Comentariile membrilor:

+ bip... pe poza ta de Domn
emilian valeriu pal
[11.Jun.10 13:49]
Initial am strimbat din nas cind am vazut titlul, pentru ca imi ziceam; eh, iar un text de revolta, de la alt autor, cum am citit in ultimele zile tot felul de poezii-manifest(pe alte site-uri) care au facut mare vilva, desi din din punct de vedere literar erau varza.
Ai un typo la "declaratie proriu zisa".
O sa vorbesc sincer, fara pretentii de critic si fara fasoane.
Mi se pare unul din cele mai muzicale, mai bune texte ale tale. Jocul de cuvinte, rima, cel putin pentru mine mi se pare absolut excelente. Iar finalul... e perfect. Rareori mi se intimpla sa fiu atit de incintat de o revolta. Iar rima "vasile-mort cu zile" cred ca aia e toata esenta poemului.
Cel mai mult am apreciat muzicalitatea si ritmul, un ritm exterior care de fapt e atit de interior ca te doare si te vindeca in acelasi timp. E un text scris cu incrincenare, dar incrincenarea aia de viata care te elibereaza de forma, de norma zilnica de a scrie.

 =  semn
Doru Emanuel Iconar
[11.Jun.10 14:46]
Ca unul la început de drum, prea puține știu, prea puțin pot lăsa un comentariu „ca la carte”, așa cum s-ar cere pe un site literar. Cu toate lipsurile mele, azi vreau, după mult timp, să las câteva cuvinte. Mai puțin despre poem, cât despre poet. E un noroc că v-am găsit din primul meu an aici, se fac deja cinci. Pe dumneavoastră și încă câtiva. Puțini.
Poemele dumneavoastră mi-au deschis alte perspective, alte drumuri de străbătut, un câștig pentru mine, din toate punctele de vedere. Mai mult, m-ați pus la muncă, oricum sunt cârcotaș ce ceea ce scriu, dar când e vorba de poezie... Cea mai bună exemplificare:
http://linistedemai.blogspot.com/2009/11/noi.html
http://linistedemai.blogspot.com/2009/06/papusi.html
Sper că nu chiar „varză”, vorba lui Emil. Mai este de lucru, știu. E un drum care îmi place, mă definește, pe care simt că pot da mai mult.
Felicitări pentru ultimele poezii! Vreau cartea, când va fi. Mă abonez de pe acum.

Doru Emanuel

 =  .
Vasile Munteanu
[11.Jun.10 19:57]
mulțumesc, Emilian, pentru apreciere; posibil să ne înșelăm amândoi, dar cel puțin pe sinceritatea-ți știu că pot conta.

ei, Dorule, dacă au trecut cinci ani înseamnă că nu mai ești novice; deja purcezi pe un drum propriu; mulțumesc pentru lectură și pentru puterea mărturisirii, dovadă a unui spirit încă neîntinat, așa cum majoritatea îmbătrâniților nu mai avem; deși prematur, vreau să fiu sigur că am spus asta: împlinire îți doresc (și ca poet și ca om) și să îmbătrânești frumos.

 =  Doru
Vasile Munteanu
[11.Jun.10 20:12]
apropo de mottoul tău: "Vreau să fiu un nou Labiș"; părerea mea este că un nou Labiș nu se vrea, ci se este; adică nu cade sub incidența Voinței, ci sub aceea a Ființei,

 =  Vasile Munteanu,
Ottilia Ardeleanu
[12.Jun.10 12:53]
vreau să spun doar că eu sunt prima care vreau cartea și nu mai am răbdare!

apoi:
"îmbrăcații la casa de modă Varniță",
"bastonul de geniu în raniță",
"piramidelor din prefabricate",
"batiste othello ",
"piele ecologică puțin ridată
așa ca ugerul de la o vacă mulsă"

și nu numai, sunt "mișto".

nu umblu cu cioara vopsită,

Ottilia Ardeleanu =  .
Vasile Munteanu
[14.Jun.10 07:39]
Ottilia (implicit Doru, căruia am uitat să-i răspund): probabil că voi dezamăgi destule persoane (îmi este caracteristic...), dar, așa cum am mai afirmat, am decis ca aceasta să fie contribuția mea adusă literaturii - nepublicarea; se publică mai mult decât suficient.


mulțumesc pentru lectură și pentru prezență.

 =  bip.....un poem de multe note
Anni- Lorei Mainka
[28.Aug.10 15:23]
ar putea fi pus pe muzica , autohtona evident si cintata de ziua nationala.....

nelinistea ta de bancomat a dat roade - e f. reusita, pe cit e de trist adevarul....

ai grija sa nu te ridice pe tine bancomat ce esti si sa te vinda la fiare vechi: ce imi e o gura de canala sau un bancomat!

 =  :)
Vasile Munteanu
[28.Aug.10 23:35]
mulțumesc pentru neașteptata retrolectură.

eh, ei mă îngroapă, ei mă e_purează (pe principiul: eu te-am făcut, eu te omor...)

acum despre: diferența dintre o gură de canal și un bancomat = într-unul se varsă, din celălalt se reversează; cum ar veni, unul are cerul gurii, celălalt... ms_dos (pe principiul: nu e păcat ce bagi, e păcat ce scoți).


Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !