, într-adevăr
nicolae tomescu
[31.May.20 11:00]
da, într-adevăr, parcă am scris ceva mai mult în această perioadă de pandemie. Am avut mai mult timp să mă gândesc la unii oameni, ce mi s-au părut mai deosebiți, și la epoca în care au trăit.
Ei nu sunt morți definitiv. Trăiesc în amintirea familiei, a pretenilor și a celor ce citesc despre ei.
Mulțumesc pentru prezența pe pagină.

Cu cele mai bune gânduri pentru Dv,




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !