Comentariile membrilor:

 =  Niște întrebări
Nicolae Diaconescu
[10.Dec.18 14:27]
"Au murit pentru un popor care nu-i merită, un popor ce seamănă cu o populație de stomacuri, de râgâieli, sex și defecări...".
Cumva Țuțea a spus că ar fi un privilegiu să moară pentru poporul român? Nu știu, d'aia întreb.
Cândva la țară m-a vizitat o verișoară din București, era frumoasă ca nimeni alta, avea vorba aleasă încât vecina mea, surprinsă poate de atâta gingășie, m-a întrebat peste gard, " Nea Niculeee, verișoara asta a matale râgâie și ea? Merge în fundul grădinii și se c..ă? Se f..e noaptea ca noi toți?"
De un' să știu fă Nuțo! De ce n-o-ntrebi pe ea?
Mi-e rușine nea Nicule!
Și mie mi-e rușine dar te întreb, râgâi, târnosești, tragi apa, etc.?
Fiecare cu frustrările lui, mai am însă o întrebare, te tragi din marțieni? fiidcă ești "taxat cu capul în nori de pe altă planetă.."

 =  OK
alexandru petria
[21.Dec.10 00:29]
Da, din martineni...

 =  Daca tot e s-o dam
Csiborg Mirco
[21.Dec.10 06:35]
… pe pilde cu verisoara de la oras si vecina de la tara, zic si eu ca problema(si diferenta) nu consta in procesul fiziologic, sau in mirosul căcatului, doar ăsta e rostul lui de căcat, să pută. Si poate nici macar faptul ca datorita unei conjuncturi istorice buda a ramas in fundul curtii nu-i o problema chiar atat de mare.

Problema e ca vecina de la tara nici nu-si mai da seama ca daca ai buda in fundul curtii pute de cate ori treci pe acolo, iarna e frig, vara sunt muste, etc. Nu-si mai da seama de anormalitatea situatiei si nu aspira la normalitate. Iar cand pe verisoara de la oras o deranjeaza (normal!!!) mustele, sau frigul e categorisita drept fandosita si nu-i "de-a noasta". Asta cred eu c-ar fi problema. Si despre asta e vorba in text, sau cel putin asa am inteles eu.

Archibald Haddock

 =  subscriu
Anca Roshu
[21.Dec.10 06:44]
intru totul si de tot la ce ai scris aici, alexandru.
nu putem da vina pe politicienii corupti, cata vreme ei sunt 'alesii poporului'.
si, pana la urma, fiecare popor are conducatorii pe care ii merita, nu-i asa?
exceptand sentimentul de ura, care mi-e complet strain, ma regasesc complet in ce ai scris in aceasta pagina. eu nu urasc tara in care (inca mai) traiesc, dar recunosc ca mi-e rusine de ea. si mi-e rusine de multe lucruri care se intampla, si mi-e rusine cand plec prin alte tari ca ma numesc roman.
mandria de a fi roman nu mai exista, cu adevarat, decat in discursurile bombastice si fara niciun strop de adevar pe care acei politicieni pe care tot acest popor i-a ales le tin la televizor, cand se nimereste vreo zi nationala sau ceva de genul, intre o-mbucatura de sarma si o gura de tuica fiarta.
hai sa fim seriosi si sa spunem lucrurilor pe nume, nu mai ai niciun motiv sa te simti mandru ca esti roman. si daca o sa vina careva sa-mi zica cu istoria si alte cele, alea au fost, oamenii aia is morti si ingropati, si nu conteaza c-or murit pe vremuri mai demult sau mai recent apuse pentru tara si natie, c-au murit degeaba... dac-am ajuns in halul in care suntem...

 =  Alexandru
Aurel Sibiceanu
[21.Dec.10 09:50]
Locul unde Dumneata pui degetul pe rană se cheamă ecuația "emițător-receptor". Haidem să vedem cum s-a emis și ce s-a emis. Puterea pământească, a se citi voievozii, cu mici excepții, nu au fost ocupată decât cu mărirea și consolidarea ei; lupta pentru putere a înroșit tronurile din cele trei țări ca în Shakespeare - sânge, fratricid, "regicid" am avut cu asupra de măsură, doar pe vestitul bard nu l-am avut! A se vedea din cine era alcătuită oștirea lui vodă: steagurile boierești, oaspea privată a Domnului, compusă din fideli bine verificați și lefegii. Arareori, adică doar când "era groasă", se făcea apel la oastea țării, neinstruită, nemâncată, dezbrăcată, adică un tampon de carne vremelnic vie.

Puterea Cerească, exercitată de biserică, cel mai adesea a fost doar un instrument de propagandă al Puterii: "Dă-i Cezarului ce-i al Cezarului,Lui Dumnezeu ce-i al Său, întoarce și obrazul celălalt", că veți moșteni Împărăția Cerurilor, că "ăi de pe urmă vor fi cei dintîi!" S-a propagat frica de Dumnezeu, s-a vorbit de un Dumnezeu punitiv, s-a spus că mărirea și robia de la Domnul vin... Eu, nepot de preot, am fost educat în iubirea de Dumnezeu...
E drept, s-a spus și se spune și despre iubirea de aproapele, asta ca să fie pace socială. Simplitatea modelului uman christic a fost înfășurată cu feșele în care se înfășurau morții... Ori, ce spunea Mântuitorul la învierea lui Lazăr?
Cităm:
"Și a ieșit mortul, fiind legat la picioare și la mâini cu fâșii de pânză și fața lui era înfășurată cu mahramă. Iisus le-a zis: Dezlegați-l și lăsați-l să meargă."

"Dezlegați-l și lăsați-l să meargă."
Aici e secretul, aici este adevăratul emițător!

Între 1848 și 1945 s-a pus oarece rânduială, s-a început și punerea poporului în lumină, din Împărăția Cerească a început să picure pe pământ câte un bob de mei...

În stenograma unei discuții dintre ultimul Rege și Dej găsim următoarele:
"- D-le Dej, poporul vede câte s-au făcut pentru propășirea lui și iubește Casa Regală Română...
- Lasă, Majestate, că acum îl vom învăța pe popor să ne iubească pe noi!"

Și a venit mare dezvățare și învățare, Alexandru... Adică robia la faraonul roșu...
Câți ani i-a plimbat Moise pe evrei, după ce au ieșit din Egipt, să scoată din sufletele lor sentimentul robiei, pe care o regretau când au dat de primele greutăți ale drumului de întoarcere? 40 !

Nu ne putem supăra pe popor, Alexandru, cum nici pe noi, care ne-am propus să-l luminăm...Nu întodeauna apucăm să vedem în timpul vieții noastre roadele muncii noastre...

Alterarea și pervertirea puterilor cognitive, făcute în 40 de ani, nu se repară așa ușor... În anii ăștia poporul a fost făcut deliberat pendinte de necesitățile materiale și cu astea îl mențin și acum captiv - vezi milosteniile deșănțate din preajma alegerilor, ori a sărbătorilor creștine, cum este în chiar aceste zile...
Sunt doar supape prin care să se elibereze din energie, să nu se ajungă la masa critică...

Trebuie răbdare și trudă apostolice...

Iartă-mă, nu mă închipui la o catedră, de unde să dau lecții... Îmi explic și eu, găsesc o cale să nu greșesc, îmi spun că doar profeții sunt în drept să certe poporul cu foc și blestem ....


 =  Multumesc
alexandru petria
[21.Dec.10 16:56]
Multumesc pentru aprecieri.

 =  86
Tiberiu Francu
[21.Dec.10 17:30]
86% e mult. Sa ne mai gandim ca acum ceva vreme cam acelasi procent era de acord cu aplicarea pedepsei cu moartea? Mai bine nu ne mai gandim..

 =  Enorm
alexandru petria
[21.Dec.10 17:55]
Procentul este enorm.

 =  da
Tiberiu Francu
[22.Dec.10 01:17]
da, este enorm, asa e




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www-responsive/tmp) in Unknown on line 0