Comentariile membrilor:

 =  Iată
Ana Urma
[17.Sep.14 12:18]
Iată după recentele Kyoka un studiu comparat despre genuri de scrieri înrudite prin umor și întindere /scurtime, intriseci prin conținut , documentat și bogat ilustrat cu exemple, recunosc unele inedite pentru mine (Voltaire), interesant și plăcut la citit, umorul fin, dar și original spun eu pentru că, este conceput din perspectiva celui care știe și tehnica de scriere dar și secretul reușitei. Sincer mi-a plăcut, felicitări! O întrebare totuși, robai sau rubayte, sau măcar robait, sau toate și nu știu eu).

 =  Re: Iată
Dan Norea
[17.Sep.14 14:41]
Ana, îți citez din Cuvântul înainte la volumul "Catrene persane (Robaiat)" de Omar Khayyam, Saadi, Hafez, în traducerea lui Otto Starck, apărut la Ed. Albatros în 1974, cuvânt înainte scris chiar de traducător: "Avem de-a face cu un catren, a cărui schemă de rime este a-a-b-a. Robai înseamnă chiar catren, provenind din rădăcina r-b a cifrei 4 (arba'a) arabe. Pluralul robaiat face improprie folosirea cuvântului robaiate".
De aici am tras concluzia că toate formele de genul robai, rubai, rubay sunt la singular, iar cele cu t în coadă sunt la plural.

Mulțumesc pentru vizită și aprecieri.





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !