Comentariile membrilor:

 =  poezia cocostarcului :)
Marinescu Victor
[13.Jul.05 14:56]
cocostarc intr-un picior de pod
se smulge-n zbor bolovanos
cu aripi lovind tripod
intr-un sfarsit sfaramicios

 =  Statuie sau nu
Eduard Țone
[10.Dec.18 14:27]
Acu', ce sa zic, am ramas blocat la faza cu statuia. Nu-i usor sa fii statuie, ai dreptate, mai ales in ceea ce priveste treaba cu porumbeii. "Si cind ti-e dor ce faci?". Pai daca te faci ghem, lasi macar un capat din tine, pentru a te desira la un moment dat si a pleca spre dez-dorurare.
Cu autografe. Sau fara.

 =  licurici spre bursucel
Lucia Firefly Popescu
[13.Jul.05 16:46]
"Si daca te plictisesti, ce o sa faci?
Eu cred ca o sa mi se faca dor.
Si cand ti-e dor ce faci?
Ce intrebare! Cand ti-e dor te faci ghem."
Mi-a placut sincer dialogul.. Ori poate ca e monolog, intrebare si raspuns, oricum e dragutz tare. Parca intrebarile ar fi puse de un copil, asa, cu inocenta, iar raspunsurile, da...:) "hai, te rog, nu ma face sa vorbesc metaforic."...
drag,
Licurici.

 =  it's good to be back
Dana Stanescu
[13.Jul.05 22:40]
Victor, nu pot acum sa iti raspund tot in versuri dar ma bucur de trecere.
Edii,e mai in gluma mai in serios, nu e usor sa stai nemiscat. mai ales sufleteste. un capat de ata e mereu:)

Licurici :)) avem noi ce avem cu... animalele. e un monolog sa stii...si mie drag

 =  întâi râsul, apoi gândul, oi fi oare și eu cocostârc?
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
"Eu cred ca o sa mi se faca dor.
Si cand ti-e dor ce faci?
Ce intrebare! Cand ti-e dor te faci ghem.
Bine dar tu stai intr-un picior.
Te faci ghem inauntru.
Aha. Acum de ce taci?
Ma gandeam.
Si cat ai de gand sa te gandesti asa?
Pana trec apele."

M-au trecut ape de râs, am stat mereu într-un picior când nu aveam cum dansa cu celălalt, apoi de multe ori pic pe gândurile ghem poate-poate le răsfir, și uite poezioara asat atât de personală mă face să mă simt ca acasă, nu doar așa de ochii lumii, ci exact cum mă simt acum. Ghemotoc. Într-un picior. Sigur sunt cocostârcă!.

Fain, Dănuca, și aveam nevoie de asemenea surâs.

Drag, Ela

 =  ela daniela, ma zapacesti
Dana Stanescu
[14.Jul.05 00:44]
cateva zile lipsesc si eu si cand ma intorc te gasesc Ela. ia sa vedem daca imi iese: cocostarcusoaro, ma bucur ca te-am facut sa zambesti si ca ai trecut pe aici

 =  hm
florin bratu
[14.Jul.05 10:44]
o poezie buna, care are insa o hiba in mintea mea, mai ales in partea asociativa.
o gratuitate care naste cand monstrii, cand explicatii stintifice, cand se refuza realitatii, rezolvand astfel una din crizele modernitatii. ingeniozitatea constructului place si reuseste sa sara peste angoasele omului contemporan cu instrumente de o modernitate reusita.
hiba insa exista - anume ca mie personal imi aminteste de nichita, cu dialogurile lui. chiar daca stilurile difera, solutia la cele spuse mai sus e oferita de atunci.
de rest o poezie care scoate ideile cu forta, nu din realitate, de care reuseste sa faca bine abstractie, ci din cuvintele insale. ideile se nasc in gura, nu?
cu sinceritate

 =  aaaa
Dana Stanescu
[14.Jul.05 11:40]
pai nichita ca nichita ca el e subinteles, dar tocmai am mai terminat o carte care m-a cam 'secat', Toate numele a lui Saramago si el foloseste procedeul asta al dialogului interior, si am mai citit inca una dar asta englezeasca (about a boy) si inca una cu dialoguri tembele :)))... cat despre sensuri, hmm nu stiu ce sa zic, nu e o poezie in forta ci una in joaca, asa e firea mea, Florin, acum sunt serioasa, acum rad, acum am minte cat un pusti de 6 ani, si tot asa. ca de aia nu pot sa zic ca ma plictisesc. multam de trecere

 =  Mie imi place cocostarcu
Dinis Adrian
[02.Oct.05 19:06]
Poezia imi place, finalul nu! Nu e nici deschis, nici inchis, nici macar intredeschis...>:-)) Nu cred ca e de inaltimea cocostarcului sa se enerveze asa. Deja incepusem sa traiesc gandurile personajului cand... am simtit brusc o usa trantindu-se. Gata? Gata. Finalul poate fi adaugat, nu sunt eu in masura sa-ti spun. Totusi e poezia ta.

 =  si mie
Dana Stanescu
[14.Jul.05 14:53]
:)) Ce m-ai amuzat. Tocmai ma baraiam pe mail cu o prietena care mi-a spus la fel, ca ii place personajul cocostarcul dar nu ii place personajul GATA si ca cica sa fac cu el ceva. Mi-a sugerat sa inchei cam asa: Si totusi sunt un cocostarc simpatic. problema e ca nu pot eu sa spun despre mine ca sunt simpatic(a), oricat de cocostarc as fi. Inca nu am nici o idee cum sa schimb. Si apoi ce sa fac eu daca asa se burzuluieste el. :)

 =  cocostarc simpatic cauta final
Adina Batîr
[14.Jul.05 22:02]
Mi-a placut mult. Si stiu ca dincolo de orice comedie se ascunde o drama :)
Nu ma pricep nici eu la finaluri, dar uite ce am scos din mine! Poate iti mai vine o idee.
"Eu vedeta? Dar nu stiu decat sa sar intr-un picior!"

+ daca ma plictisesc imi e dor.- si cand?! si cind?..
Dana Stefan
[14.Jul.05 22:37]
o surprinzatoare alaturare a celor doua entitati-substanta, masculin si feminin, prin natura amestecului dintre intrebari ca sa-ti ajute prin raspunsuri sa mai intrebi odata, ca sa ai tu, femeie, motiv ca sa te uiti, (privirea e ca un sfredel, chiar daca aparent copilaroasa) iar barbatul, neclintit in superba lui alura, (barbatul e semet!)desavarsind o imagine ce devine insasi constructia in care se muleaza apoi femeia..
ohhh..si ce frumoasa leganare..
cat ritm si ce frumos sincron..
la o asemenea poveste, lipseste doar turnul de fildes napadit de iedera, prin care misuna mici gize cu elitre fosforescente.

Linea

 =  Linea|Adina
Dana Stanescu
[15.Jul.05 08:49]
Tare va multumesc de semne aici la poezia mea. Adina, nu mai cautam, lasam asa, de fapt nici nu e atat de important.
Linea, tu mereu imi receptezi cuvintele cu o sensibilitate aparte si cu siguranta le dai o valoare mai mare prin intelesuriel gasite. multam
Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)