Comentariile membrilor:

 =  Am avut impresia
Alexandru Mărchidan
[25.Jun.09 13:20]
Am avut impresia - până la versurile acestea "nici gândul super-dens,super-colorat/ care duce la buna igienă a vieții" - că este o ironie aruncată în miezul limbajului lumii noastre, dar așa continuă tot textul. Nu fac cinste poemului exprimări de genul: "vitalitatea imaginației", "să trăiesc mai aproape de natură", "exersând farmecul și umorul", "discurile soarelui mă rețin în destin" etc. etc. Ceea ce mi se părea a fi o parodie este un text de parodiat...

 =  pe alocuri
Leonard Ancuta
[25.Jun.09 13:27]
cam copilaros tecstul, a remarcat cumva si comentatorul anterior. dar imi place cum pe alocuri se surprinde realitatea ca un tablou pictat f solar si apoi e acel contrast cu molusca durerii. as rescrie in perspectiva asta.

 =  alexandru,leonard
Nache Mamier Angela
[25.Jun.09 13:38]
alexandru:
gusturile tale fiind mai ludice ,asteptarile tale fiind poate cu orice pret ironice,euîti raspund ca amestec aceste genuri (dar poate ca nu reusesc uneori la perfectiune)
este multa auto-ironie în acest poem dar ceea ce citezi ,mie nu mi se pare deloc vetust nici ridicol
leonard,
am întelesul obs tale ,ele sunt judicioase,"experte" si voi tine cont
merci

 =  fericirea de sezon
Carmen-Manuela Macelaru
[25.Jun.09 14:44]
poemul de stare, ușor nostalgic, ușor înfipit cu picioarele în pământ, ușor boem, dar foarte feminin.
acest vers trebuie scos în evidență:
"nici tiparul fericirii măcar un sezon", dacă fericirea are un tipar fie și de sezon, vreau și eu pe hârtie milimeterică sau poate că nu se măsoara așa, poate este un șablon sau poate numai o zi, o oră.
finalul o săritură de la trambulină de notă maximă:
sper să trăiesc o mie și una de vieți fabuloase
în undele câtorva raiuri albastre
unde luminează poeme cu sau fără cuvinte...
mcm

 =  cmm -a fi ori a nu fi poet?
Nache Mamier Angela
[25.Jun.09 14:54]
carmen
desi tu esti în plina perioada de retaie modernista ,cu optiuni foarte riscante de a împinge limitele poeziei ,ai curiozitatea sa "citesti" versurile mele care se vor un "amestec" de retro ,de nostalgie ,de creativitate torturata de aceleasi întrebari de când lumea:a fi ori a nu fi poet?
raspunsul nu l-am gasit înca
merci pnetru trecerea ta frageda ,vaporoasa

 =  err
Nache Mamier Angela
[25.Jun.09 15:12]
perioada de creatie modernista...
pentru ...

 =  Rousseau
Ionut Caragea
[25.Jun.09 18:28]
conceptul de natura din prisma existentei, poemul asta are aura a la Rousseau. Cred totusi ca se merita punerea corecta a semnelor de punctuatie, Angela. I-ar da poemului si mai multa credibilitate.

 =  ionut-just
Nache Mamier Angela
[25.Jun.09 18:32]
ai dreptate ionut,am un cult pentru natura,o nevoie ,un secours...
habra nu am sa le pun caci prefer sa le ignor
ma tête dans les nuages...
merci

 =  Din comentariul meu
Alexandru Mărchidan
[26.Jun.09 10:34]
Din comentariul meu nu reiese nici pe departe ce gusturi sau așteptări am - și mai ales că aș avea așteptări ironice "cu orice preț". Ceea ce faci cu acel comentariu al meu nu este deloc interpretare de text, este doar o utilizare, un pretext pentru a spune ceea ce vrei. Am spus acolo că intenția textului mi s-a părut a fi ironică și de aceea erau justificate unele expresii. Atât. Pe urmă, nu mai repet ce am spus deja...

 =  exersând farmecul cu sau fără cuvinte
Vad Guzun
[27.Jun.09 13:48]
Visul contemporanului - reflectare a lucrurilor care ne lipsesc - viața în sânul și-n ritmul naturii, fără constrângerile civilizației, soarele, ora rochiei decoltate, subțiri, exersând farmecul și umorul, bucuria, dragostea viitorul-bogate-n arome...(deliberat am trecut peste ”libertate” pentru că o regăsesc în exemplele enumerate, aș renunța la cuvânt, sensul îl descopăr din plin pe parcurs).

Deranjul pe care-l provoacă accesoriile modei, alimentația, gândul super-dens super-colorat, igiena vieții, constrângerile civilizației este unul aparent, îl acceptăm pentru că, ne place sau nu, este cel care ne marchează cotidianul. Găsim aceste expresii la limita narativului, chiar banalului doar în prima parte a poemului, în cea de-a doua parte greutatea se mută pe ceea ce-și dorește poetul, omul, pe foame, neliniști, speranțe, chestiuni absolut firești, dar care devin din ce în ce mai stranii, mai necunoscute în nebunia care ne sufocă în viața contemporană. Văd în prima parte a textului trupul, iar în cea de-a doua - sufletul poeziei.

Lipsa de cântec este umplută frumos cu cântecul femeiesc, cu bâzâitul, cutreieratul închipuirilor, iar memoria din care se desprinde tinerețea, exprimarea speranței de a trăi ”o mie și una de vieți fabuloase/în undele câtorva raiuri albastre/unde luminează poeme cu sau fără cuvinte”. Expresiv, optimist!

Aș renunța la ”nici viața modernă” să rămână doar ”nu știu care este bumbacul rege al verii nici accesoriile modei la soarele anului acesta/nici alimentația/nici tiparul fericirii măcar un sezon”... Altfel, o lucrare reușită, visată contemporan, așa cum ne-ați obișnuit.

 =  vad guzun-adevar
Nache Mamier Angela
[27.Jun.09 17:20]
pâna si titlu comentariului are profunzime
am tinut cont de remarca si am scos "viata moderna"
ati înteles foarte bine sensul poemului,faptul ca reteta fericirii nu este aceeasi pentru toti muritorii
uneori aceste "viduri"existentiale sunt resimtite cu intensitate de poetul care nu poate ramâne impasibil la cursul evenimentelor contemporane care sunt paralele cu Eul sau incandescent ,cu cautarile febrile ale cuvintelor(ori a fericirii de a exista prin scris)
cred ca avem multe diszpozitii în comun si eu însami va citesc cu interes




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www-responsive/tmp) in Unknown on line 0