Comentariile membrilor:

+ Notiță de lectură
George Pașa
[05.Sep.18 12:47]
Îmi place textul acesta, fiindcă are nu numai un imaginar poetic de calitate, fior poetic, ci și idei la fel de reușite. Doar versurile „și ce luminoși și puri eram cînd ștergeam de pe noi/alte chipuri ce curgeau prin noi înșine” le-aș fi vrut altfel structurate, fiindcă am impresia că lipsesc niște cuvinte ca să aibă sensul intuit de mine. Deși e metaforică imaginea, mi se pare că nu poți șterge ceva care se află în interior. Poate dacă ar lipsi sintagma „de pe noi”. Adică nu văd cum ceva poate fi concomitent și exterior și interior. Posibil să nu fi înțeles eu.

 =  oglinzi
Cristina-Monica Moldoveanu
[05.Sep.18 22:06]
Mulțumesc mult domnule George. Este adevărat ce spuneți, am fost prinsă de imaginarul poetic și am omis claritatea logică în acest text.
Poezia am scris-o gîndindu-mă că oamenii, ca specie inteligentă, au apărut sau au fost creați cu proprietatea de oglindire și memorie a diverselor alte forme de existență a materiei vii - vrînd-nevrînd aducem pe lume în noi diverse lucruri care se unesc în trupul și în mintea noastră. Ne întîlnim cu alte lucruri materiale care se așează ordonat în lume, în funcție de limbajul verbal și de alte semne. Tîrîm înaintașii noștri și experiența lor după noi etc. Voi corecta eroarea mea neintenționată.

+ Plenar
Alexandra Alb Tătar
[05.Sep.18 23:01]
Este aici o trăire plenară, o ieșire din matcă a sufletului, surprins într-un moment de abandon, în care frumusețea și iubirea se contopesc; cerul și pământul devin parteneri într-un dans cu o coregrafie desăvârșită - "chiar și halbele se ciocneau și pașii lăsau urme pe asfalt/ după harta unor constelații imprevizibile", " și toate cărțile se scriau și se așezau la uscat printre rufe". Repetiția termenului "frumos" nu deranjează. "Ne-am ridicat din ape și miroseam frumos", "eu trăiam în mai multe ceruri" - versuri înălțătoare, în al căror zbor te topești în splendoare.

 =  ...
Cristina-Monica Moldoveanu
[06.Sep.18 15:03]
Mulțumesc mult Alexandra, mă bucură aprecierea ta și cuvintele tale frumoase.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !