Comentariile membrilor:

 =  Parcă am vedea un film horror:
nicolae tomescu
[13.Mar.19 20:17]
liniște pe ulițe, case pustiite, cimitir neîncăpător cu cruci înghesuite, data calendaristică evazivă, zi de marți spre împrimăvărare. Este știut că în ziua de marți sunt ceasurile rele. Apoi,fiu fără niciun sentiment, fără nicio compasiune față de tatăl lui, care și el, la rândul său și-a bătut părinții. Cine o fi fost criminalul lui nea Victor Florea? să fie câinii de talie mică? Ar da de bănuit pentru că Cei mai săltați stau prin fund, prin mărăcinișuri, și doar se uită urât. Parcă ar mârâi, parcă mai mult ar fugi. Au fețe de vinovați!
Situațiile cât ar fi de horror sunt descrise realist. Doar una mi se pare a nu fi: Avea corpul lângă fântână, imediat cum ieși din antreul casei care parcă vrea să se prăvălească. Corpul îl avea lângă roata fântânii și capul câțiva metri mai încolo. Ca mai departe, după alte câteva rânduri, A fost găsit cu brațul drept dat peste cap, aproape smuls din umăr. (sau datul peste cap este poziția nefirească a mâinii ?)
Aș vrea ca situațiile descrise să fi fost doar în imaginația autorului și nu fapte reale descrise de un jurnalist

 =  *
marin badea
[14.Mar.19 07:17]
Domnule Tomescu,

1. E una din multiplele întâmplări din abrutizatul sat de câmpie (nu vreau să generalizez).
2. Da, e poziția nefirească a brațului.

Vă rog să mă credeți, spațiul la care mă raportez este unul absolut alienat.

Mulțumesc de semn.


 =  Un motiv să mă bucur!
Nicolae Diaconescu
[16.Mar.19 19:57]
Am citit "reportajul" pe sărite! În 1991, un coleg de serviciu,Gabriel Bunilă,inventiv,a realizat instalația science fiction pentru filmul "Castelul din Carpați", m-a dus în satul Măriuța să văd un teren intravilan, voiam să-l cumpăr pentru mica mea stupină. Tranzacția era urgentă proprietarii urmau să plece definitiv în Noua Zeelandă. Nu ne-am înțeles la preț așa că stupina am amplasat-o, câțiva ani, în Sinești unde se află o pădure de salcâmi și lanuri de floarea soarelui ...
Dacă rămânea în țară, acea familie lua act de "crima" omului de la fântână, din satul Măriuța povestită mai sus. A preferat să meargă în Noua Zeelandă unde a luat act de săvârșirea unei crime multiple, mult mai atroce, conform ultimelor știri, 49 de morți.
Cred că ai vrut să ne introduci în atmosfera poveștii polițiste "Câinile din Baskerville" dar n-ai reușit!
Concluzia? Azi mă bucur că n-am realizat acea tranzacție pentru a mă stabili în satul Măriuța și că n-am ajuns nici în Noua Zeelandă, că stimabilul meu coleg îmi arăta scrisorile prietenilor săi care povesteau cât de fericiți sunt acolo!

 =  *
marin badea
[17.Mar.19 06:21]
Domnule Diaconescu, îmi cer scuze dacă dvs ați crezut că am dorit să vă introduc undeva anume. Poate data viitoare!
Cu drag!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !