Comentariile membrilor:

+ .
emilian valeriu pal
[09.Apr.10 16:58]
E putin grotesc dar tandru. As incerca sa scap de bucuria erotica, pentru ca aduce un grotesc in tandretea textului. Dar, ma chinuiam si eu sa bag cite un purece in gura. Si asta m-a facut sa rezonez. Iar in a doua parte a textului as scapa iar de erotism. Eu asa l-am citit. E mult mai cald. Cu aceste obiectii, cel putin pt mine: erotismul nu are ce cauta.

 =  Adrian Suciu
Ottilia Ardeleanu
[09.Apr.10 17:06]
Se zice că "purecii" sunt simbol al bogăției.

Aici este vorba de bogăția ideilor care străluceau (făceau "poc")în mintea copilului de care bunica avea mare grijă și cu care, mai apoi, acesta se hrănea.

Desigur, este reliefată și nostalgia pentru anii copilăriei, pentru dragostea pe care bunica o dăruia nepotului său.

Titlul este înduioșător.

Mie mi-a plăcut mult poemul.

Ottilia Ardeleanu

 =  ps
emilian valeriu pal
[09.Apr.10 17:07]
Uite acuma am realizat. Purecii nu ummbla prin par. Sau poate or umbla, dar daca ai fi zis paduchi textul cistiga enorm prin onestitate

 =  ”Dumnezeu a greșit”
Alexandru Gheție
[09.Apr.10 18:07]
cu excepția acelei bucurii aproape erotice din primul grupaj, este o poezie care se caracterizează prin sinceritate și naturalețe. spun ca nu se potrivește acel erotism cu scâncetul copilului de atunci, cu simpla evocare, amintire de altădată... imaginea acelui ”poc” al purecelui intre unghii, între dinți asociată gustului din copilărie, acel gust tot mai vag este esența poeziei, ceea de-i oferă unicitate și originalitate. Finalul este reușit.
numai bine,
alex

 =  cand nepotelul greseste
Maria Del
[09.Apr.10 18:53]
Am incercat pentru o clipa sa ma scufund pentru a prinde mesajul subteran-adica acela care misuna ascuns sub suvitele de par - si n-am prins altceva decat tot un zambet, cel de la inceput, care porneste asa din partea interioara a urechii drepte si se sfarseste...in punctul opus, care o fi acela bunica stie, o fi partea exterioara a aceleiasi urechi care poate fi trasa usurel cand nepotelul greseste sau pur si simplu se alinta peste masura.

 =  multumesc
Adrian Suciu
[10.Apr.10 15:55]
Va multumesc tuturor pentru lectura si semne. Emi, sigur erau pureci, de la pisici si ciini, imi aduc bine aminte. :) Cautatul in cap era preventiv, sa nu fii sarit vreunul pe-acolo.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !