Comentariile membrilor:

+ de citit
Veronica Valeanu
[04.Jul.10 14:49]
nu stiam cat de mult te-ai implicat. e impresionant si nu am cuvinte
asta e realitatea din pacate, asa cum ai descris-o tu
nu poti sa cerni oamenii de proasta calitate umana- poate numai niste legi nescrise pe care nu le cunoastem inca...

azi dimineata am pus lucruri in saci - in centrul orasului e un cort de la crucea rosie
dar nu as vrea sa stiu cum se impart


 =  de citit și nu numai
gena gurau
[10.Dec.18 14:27]
uite, tocmai citeam o știre conform căreia ne vin ajutoare din Belgia - echipe speciale de intervenție pentru inundații, utilate cu 14 pompe, 5 generatoare și o stație de epurare a apei în urma apelului făcut de România săptămâna trecută...
am cerut ajutor Uniunii Europene, iar argumentele pentru care vin belgienii sunt o dată că protecția civilă belgiană este specializată...în așa ceva, iar apoi, Belgia este cea care deține președinția UE.
semn de solidaritate.
de responsabilitate.
oamenii ăia vin să-și facă exclusiv treaba.
ca și tine.
ca și civilii care, în momentul în care umplu sacul cu lucruri și alimente, se opresc nițel să se-ntrebe...dacă, oare vor și ajunge unde trebuie!?

și da, îmi amintesc: în august 2008 a fost lansat un apel umanitar, care a devenit o acțiune de anvergură - cel puțin în Capitală.
totul pornind de la un mesaj primit pe messenger:
EȘTI PIETON ? Vino cu o sticlă de apă plată.

EȘTI CU MAȘINA ? Vino cu un bax de apă plată.

UNDE? În piața din fața Casei Poporului - Palatul Parlamentului.

CÂND? Duminică 03 August orele 10:00-13:00

DE CE? PENTRU MARAMUREȘ, BUCOVINA ȘI MOLDOVA .

APA NOASTRÃ FACE MAI MULT DE 300 DE LEI (ATÂT CÂT LE DÃ GUVERNUL)

Pentru ca NE PASÃ!

VII, DEPUI APA ȘI PLECI. ANONIMI, UMANITARI CUM POT FI ROMÂNII CÂND LE PASÃ.

CITEȘTE ȘI DÃ MAI DEPARTE! FORUMURI, EMAIL, BLOGURI! AVEM trei zile să arătăm că INTERNETUL ROMÂNESC ESTE O FORȚÃ!!!


.. și am fost o forță.
totul s-a petrecut într-o tăcere solemnă. fără forfotă, fără agitație. simplu.


nu mai pot să comentez acum.

 =  altfel despre ape
Iakab Cornelia Claudia
[04.Jul.10 15:34]
imi place cum ai scris tu, ceea ce e greu. eram indispusa de comentarii si tiluri mass media, gen vanatoare de vrajitoare.
cica titlu care scoate smarcuri:" apele trec romania ramane" suna asa a ura, gonim vrajitoarea, gonim apa, noi ramanem. rautatea aia de percepere a naturii ca nu sta ca o femeie in pat cum vrei tu si nu citeste kama sutra.
si daca apele trec si vine seceta?
titluposibil seceta vine a dracu romania are paine
accent nu pe adevarata drama ci pe un fel de incitare la razboi, la rasism cu natura, in paranteza amintesc de alt razboi vazut de tine, femeia, voluntarii si ea sa-i faca sa creada ca sunt obligati moral, ba ea e regina sta si asteapta. razboiul contra zilei recunostintei, asta e in fiecare,

 =  .
nica mădălina
[04.Jul.10 15:40]
pentru că dincolo de orice fel de interpretare pe care textul o permite, este vorba despre o realitate dintr-un aici și acum notoriu, dar despre care până acum s-a păstrat tăcerea prin părțile noastre agonice.

cu permisiunea ta, emilian, gestul tău ar putea fi o deblocare a noastră cu privire la...

ceea ce ar contribui să stârnească și alte gesturi. tot dintre cele de care se are nevoie. stringentă.

+ respect!
Anni- Lorei Mainka
[04.Jul.10 17:24]
natura isi reia locul - noi suntem vietuitoare ca toate celelalte, dar animalele padurii nu strica atit....
cu gindul la voi.
un articol precum spune nica madalina foarte de valoare!
o analiza a textului , in cazul acesta , fiind vorba despre un EVENIMENT peste puterea si constiinta omului, las un semn, sper ca nu intra in off.

 =  despre oameni si suflete si ape
Dumitru Mălin
[04.Jul.10 17:38]
Asta da poem adevarat scris cu pana de maestru! Poem real despre o realitate ce traieste si se destrabaleaza inlauntrul si inafara noastra. Uneori cea dinlauntru pare mai canioasa, mai inumana. Dar nu, oamenii, omenia invinge. O dovedeste felul frumos si adevarat si omenesc cu care ai scris tu despre oameni si suflete si ape..

 =  Emilian-Valeriu Pal
Ottilia Ardeleanu
[04.Jul.10 18:18]
Emilian, nu vreau să spun nimic despre acest text. ceea ce mi-a rămas mie, după lectură, este sufletul. și, pentru asta, te felicit.

impresionată,

Ottilia Ardeleanu


 =  multumiri si explicatii
emilian valeriu pal
[04.Jul.10 19:06]
In primul rind multumesc pt faptul ca s-a inteles corect. Nu am dorit sa minimalizez suferinta celor afectati de inundatii, nu am vrut sa pling de mila cuiva. Poate doar mie. :)
Spuneam ca lipsa discernamintului naste monstri. In 2008 am vazut batrini calcati in picioare de cei mai tineri, incercind sa ajunga la sacii cu ajutoare sau la materialele de constructii. Am vazut drame infioratoare, desi nu mi-am permis sa spun ca si eu treceam printr-o drama. Am cunoscut cazuri in care, noaptea, oamenii care nu fusesera afectati de inundatii, isi darimau, pe ascuns, cite un perete al casei de chirpici sau de la o anexa, apoi solicitau comisie de evaluare pentru a fi trecuti pe lista celor care beneficiaza de ajutor de la Guvern. Cind venea cite un tir cu ajutoare, stateam pe margine si-mi venea sa pling, imi venea sa le fut cite una in cap, imi venea sa-i arunc in Siret pe aia care le intrase putin apa in curte dar jeleau de parca le-ar fi murit cineva apropiat. Personal, alora le-as fi intocmit dosar penal pentru furt calificat. Atunci s-a inventat o noua meserie: sinistratul profesionist. Pentru mine, dupa cum am spus, inundatiile de-abia acum incep. Sint sigur ca, daca voi merge pe teren voi regasi aceleasi persoane calcind in picioare aceleasi persoane care nu se pot apara. Sper sa revin, la sfirsitul saptaminii cu noutati. Dar mi-e groaza, pentru ca stiu. De data asta o sa-mi ascund legitimatia.

Bonus:

Joia trecuta a fost anuntat Boc la noi. Primaria a aflat de la ziar ca vine. A pus la dispozitie un microbuz pentru presa. Doar ca SPP-istii au gresit drumul si s-au impotmolit pe un drum inchis de doua zile. La fel ca si noi. Nu-mi pare rau. In viata mea terna e nevoie de cite un safari. Doar ca aveam o pereche de adidasi albi, cadou de la fratele meu din Londra, adidasi care acum sint varza. Shit happens all the time, right?

 =  ofertă
Liviu Nanu
[04.Jul.10 22:56]
am o pereche de pantofi (Puma) albi, din piele. Măsura 44. Dacă te interesează ți-i trimit. 300 ron, negociabil.

 =  liviu
emilian valeriu pal
[05.Jul.10 11:55]
Da niste gumari n-ai? Daca da bem adalmasu', da numa sa nu mi-ai dai cu TVA 24%. :)

 =  un poet în calea apelor
Cătălin Al DOAMNEI
[10.Dec.18 14:27]
numai că ,,lipsa discernămîntului naște monștri''...dacă ceaușescu voia sistematizarea satelor românesti, ba chiar și a tuturor satelor din univers...as spune că există enorm de multe sate depopulate, ale căror urmași au lăsat bunurile strămoșești în paragină, n-am înțeles niciodată de ce nimeni n-a fost interesat să se mute din astfel de zone amenințate, pentru că, oricum diguri ca-n Olanda și-n Țările de Jos, mai devreme de 100 de ani, nu cred să vedem în scumpă țărișoara noastră...cred că știu vreo 50 de sate cu foarte multe case în care nu mai intră nimeni de mult, de foarte mult timp și,unde, probabil, nu va mai intra nimeni niciodată...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !