Comentariile membrilor:

+ felicitări și un cer luminos!
mihaela aionesei
[30.Sep.15 15:00]
nu pentru că este textul câștigător, ci pentru că după citirea lui rămân cu gustul lui „mai vreau”, pentru că de fiecare dată când te citesc mă încearcă o emoție de-a râsul plânsul fără să știu de ce, pentru că poezia ta are puterea de a coborî în adâncul adâncului unde nimeni nu are curaj să-și recunoscă sinele, decât atunci când se vede oglindit în poemele altuia...

„dimineața aceea se lumina într-un fel ciudat ca o femeie care se apleacă peste mormântul iubitului/și mâna ei peste pământul reavăn trece ca o coadă de cometă/
Carnea se punea din nou pe oasele zilei și începea să strălucească tiptil ca un copil ieșit din mamă...”-doar pentru aceste versuri aș fi dat maximul, dar tu ai continuat:„Dragostea mea era umbra ta”(...)„De atunci în fiecare zi ceva în mine se sparge, se sparge...”

pentru lirismul care străbate dincolo de imagini, pentru doza de sublim, felicitări și un cer luminos!

Mihaela

 =  ...
radu stefanescu
[30.Sep.15 18:22]
după părerea mea, un text incoerent, fără miză, greu lizibil, sufocat de redundanțe obsesive, detalii complet inutile și comparații forțate (ca o femeie, ca o coadă de cometă, ca un copil ieșit din mamă, ca o femeie fără pânze, ca niște linii în palmă, ca soldatul înșelat etc), cu un typo greu scuzabil (Dragoastea) și câteva fracturi de logică elementară ("o urmă albă, transparentă" - cu voia dvs, ori/ori, "toate se crapă, febril, anost, fără nicio putere", idem), un poem scris evident pentru a șoca, dar sfârșind prin a fi demolat de propriile stângăcii stilistice, un poem care, probabil, conform cutumei festiviste, va face câteva zile audiență, dar în care eu unul n-aș aprecia decât strădania.


+ stea pentru stea
Zavalic Antonia-Luiza
[30.Sep.15 21:29]
Am citit și recitit acest poem cu o sete de nedescris.
Poemul are o lumină proprie, aparte, fiind ca o făclie aprinsă în întunericul copleșitor.

Am simțit o emoție incandescentă,
încă de la prima citire,
am intuit acest text căștigător.

Felicitări!

 =  8,8
Ottilia Ardeleanu
[30.Sep.15 22:14]
doar atât de data acesta, Carmen, abundența de ca (ceva) m-a determinat să scad din punctaj, dar lirica este specifică ție și personalizează scriitura ta.

felicitări pentru câștigarea cupei DE VARÃ!

 =  câștigătoarei, felicitări!
Iulia Elize
[30.Sep.15 22:49]
O poezie frumoasă, expresivă, cu imagini reușite, în tușe elegante.


Aș fi lăsat și eu steaua, însă deranjează, puțin, cele trei comparații care se succed, nefiresc, la începutul poeziei. Unele după celelalte, îngreunând, nițel, poezia.


Pentru imagistică, însă, nota mea de 10, sunt sigură că aspectul ăsta a cântărit, tot de 10, în obținerea premiului, meritat.


 =  re
Carmen Sorescu
[01.Oct.15 06:52]
Este un poem încărcat, se trece cu greu prin pădurea de foioase, se aud izvoare, păsări, mai sare un iepure, furnicile se urcă pe picioare, la fiecare pas se întâmplă ceva, e forfotă, nu știi unde să te uiți, ce să iei cu tine, unii găsesc aleea spre ieșire, alții se odihnesc în luminiș sau se poticnesc în mocirlă, cine desface căptușeala pădurii va da de un strat de cărămidă, se poate abandona sau se poate sparge, depinde ce unelte are fiecare, licuricilor le este somn și musai trebuie să fac liniște, să mă descalț și ies tiptil pe ușa din piept.

Mulțumesc tuturor pentru timpul acordat, pentru voturi. Observațiile primite sper să se facă resimțite pe viitor, voi mai tăia din lemnele uscate, comparații, metafore, liane, astfel încât să se respire mai bine în poezia mea.

 =  în țara orbilor... chiorul e împărat
Elena Albu
[01.Oct.15 09:28]
Sunt cel mai aproape de părerea lui Radu Ștefănescu și nu pot să nu mă întreb- dacă acest text este câștigător, oare cum sunt celelalte?!... Mie mi s-a părut a fi o schiță, o ciornă... nicidecum ceva finalizat.

 =  Poezia are puterea si energia conferite de dragoste
razvan rachieriu
[01.Oct.15 10:18]
“Dragostea ta lasă o urmă cleioasă, albă, transparentă”, “se putea confunda oricând cu aripa lui Dumnezeu”, o dragoste încercând să scape de tenebre, abisuri și întunecimi, din moment ce scrii : “dragostea mea era umbra ta, se înfipsese în tine ca un vârf otrăvit”.
Dragostea te face să devii altcineva, căci tiparul gândurilor se modifică, se focusează pe persoana iubită și te rupe de lume, ai descris o dragoste intensă, cu consecințe multiple, însă casantă : “Vocea, propria ființă, lanțurile, toate se crapă, febril, anost, fără nicio putere”.
Poezia are putere și energie.

 =  elena&razvan
Carmen Sorescu
[02.Oct.15 19:32]
Elena, îmi pare rău că nu am fost la înălțimea așteptărilor tale, probabil că ar fi bine să citești și restul poemelor, te-ai îmobogăți în acel fel de care ai nevoie.
Răzvan, abordarea comentariului e făcută în maniera ta inconfundabilă, e foarte important să ai un stil anume, al tău, să fii repede identificat, asta face diferența, ai observat bine casarea:):)
Vă mulțumesc pentru păreri.

 =  carmen...
Elena Albu
[02.Oct.15 23:32]
partea interesantă e ca intrând rar pe site nu mi-am dat seama ca te știam cu numele tău anterior... și că te apreciam/apreciez ca și autor. Evident, m-ar fi influențat în judecarea poeziei ori- poate- în postarea comentariului. Eu zic că e mai bine ca m-am lămurit destul de târziu, nu-mi schimb părerea despre acest text :) în schimb o să-mi fac timp sa citesc din textele postate anterior de tine, sunt sigură că voi găsi lucruri cu care mă voi ,,îmbogăți”

 =  re
Carmen Sorescu
[03.Oct.15 15:35]
Mulțumesc pentru că mă apreciați ca autor. În contextul primului dvs. comentariu, citat: dacă acest text este câștigător, oare cum sunt celelalte?!..., când v-am răspuns mă refeream exact la textele din concurs să le citiți.

 =  re, Carmen...
Elena Albu
[03.Oct.15 15:55]
Am citit din textele din concurs, atât cât cât mi-a rezistat atenția. Am apreciat un singur text, pe care l-am și comentat. Am vrut să-ți spun că din acelea n-am avut prea mult a culege,în schimb din alte texte ale tale sunt convinsă ca da... și că o să merg să citesc.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !