Comentariile membrilor:

 =  Am intuit
Alexandru Mărchidan
[08.May.19 18:02]
atunci când am citit primele texte de-ale tale (acum ceva ani...), că vei scrie poezie de acest fel, una de mare calitate. Știam oricum că, dacă te-ai opri asupra luminilor și penumbrelor sufletești, vor ieși texte bune. În cele trei texte publicate sunt imagini frumoase, adevăruri și subtilități care te fac să fii în câștig ca cititor.
Ne aflăm într-adevăr în „Regatul Ruginii”, dar conștientizarea e salvatoare, pentru că duce la demascarea oglinzilor ce „scriu neîncetat antipoeme”.
Poemul „metanier” surprinde prin mai multe versuri de forță, prin punerea față în față a artificialului (ca-n filme) și a tot ce este viu, viu pe care riscăm să-l corupem, dacă rămânem prea mult în contextul „motor ai râs, ai plâns”. Mă opresc asupra versurilor
„Așa cum Tatăl adoarme
în inima unui neprihănit,
fără să-și pună ceasul”.
Reprezintă o „punere în scenă” foarte plastică a ideii că Dumnezeu dorește să-și afle loc de odihnă în inima noastră pentru totdeauna (nu-și pune ceasul pentru deșteptare). Din păcate, noi, vase de lut, ne permitem uneori/deseori să-I zicem că e timpul să plece de-acolo...
De asemenea, frumusețe lirică și bogăție ideatică și în poemul „Pilda săracului căruia i-a rodit țarina”. Ce altceva este bogatul căruia i-a rodit țarina decât un sărac în cele care contează?!

Din toată inima, ai câte o steluță pentru fiecare text. Se pare însă că nu mai am dreptul de a oferi steluțe - poate din cauză că nu prea am oferit când am avut ocazia. Sau e vreo altă problemă tehnică temporară. Când se va rezolva, cu mare drag, va veni și semnul acesta convențional de apreciere.

Cu prietenie,
Alexandru

 =  Alexandru,
Costin Tanasescu Stefanesti
[08.May.19 22:15]
cuvintele tale frumoase fac mai mult ca o steluță. Să nu ne pierdem în amănunte... Îți mulțumesc pentru reacție și mai ales pentru prietenie.

Cu drag,

Costin

 =  Costin
Alexandra Negru
[22.May.19 19:25]
Mi-a rămas gândul la poemul tău, mi-a plăcut de la prima citire, are o nostalgie cu care rezonez perfect. Mi-a adus aminte de un cântec, Doves-Kingdom of Rust. Ți-l recomand să îl asculți :) Nu știu dacă l-ai găsit pe cel care ar fi vrut ea să fii, probabil că nu, nici nu cred că ar trebui să-l mai cauți. Asta e cea mai bună versiune a ta.

Cu drag.

 =  Alexandra,
Costin Tanasescu Stefanesti
[26.May.19 00:51]
foarte frumos mi-ai scris aici, sub text. O să caut piesa, săru-mâna!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !