Comentariile membrilor:

 =  am citit cu placere
Vasile Mihalache
[09.Jun.15 16:42]
Am descoperit aici o spunere interesantă a cărei seriozitate este atenuată, voit și neinspirat (?!) cred, de continuarea ce schimbă punctul de sprijin:
"...v-aș întreba/ dacă-aveți rest/ dacă nu/ vă dau restul zilelor mele".

 =  vasile mihalache
emilian valeriu pal
[09.Jun.15 17:55]
Ai dreptate cu pasajul subliniat, voiam sa-l schimb inainte de a fi postat dar nu ma lasa obsesia de a complica lucrurile. Multumesc de lectura, am simplificat acum.

+ restul zilelor tale
Mariana Pancu
[09.Jun.15 18:05]
E un text bun, pe care l-am citit de multe ori și de fiecare dată mi-a mai spus câte ceva. E inutil să exemplific și să comentez versurile care m-iau plăcut pentru ca întregul impresionează mai mult decât partea. E un poem care trebuie citit pentru că merită. stea.

 =  da
Vasile Mihalache
[09.Jun.15 18:57]
Am înțeles modificarea, era usor de facut, dar preferam sa retii acelea si sa le largesti un pic vadul, oricum este un poem bun.

 =  re
emilian valeriu pal
[10.Jun.15 09:09]
Mariana, Vasile, multumesc de atentie si sugestii.

 =  Poemul imbina jurnalul cu confesiunea, cu reflexivitatea si cu expresivitatea
razvan rachieriu
[10.Jun.15 10:24]
Nu e bine să avem o stare de luciditate sfâșietoare, căci ea ne revelează adevăruri împovărătoare, cu minciuna, falsul și subiectivul dizolvate în conștiența lucidității, nu e bine însă nici ca iluziile să ne ardă percepția realistă, obiectivă a realității, în etuva simulacrelor.
Poemul consistent îmbină jurnalul cu confesiunea, cu reflexivitatea și cu expresivitatea, și din această simbioză a ieșit ceva prodigios.

+ ca de la dinozaur la dinozaur
dorin cozan
[10.Jun.15 22:14]
dupa cum stii, desi te citesc, nu prea las semn sub textele tale. Nici tu sub ale mele. Si e de inteles - 2 genii nu incap sub o singura umbrela, fie ea si roz bonbon.
dar textul asta m-a cucerit si, pentru ca antecomentatorii mei au vorbit asa frumos si profund, nu-mi ramane decat sa te felicit si sa te aplaud, asta cand se va opri sala si nu va mai cere bis.
si, ca sa fiu si intelept, iti spun, ceea ce sigur stii deja, ca poezia e adevar, iar adevarul ne va face...pe toti.

 =  re
emilian valeriu pal
[11.Jun.15 08:39]
Razvan multumesc de atentie.
Dorin, ca sa las semne sub textele tale, ar trebui sa postezi mai intii texte :). Altfel, uneori si geniile sufera de singuratate sub umbrela :))). Multumesc de apreciere.

+ fără să arate cu degetul
Raul Coldea
[12.Jun.15 03:08]
un text excelent, mă bucur că am reușit să îl citesc. condus bine, în dozaj perfect, ca o perfuzie bine gândită. finalul face toți banii. îmi place în textele tale că vorbești despre lucruri mari (și că poemele tale sunt implicate social) fără prea multe vorbe fără sens.
un ochi atent, care reușește să surprindă imediatul fără să îl descrie. care te bagă în filmul hiper-realist și depresiv al extrem-contemporanului. adică al acelui contemporan pe care îl vezi de fiecare dată când te trezești (iar) :) și o face fără să arate cu degetul.

 =  raul
emilian valeriu pal
[12.Jun.15 08:52]
multumesc frumos de semn si intelegere.

 =  din păcate
Liviu-Ioan Muresan
[12.Jun.15 21:50]
cîteva inadvertențe logice: "cînd merg pe stradă nu mai știu/cum să țin mîinile lîngă trup în așa fel încît să nu par/umbra unui copac sub care îți tragi/răsuflarea apoi/mergi mai departe". Păi ori mergi, ori stati, ori cel/cea care își ține răsuflarea merge împreună cu tine.

"și mă cuprinde un dor de oameni/ca atunci cînd bei fără-ncetare trei zile cu toate că știi/că trezirea va fi mai cruntă decît orice titlu executoriu/mi-aș petrece tot restul zilelor făcînd fapte bune". E ilogic să se întîmple în dimineața trezirii "într-o stare de luciditate mai sfîșietoare decît/orice descarcerare".

Tehnica e bună, dar se vede munca pe ea. Și nu dă bine cititorului pretențios.

 =  din fericire
emilian valeriu pal
[13.Jun.15 17:53]
e bine ca am cititori care nu stau bine cu logica ci doar vor sa para niste chitibusi. mai multe nu spun pt ca te-as face de ris mai mult decit ai incercat tu sa gasesti chichite logice intr-o amarita de personala.
a, scuze. tu esti cititorul pretentios.

 =  Fă-mă de rîs
Liviu-Ioan Muresan
[13.Jun.15 18:12]
dacă spui că am probleme cu logica pe acest text. Păi dacă mergi pe stradă, cum ar putea sta sub umbra ta cineva? Și acel cineva să meargă mai departe după ce a stat sub umbra ta mergătoare. E lipsa mea de logică? Sau e pretenția ta de a respinge o observație?

 =  vai de umbra mea
emilian valeriu pal
[13.Jun.15 18:23]
Liviu Ioan Muresan, nu e prima data cind tu crezi ca iti umfli muschii si pui la punct autori pe site-ul asta sau pe alte site-uri. Nu ti-am dat apa la moara din politete in primul raspuns, pentru ca am crezut ca vei avea decenta sa nu revii cu probleme ilogice sub un text ca oricare altul. Acum insa(desi ma maninca degetele sa-ti demonstrez dindu-ti in cap toata tehnica si teoria literara despre figuri de stil care nu au treaba cu logica), prefer sa te las pe tine sa te faci de ris. Vorba moldovenilor: eu recunosc ca-s prost, da macar, am o umbra ca scuza. Tu, in afara de fudulie si umflat muschii degeaba, ce ai? Ca logica iti lipseste complet, desi respingi observatiile pe care le-am facut crezind ca-ti resping aberatiile.

 =  Vorbești foarte nepoliticos
Liviu-Ioan Muresan
[13.Jun.15 18:46]
dar asta nu e o problemă. Sînt alte personaje pe net mult mai nesimțite. Dacă atragerea atenție se compară cu umflarea mușchilor e problemă de reptare. Am citit textulețul datorită recomandărilor. Și mi-am permis să atrag atenția. Poate va fi pus într-un volum. Merită să fie corectat. Eu mă bucur dacă cineva mă ajută să-mi pun la punct textele. Aici nu e vorba de politețe, e vorba de sinceritate. Am persoane la care comentez mai mult, chiar și pe acelea le critic. Nu de prietenie e vorba, ci de corectitudine. Chiar doream să fiu de folos. Nu e capăt de țară. Pun la punct autorii de pe toate saiturile. Așa crezi?
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !