Comentariile membrilor:

 =  permis pentru melancolie
Mircea Iosub
[14.May.03 15:25]
Banui ca textul tau se invarte in jurul conceptului de `tristete goala` , in care vad eu un denotat al melancoliei .

Trecand dincolo de teribilismele varstei , unele destul de banalizate , altele care suna frumos , se ghiceste ideea de absurd al vietii prin acee repetitii anoste , la limita suportabilului. Se atinge un punct culminant ( prea devreme in text , spun eu ) prin `Nici macar nu stiu cine sunt` .
Existentialismul este doar simulat , caci problematica bate in alta parte .
Se incepe cu putina sociologie , cu `fetele`-roluri pe care ni le atribuim sau care ne sunt acordate de un ceilalti nedefinit aici . Apoi se cauta acea picatura de implicare in societate pe care o trateaza psihologia sociala , pentru a ne reintoarce la radacinile gandirii , in vesnica intrebare : `ce e fericirea?`.
Parca doar rostirea acestui cuvant face sa apara primavara . Tonul se mai schimba putin , se gasesc alte cuvinte pentru a se evita repetitiile , dr se recade intr-un mecanicism de sorginte lametrista .
Cred ca te vei supara de acest comentariu , l-am voit tehnicist pentru a-ti acorda inca o sansa . Parerea mea umila este ca raman in picioare doar ultimele 6 randuri . Trebuie sa ai grija de tine , dar si de cititor , iar avand grija de cititor , ai grija de tine , daca nu , ramai `gol de aer`.

 =  Raspuns
Dorin
[17.May.03 13:06]
Comentariul suna bine ! K un tablou extrem de conturat si bine asezat pe panza, de o simetrie desavarsita :)
N-am dorit sa fac un mic tratat de socio-psihologie, doamne fereste, pentru ca nu sunt destul de tehnic pentru asa ceva, nici macar o introspectie psihologica nu doritam sa fac, ca sa nu mai spun de sociologie.
Eu nu ma astept la comentarii tehnice asupra randurilor mele teribiliste. Vreau doar niste pareri care sa fie pe aceiasi lungime de unda (nu neaparat pe aceiasi frecventa); vreau pareri plastice.
Nu cred ca a gandi in negru inseamna ca esti teribilist. Vrei sa spui ca, odata cu trecerea anilor, pesimismul si frustrarea dispare? Eu cred exact contrariul, cu exceptia cazului in care oamenii intra atat ed mult in rutina incat devin niste roboti(tocmai asta incearca repetitiile acelea sa sugereze)
De bine de rau, comentariul tau ma bucura intr-o anumita masura pentru ca invita la comentariu(si acest lucru e foarte bun atat timp cat e constructiv)
Multumesc !!!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !